Aniway #63: Een heleboel Japanheimwee en een hoop animetips

De Aniway is een magazine dat zich richt op Japanse popcultuur. Anime, manga, J-pop, Japanse cultuur, games en meer, de Aniway zit er vol mee! Afgelopen maand kwam de nieuwe editie binnen, die ik graag met je bespreek.

De Aniway begint met een review over Tonikawa: Over The Moon For You, een anime waarin een jongen spontaan trouwt met een meisje die hij als kind had gered van een ongeluk. Een vrij luchtige anime die ik misschien nog wel ga kijken! Daarbij is er ee review over Atelier Ryza 2 (te zien op de voorkant van de Aniway) en boeken over Tokyo Ghoul (te zien op Netflix).

De Aniway maakt elke keer lijstjes met tien tips die horen in een bepaald genre. Nu zijn het 10 cyberpunk series, waarvan ik er nog geen heb gezien. Ik ben geen enorme cyberpunk fan, maar het magazine weet me over bepaalde series wel enthousiast te maken.

Naast reviews van een manga en een visual novel is er een mooi artikel over een Japanse populaire stad die ik graag nog wil bezoeken, namelijk Osaka! Dit is een stad die het tweede Tokyo wordt genoemd en er is genoeg te doen. Door dit artikel word ik nog enthousiaster voor een tweede reis naar Japan, want Osaka zou ik graag willen verkennen.

Na de bespreking van een animeklassieker, de anime No Guns Life en verschillende manga is er een groot artikel over Gundam, een franchise die al decennia aan de gang is. Genoeg achtergrondinformatie over deze franchise, want de verschillende anime en de fandom er omheen worden besproken. Tevens is dit een donatieartikel, want de Aniway draait op vrijwilligers en door de lockdowns is het nog pittig om dit magazine staande te houden.

Na een gameklassieker kan je lezen over The Day I Became A God, een anime die ik toevallig al had gezien (aangezien deze anime kort was besproken in de vorige editie). Ik kan me redelijk vinden in de review, want ik was ook niet laaiend enthousiast over de anime. Daarna zijn er nog reviews van een boek en een Yuri-anime te lezen.

Zelfs een live action film en een game op de switch komen voorbij, maar ik lees vooral de stream impressies grondig door. Zo worden zes anime kort besproken, zodat je zelf kan bepalen of de anime wat voor je kan zijn. Hierdoor heb ik meteen al wat nieuwsgierigheid naar bepaalde anime, dus een deel hiervan hoop ik nog te gaan zien!

Na wat meer schattige anime en manga besprekingen, een artikel over een verhaallijn van One Piece en andere besprekingen (die je kan lezen als je zelf de Aniway in huis haalt), is er weer een artikel over de Japanse mythologie, waarin allemaal monsters en geesten in Japan worden besproken. Hoewel ik in eerste instantie hier niet al te veel interesse in heb, zijn deze artikelen altijd heel interessant en merk je ook de invloeden van deze mythologie op het hedendaagse leven. Zo proef je nog meer details van de Japanse cultuur!

Ik ben al helemaal nieuwsgierig geworden naar When They Cry, een horror die schijnbaar ijzersterk is. Nu wil ik de serie al helemaal zijn, want hij lijkt me erg spannend!

Een erg verfrissend artikel gaat over Aikido, inclusief beelden van iemand die in Japan is geweest om de vechtsport bij een dojo uit te voeren! Aan het einde van de Aniway is er zelfs een strip van Acception, een Webtoon comic die ook een fysieke strip heeft, waar een tweede deel van komt! Erg leuk om te horen, en de strip is ook erg leuk om te lezen.

De Aniway is deze weer een succes, want ik ben weer hyped over bepaalde anime en mijn portie Japankennis is weer gevuld. Neem vooral een abonnement op de Aniway, want ze hebben het nodig en dan kan je eens in de drie maanden genieten van veel Japanse popcultuur! Wat zou jij in de Aniway willen lezen in de volgende editie?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.