Aniway #61: Mangafestijn, de otakuwijk van Japan en Paper Mario

De Aniway is een magazine over Japanse geekcultuur. Anime, manga, films, games, J-pop, cultuur en meer, alles komt voorbij! Dit tijdschrift komt vier keer per jaar uit, en elke keer geniet van alle artikelen waarbij ik veel inspiratie op doe voor anime die ik wil kijken, games die ik wil spelen en manga die ik een kans wil geven. Deze nieuwe editie heeft weer genoeg toffe tips te bieden, dus ik laat je graag zien wat je er allemaal in kan lezen!

Ten eerste wil ik meteen melden dat de Aniway het niet makkelijk heeft. Dit tijdschrift bestaat volledig uit vrijwilligers die hun liefde voor Japan verspreiden, maar financieel gezien heeft de coronacrisis hen hard getroffen. Ze kunnen veel inkomsten krijgen door conventies, maar nu deze allemaal zijn geannuleerd hebben ze het zwaar. Mocht je de artikelen je aanspreken, raad ik je vooral aan om een jaarabonnement te nemen (maar 14.95) zodat je het komende jaar de tijdschriften automatisch krijgt. Neem gerust in je bestelling wat oude Aniways mee, want zo kan je dit magazine steunen en ervoor zorgen dat ze de komende tijd kunnen blijven bestaan. Check vooral de site van de Aniway, haal een abonnement of geef eventueel een (kleine) donatie! Alle kleine beetjes helpen, want dit magazine moet zeker blijven bestaan.

Dorohedoro is de belichte anime/manga voor deze editie, een vrij oude manga die blijkbaar veel te bieden heeft. De animeversie is in ieder geval te zien op Netflix, dus wie weet kan deze recensie je ervan te overtuigen deze franchise op te pakken.

Aangezien de Aniway 20 jaar is, vieren ze feest en komt bij elke editie dit jaar een top-20 voorbij. Nu bespreken ze 20 beste manga, een erg diverse lijst met zowel fantasy, actieseries en romantische manga. Een paar ervan kende ik al en een deel heb ik ook gelezen, maar een paar verrassingen zaten in deze lijst en wil ik zeker eens uitproberen. De komende maanden hoop ik ook af en toe een manga te kopen, dus nu heb ik genoeg ideeën welke ik in huis wil halen! Welke manga de lijst hebben gehaald? Dat ga ik niet verklappen, haal de Aniway in huis om erachter te komen!

De Aniway bespreekt ook typische wijken in Japan die passen bij de geekcultuur. Nu wordt Akihabara besproken, het centrum voor de manga- en animefan! Ik heb deze wijk ook bezocht tijdens mijn vakantie in Japan (zie vooral deze blog en deze blog voor meer informatie), dus ik kon veel dingen in dit artikel herkennen. Er wordt ook veel historische informatie gegeven over deze wijk, waardoor ik de wijk des te interessanter vind!

Wat klassiekers op het gebied van anime worden ook besproken. Deze keer wordt Astro Boy besproken, een echt icoon in Japan. Heel leuk om er meer over te lezen, want er zijn veel varianten gemaakt op deze franchise.

Meerdere manga en anime komen voorbij, zo ben ik best benieuwd geraakt naar Princess Connect! Re:Dive. Fantasyanime vind ik sowieso erg prettig om te zien, en deze show lijkt me een goede anime om lekker weg te kijken. En mooi meegenomen: bijna alle anime die worden besproken in het magazine, zijn op een legale manier te bekijken, zoals op Netflix en Crunchyroll (deze site is zelfs gratis).

No Longer Human is een manga die is gebaseerd op een verhaal van Osamu Dazai, die zijn depressies beschreef en later ook zelfmoord heeft gepleegd. Het lijkt me een heel heftig verhaal met horrorelementen, maar ik hoor er wel veel verhalen over. Daarbij zijn er ook een paar artikelen in de Aniway die zijn aangevraagd door gulle donateurs, waardoor je ook wat minder bekende anime of manga kan ontdekken.

De Xeno-series is een welbekende gamereeks, welke uitgebreid wordt besproken. Daarna zijn er wat impressies van nieuwe anime, waar een aantal toffe tips tussen zitten die ik zeker een kans ga geven. Welke dat zijn? Dat houd ik geheim, maar je kan deze anime ontdekken als je het magazine in huis haalt.

Vervolgens twee recensies waar ik zelf ook recensies over heb geplaatst! Zo kan je lezen over de anime My Next Life as a Villainess: All Routes lead to Doom! en My Hero Academia: Heroes Rising. Heel leuk om mijn eigen mening te vergelijken met de Aniway, we hebben in ieder geval redelijk dezelfde smaak!

Na wat besprekingen van wat manga, anime en games en zelfs een bespreking over een bekende stemacteur heb ik erg genoten van Ride Your Wave, een film die ik nog steeds hoop te gaan zien.

Paper Mario is een gameversie van Mario waarin hij erg plat is, en in de Aniway wordt zowel deze gamevariant als de nieuwe Paper Mario game besproken. Ik heb nog geen enkele game ervan gespeeld, maar het ziet er wel erg aandoenlijk uit!

Ik heb niet verteld over alle artikelen in het magazine, maar haal de Aniway vooral in huis om alle artikelen te lezen. Ik heb in ieder geval genoeg anime, manga en games die ik de aankomende tijd kan ontdekken, zo kom ik de herfst op het gebied van Japanse geekcultuur wel door!

Heb jij de Aniway al in huis?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.