Aniway #62: Shinjuku, top 20 games en weer erg bijzondere anime

De Aniway is het magazine voor alle Japanliefhebbers en de geeks. Anime, manga, games, Japanse cultuur, muziek, boeken en evenementen, in de Aniway zijn er zat mooie artikelen te vinden waar je otakuhart harder van gaat kloppen! Deze nieuwe editie heeft weer zat toffe tips wat betreft Japanse geekcultuur, dus ik vertel graag aan je waar je zoal over kan lezen.

Na een voorwoord en nieuwsartikelen wordt de anime op de voorkant belicht, namelijk Deca-Dence! Een anime die ik ook voorbij zag komen in het vorige magazine, maar toen was er nog weinig over verteld. Deze anime lijkt me erg uniek en ga ik zeker een kans geven. En mooi meegenomen, hij is gratis en legaal te bekijken op Wakanim, een site die net zoals Crunchyroll op legale wijze anime toont. Ik heb me er meteen voor aangemeld en de site werkt erg goed!

Nu de Aniway 20 jaar bestaat, hebben ze de afgelopen tijd top 20 lijstjes gemaakt. Nu is het de beurt aan top 20 games. Een heel mooi lijstje vol variatie, met een terechte nummer 1. Welke games er allemaal in staan? Dat laat ik een mysterie zijn, haal vooral de Aniway in huis om erachter te komen!

De Aniway vertelt elke keer weer over een speciale wijk in Tokyo. Aangezien ik Tokyo heb bezocht is het altijd heel herkenbaar en leuk om te lezen, deze keer is het Shinjuku die in de spotlight staat! Ik ben eigenlijk alleen in het park geweest, in de wijk zelf ben ik niet geweest. Tijdens mijn volgende vakantie naar Japan wil ik er zeker heen gaan, zeker nu ik allemaal achtergrondinformatie weet over deze wijk!

Na een bespreking van een animeklassieker wordt er vertel over Mr. Love: Queen’s Choice. Een anime die ik op het eerste ogenblik niet snel zou zien, maar hij lijkt me toch vrij grappig (en met maar twaalf afleveringen ben je er ook zo doorheen).

Great Pretender is een anime op Netflix, waarvan ik het eerste deel heb gezien. De Aniway bespreekt dit eerste deel en ik kan me redelijk vinden in de recensie. Wel een goede reminder om het tweede deel te gaan kijken, want die staat momenteel nu ook op Netflix!

Ook wordt Rent-a-Girlfriend in het zonnetje gezet. Ik heb deze anime al gezien en hij is erg vermakelijk, maar ook een tikkeltje vreemd. Mijn recensie moet nog verschijnen, maar tot die tijd verwijs ik je graag naar het artikel in de Aniway!

Promare kwam in de zomer in de bioscoop, en had ik helaas niet gezien. Hij klinkt erg goed volgens de Aniway, dus ik hoop hem nog steeds te zien! Daarbij kan je ook lezen over The God of High School (welke ik ook heb gezien). Ook hierbij kan ik me enorm vinden in de mening van de Aniway!

Stream impressies vind ik erg leuk om te lezen, aangezien ze in het kort vertellen waar een nieuwe anime over gaat en of het na drie afleveringen de moeite waard is om verder te kijken. Een paar uit dit lijstje hoop ik zeker uit te proberen!

Virtual YouTubers zijn een hele nieuwe trend in Japan, maar nu ook steeds meer in het westen. Ik wist maar een beetje over deze trend, maar door de Aniway leer je er veel meer over. Ik weet nog niet of ik hier ooit aan ga beginnen, want dit kan echt een rabbit hole zijn waar geen einde aan komt! Erg leuk dat de Aniway zich richt op dit vrije nieuwe fenomeen, zo bijzonder dat hier zo’n enorme wereld achter zit.

Camera Japan Festival is een filmfestival in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar ging het in aangepaste vorm door, en gelukkig was de Aniway erbij om alles over de films te vertellen!

Japan Sinks 2020 is ook te vinden op Netflix, en deze wordt uitvoerig besproken. Heel fijn om te lezen, want ik heb de anime ook bekeken en het is erg mooi om een andere visie op deze anime te zien. Hoewel ik deze anime geen topper vond, ben ik wel heel blij dat Netflix zich steeds meer richt op anime!

Tot slot een mooi artikel over mondkapjes in Japan. In Nederland zijn er genoeg mensen die niet houden van mondkapjes, maar in Japan is het juist heel gebruikelijk om een mondkapje te dragen. In dit artikel lees je alles over mondkapjes en waarom het zo populair is in Japan. Een mooie inkijk in een aspect van de Japanse cultuur!

De Aniway heeft je hulp hard nodig, aangezien ze door de coronacrisis hard geraakt zijn. Heb je nog een cadeautje nodig voor de kerst? Trakteer iemand op een abonnement, of vraag een abonnement aan voor de feestdagen! De Aniway is zo divers en brengt mij altijd op nieuwe ideeën voor het kijken van anime, het lezen van manga of het spelen van games. Voor maar 14.95 heb je een jaarabonnement, en op de site kan je zelf leuke extra’s erbij bestellen! Denk hier dus zeker over na, want dit tijdschrift mag van mij nog vele jaren doorgaan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.