Aniway #64: Animetips en gamegebied onder de loep

De Aniway is een tijdschrift over Japanse popcultuur, waarin Japanse series, films, strips, boeken, games en cultuur worden behandeld. Ik ben al jaren trouwe abonnee en geniet elke keer weer van alle tips die dit tijdschrift mij kan geven. Dankzij de Aniway heb ik weer zat series die ik wil kijken, boeken die ik wil lezen, games die ik wil spelen en meer! Afgelopen week belandde weer de nieuwe editie op de mat, dus die ging ik snel lezen. Wat is er nu weer te vinden in de Aniway? Ik geef een tipje van de sluier!

De eerste review gaat over Jujutse Kaisen, een anime waar ik veel goede verhalen over hoorde. Ik wist weinig van de inhoud, maar nu ben ik wel extreem enthousiast geworden over de anime. Deze ga ik snel kijken, tot nu toe is er pas 1 seizoen online!

Het lijstje van 10 staat nu in het teken van YouTubers die in Japan wonen. Deze tien toppers kende ik bijna allemaal en volg ze met veel plezier! Door deze account krijg ik zo veel tips rondom plekken en bezienswaardigheden in Japan en krijg je veel informatie over de Japanse cultuur.

Wonder Egg Priority is een anime die mij ook nieuwsgierig maakt. Het verhaal klinkt op het eerste ogenblik een tikkeltje vreemd, maar volgens mij is dit een ijzersterk verhaal! Ook deze komt bij mij op het lijstje om te kijken.

Na een review over een toffe game en een spannend thrillerboek, wordt een mooie anime klassieker besproken, een serie die ik totaal niet kende. Ook kan je lezen over de light novel fantasy Wandering Witch: The Journey of Elaina en de game Balan Wonderworld. Daarna kan je lezen over Nagasaki en Dejima, die verschillende connecties hebben met Nederland. Wij hebben als klein landje veel verleden met Japan, wat ook in Japan terug te zien is. Erg leuk om zo’n achtergrondartikel te lezen, wie weet at ik ooit naar Nagasaki heen ga!

A Whisker Away staat al een lange tijd op Netflix, en nu heeft de Aniway er ook wat over geschreven. Ik kan me goed in de review vinden, en daarnaast kan je lezen over de zwoele serie Sweat and Soap.

Ik ging laatst naar Demon Slayer: Mugen Train, waar je gisteren een review over kon lezen. Over het eerste seizoen heb ik ook een recensie geschreven! Het zou zo maar kunnen dat mijn mening erg anders is dan de recensie in de Aniway…

Een erg leuk artikel is de Aniway Retro, waarin een oude game wordt besproken. Dit keer Pokémon Colosseum, een spel dat ik vroeger ook plat heb gespeeld! Heel nostalgisch om te lezen.

Verder kan je lezen over Monter Hunter Rise (lijkt me een erg toffe game), het boek De poorten gaan open en de game Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, een game die een alternatief is op Animal Crossing.

Na een artikel die is aangevraagd door een donateur, zijn er weer stream impressies te lezen over een paar anime. Zo kan je in het kort zien of een anime een tip is of niet! Ook in dit lijstje zag ik wel wat potentiële animeseries die ik graag zou willen zien.

New Pokémon Snap is een heerlijke game en vind ik zelf geweldig, en de Aniway schrijft er ook over! Door de recensie ben ik weer helemaal enthousiast om weer een paar rondjes te spelen. Daarbij bespreken ze Horimiya, die ik waarschijnlijk aan mij voorbij laat gaan.

Japanse mythologie is ook te vinden in de Aniway, aangezien er af en toe yokai (geesten) worden besproken. Zo krijg je een kijkje in de Japanse geschiedenis en de verschillende invloeden die yokai hebben op het heden. Blijft altijd interessant om te lezen!

Na een paar andere recensies werd ik nieuwsgierig gemaakt voor Mushoku Tenzei: Jobless Reincarnation. Ik hoorde al van meer mensen dat deze isekai meer inhoud heeft dan je in eerste instantie denkt, dus dit wil ik zeker een kans geven! De animatiestijl ziet er in ieder geval mooi uit, dus deze anime komt ook op mijn lijstje.

Ik ben zelf iemand die wel houdt van games waarin je bijvoorbeeld een stad moet maken en moet beheren, en dat kan je ook doen met het spel A-Train All Aboard! Tourism, waarin je een Japanse treinnetwerk maakt met veel Japanse invloeden. Misschien voor nu iets te duur, maar dit wil ik zeker in de gaten gaan houden!

Tot slot wordt Satoru Iwata onder onder de loep gezet, een van de CEO’s van Nintendo. Ook is een boek over hem besproken, aangezien hij een populaire man was onder de Nintendofans. Erg mooi om te lezen!

Deze Aniway zit weer bomvol tips, ik kom weer even vooruit de aankomende maanden! Mocht je zelf ook fan zijn van manga, anime, Japanse games en meer, is dit tijdschrift een enorme aanrader. Haal hem snel bij je boekhandel, of neem een abonnement zodat jij eens in de drie maanden weer kan genieten van een tijdschrift!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.