Aniway #55: Zombies, gave games en veel fantasy

Vier keer in het jaar komt de Aniway uit, een magazine over Japanse nerdcultuur. Anime, manga, conventies, muziek, cultuur en games, je kan genoeg lezen in dit tijdschrift! Ik ben al een jaar proeflezer van de Aniway, dus vele artikelen had ik de afgelopen maanden voorbij zien komen. Door al mijn hulp sta ik zelfs vermeld in het colofon! Er staan weer genoeg leuke artikelen in de Aniway, dus ik laat je ze graag even zien.

Twist-Punt is een rubriek waarin twee redacteuren van de Aniway met elkaar in discussie gaan. Rick en Tamara hebben het deze keer over adaptaties. Moeten adaptaties heel trouw blijven aan de manga, of mogen ze wel verschillen hebben?

De bespreking van de anime die op de cover staat is Banana Fish, een serie waar dertig jaar geleden een manga van was. Nu is het allemaal iets hedendaagser gemaakt, dus in deze review lees je of het wat voor je is.

Er wordt zeker aandacht besteed aan Japan zelf, zo wordt Kyoto onder de loep genomen! Veel anime hebben schoolexcursies naar Kyoto, dus veel bepaalde plekken zijn erg herkenbaar, maar ook het straatsysteem van Kyoto wordt uitgelegd. Erg leuk om te lezen!

Na een review van de manga Shiya no Damekoi Zukan en de game Money Puzzle Exchanger kan je lezen over Boogiepop, een horrorboek/light novel. Daarbij wordt de game Katamari Damacy Reroll besproken, wat me een erg grappig spel lijkt. Je bent daarin een bal waar dingen aan vastplakken en hierdoor moet je beetje bij beetje groter worden. Het ziet er lekker kleurrijk uit en is te spelen op de Switch en de computer!

Ook word er in elke Aniway een lijstje van tien manga en anime gemaakt. Deze keer manga en anime met muzikaal talent! Zo hebben de muziekliefhebbers meteen tien aanraders. Your Lie in April heb ik al gezien en vond ik echt prachtig! Piano Forest staat op Netflix en zou ik nu ook wel willen kijken…

Dororo is een bespreking van Dororo, een franchise die gaat over yokai. Er zijn genoeg series en manga van uitgekomen, dus genoeg om te bespreken!

Zombie Land Saga was in de vorige Aniway kort besproken, maar nu is er een uitgebreide review. Deze anime wil ik wel eens oppakken! Hij klinkt erg grappig, maar wel met een diepere laag. Daar ben ik nu erg nieuwsgierig naar geworden!

Na wat mangarecensies kan je lezen over Island, een anime waarin een jongen zijn geheugen kwijt is geraakt en aanspoelt op een eiland. Een anime met een vleugje romantiek, maar misschien niet helemaal mijn ding. Daarbij kan je ook lezen over de game Tales of Verperia: Definitive Edition.

Double Decker is een misdaadanime met wat hilariteit. Een luchtige misdaadserie dus!

The Liar Princess and the Blind Prince is een platformgame met een sprookjesachtige, maar duistere sfeer en te spelen op de PS4 en de Switch. Na de posters kan je lezen over The Promised Neverland, een manga waar ik hoge verwachtingen van heb. Daar moet ik echt eens aan beginnen!

Ben je gek op sportanime? Dan kan je in de Aniway lezen over Tsurune, een anime over boogschieten! Dat is nog eens een sport die niet vaak wordt belicht, dus gaaf dat er eentje van is gemaakt.

Na twee stukjes over Dragon Ball kan je weer wat sfeerimpressies lezen. Rick en Tamara kijken telkens de eerste drie afleveringen van een anime en vertellen hun eerste indrukken. The Rising of the Shield Hero klinkt wel interessant, dus het zou zo maar kunnen dat ik deze anime een kans ga geven.

Kingdom Hearts III en de films van International Film Festival Rotterdam krijgen een plekje in de Aniway, maar ook de anime Goblin Slayer. Deze ga ik denk nog wel eens uitproberen, want hij heeft ook maar 13 afleveringen. Daar ben je zo doorheen!

Zin in wat diversiteit? Bloom into you is een yuri-romance (dus een romantisch verhaal over twee meisjes) met een goede soundtrack, een wat traag tempo en aandoenlijke momenten. Ook kan je reviews lezen van manga en boeken die buiten Japan zijn gemaakt.

Super Smash Bros Ultimate is een zeer populaire game op de Switch en door deze review wil ik hem zeker een keertje in huis halen! Hij klinkt echt heel tof en ik denk zeker dat ik mij hier vele uurtjes mee kan vermaken.

Sirius the Jaeger is een anime op Netflix, eentje die ik al een paar keer voorbij heb zien komen. Nou, door deze review wil ik hem zeker gaan kijken! Sterker nog, ik ben er al aan begonnen en tot nu toe vind ik hem erg gaaf! Dragonballfans kunnen ook nog meer genieten door een review van de nieuwe bioscoopfilm. Hmm, misschien toch een keertje een kans geven om te kijken waar de hype nou over gaat…

Na een review over de manga The Water Dragon’s Bride en een manga Ninjakees is deze editie van de Aniway weer afgelopen. Wat is het weer een leuk magazine geworden! Ik heb weer een aantal anime, games en manga die ik eens ga uitproberen, daar kan ik de komende drie maanden weer mee vooruit! Heb jij de Aniway al in huis? Zo niet, ga dan snel naar de boekhandel om er eentje te halen! Je kan op Dutch Comic Con ook makkelijk een abonnement nemen en oude nummers kopen, dus sla daar vooral je slag!

Welke anime ben jij momenteel aan het kijken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.