Aniway #65: Bingewatchend en gamend de herfst in!

De Aniway is een magazine waar ik al jaren abonnee van ben. Dit tijdschrift is helemaal gericht op Japanse popcultuur. Manga, anime, games, film, boeken, cultuur en muziek, het komt allemaal voorbij! Elke drie maanden komt er weer een nieuw nummer uit, dat is gemaakt door allemaal vrijwilligers die hun enthousiasme over Japanse popcultuur willen delen. Ik vertel je graag wat voor mooie artikelen in dit tijdschrift zitten, zodat jij hopelijk ook snel een abonnement neemt.

Na de inleiding en nieuwtjes kan je lezen over de anime die op de cover te zien is: So I’m a Spider, So What? Dit is een isekai waarin de hoofdpersoon reïncarneert tot een spin. Deze isekai leek mij eerst niet heel bijzonder, maar door dit artikel ben ik juist aardig nieuwsgierig geworden naar deze anime. Hier ga ik waarschijnlijk wel een poging aan wagen!

Dan hebben we een zeer interessant artikel over Cool Japan, waarin wordt verteld hoe Japan populariteit won in de Westerse wereld. Je zou het niet denken, maar het is bijna alsof anime en games zoals Pokémon worden ingezet als strategisch middel om andere landen te beïnvloeden. Dit artikel geeft een ander inzicht in de Japanse popcultuur, wat ik erg kan waarderen.

Na een bespreking over het boek Battle Royale en de manga Cutie and the Beast, wordt er weer een lijstje van 10 gemaakt. Dit keer LGBTQ+ personages, die vooral een dubbele lading hebben in Japan. Japan is namelijk niet heel progressief en keuren bijvoorbeeld homoseksualiteit niet af, maar ze staan er ook niet heel positief tegenover. Mooi om te zien dat anime wel zulke personages inzet, zonder dat hun seksualiteit of geslacht hun volledige verhaallijn is.

Vervolgens kan je lezen over een bespreking van een zeer iconische anime, maar ook over de manga Spy X Family en de anime Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro! De manga lijkt me best interessant en heeft veel potentie, en hoewel ik over de anime juist minder enthousiaste verhalen hoorde, lijkt het mij eigenlijk best een goede serie.

Na een paar mangarecensies kan je genieten van een wijk in Tokyo, namelijk Odaiba! Ik ben hier zelf ook geweest, waar je hier en hier meer over kan lezen. In dit artikel lees je ook over de geschiedenis van Odaiba en hoe het is uitgegroeid tot een geeky centrum waar veel mensen op af komen.

Daarna kan je lezen ove de anime Vivy, die mij ontzettend interessant lijkt. En de gamers worden niet teleurgesteld, zo kan je namelijk weten hoe de game Neo: The World Ends With You is.

Oddtaxi is een anime waar ik al wat verhalen over hoorde, maar ik had me er niet in verdiept. De Aniway heeft er een heel artikel aan gewijd, dus nu sta ik ook te springen om aan deze anime te beginnen.

Na verschillende artikelen over games (waaronder de Resident Evil franchise) en een boek, is er weer een pagina vol stream impressies. Bruno en Rick kijken de eerste afleveringen van verschillende nieuwe anime, om te kijken of het wat is. Een paar van deze anime komen ook op mijn lijstje te staan, want er staan wat mooie titels tussen!

Een paar reviews komen nog voorbij, zoals de (wat oudere) anime Serial Experiments Lain, die verbazingwekkend goed de toekomst in bepaalde aspecten wist te voorspellen. Ik ben hier erg benieuwd naar, helaas is de serie moeilijk te vinden online. Ook is er een artikel over Japanse yokai, en wordt er ook een link gelegd naar referenties rondom deze yokai in hedendaagse popcultuur. Ik was vooral enthousiast over de review van Zelda Skyward Sword. Ik heb deze game nog niet, maar ik hoop hem uiteindelijk op te kunnen pakken. Bonuspunten voor de hilarische strip bij het artikel! Deze staat niet op de foto hieronder, dus haal snel de Aniway in huis om met mij mee te kunnen lachen.

Tot slot wil ik nog een artikel benoemen over figurines. Ik heb zelf een vrij bescheiden collectie, maar het is erg leuk om te zien dat hier een hele wereld achter schuilt. Er worden genoeg tips gegeven hoe je een bootleg figurine kan ontdekken en verschillende materialen voor figurines worden toegelicht. Voor de beginnende verzamelaar is dit een mooie introductie tot de figurines!

Er zijn nog andere reviews die in de Aniway zitten, maar die kan je zelf gaan lezen als je een abonnement neemt op de Aniway. Enthousiast geworden? Klik dan vooral hier zodat je kan kijken naar een abonnement. Oude nummers kopen kan ook, en die zijn ook het lezen waard. Welke anime, manga of game wil jij binnenkort gaan oppakken? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.