Aniway Magazine #56: Japans voedsel, Jump-anime en meer!

Een nieuwe Aniway ligt weer in de winkel, het tijdschrift over Japan, anime, manga, games en meer. Ik ben al meer dan een jaar aan het proeflezen voor dit toffe tijdschrift, maar ben telkens weer verbaasd als ik het eindresultaat zie. Deze Aniway heeft weer een aantal leuke artikelen, die ik graag aan je laat zien!

Mob Psycho 100 is de eerste anime die wordt besproken in de Aniway. Ik zag wel eerder dingen van deze serie voorbij komen, maar nu ik er meer van weet wil ik er zeker aan beginnen. Deze anime is volgens het tijdschrift nog beter dan One Punch Man! De anime is ook gewoon legaal te bekijken via Crunchyroll, ideaal!

De Japanse cultuur wordt ook beschreven in de Aniway. Zo leer je over het eten in Japan. Het voedsel bepaalt zelfs waar je in Japan zit, waardoor je door het eten van een anime-personage kan achterhalen waar hij of zij vandaan komt. Deze soort artikelen vind ik altijd enorm interessant, zeker een aanwinst voor dit nummer!

Aimée de Jongh wordt geïnterviewd in deze editie van de Aniway. Zij is een striptekenaar die ook manga maakt, heel leuk om te zien hoe ze haar tekenstijl heeft verbeterd, aangezien ze heel divers kan tekenen.

 

Zoals gewoonlijk worden er tien anime/manga/games toegelicht in een bepaald thema. Nu gaat het over 10 titels die Jump tot Jump maakte (een Japans tijdschrift vol shonen manga). Vele klassiekers worden hier besproken en een paar ervan ken ik ook erg goed (zoals Death Note). Een paar andere manga spreken me ook zeker  aan, dus daar wil ik me nog eens goed in verdiepen…

Na een bespreking van de oude franchise Saint Seiya (waarvan een remake komt op Netflix), wordt Run with the wind besproken, een anime over een studentengroep die een hardloopteam wil worden. Ik ben zelf niet zo van de sportanime, maar deze klinkt wel vrij goed. Ook kan je lezen over de manga’s Now Loading.! en Slumbering Beauty, die in twee volumes gewoon worden afgesloten. Ideaal als je niet aan een lange manga wil beginnen!

 

 

 

Meerdere manga’s worden op de pagina erna besproken en daarna is er een review te vinden over Hi Score Girl, een anime op Netflix. Ik zag hem vaak verschijnen wanneer ik Netflix aan het afstruinen was, maar was tot nu toe niet enthousiast. Maar nu wel! Het schijnt een enorme aanrader te zijn, dus deze anime ga ik uitproberen.

 

Na een interview met JAM Project wordt de manga The Girl From The Other Side besproken, een manga die ik zeker weten wil oppakken, aangezien hij heel bijzonder klinkt. De posters zijn van Mob Psycho 100 en Jump Force, een game met verschillende Jump-personages. Ik denk dat ik toch eerder wat meer Jump-franchises moet kennen om deze game te spelen, maar hij ziet er wel tof uit!

Real is een bijzondere sportmanga over basketbal, maar dan over drie mannen die ongelukken hebben meegemaakt, twee ervan zitten nu in een rolstoel. Een erg emotionele manga, welke ook nog eens vele volumes heeft. Er worden weer drie games besproken, om vervolgens wat streamimpressies te geven van anime. Rick en Tamara kijken van zes anime de eerste drie afleveringen en vertellen hun meningen tot nu toe. Ook mooi om te zien dat alle anime te zien zijn op Crunchyroll, aangezien andere anime-mogelijkheden zoals Amazon Prima minder gebruikt worden. Een paar spreken me wel aan, terwijl ik anderen juist van mijn to watch-list kan afschrijven.

 

De 3DS vind ik een fantastische console, maar de hype rondom de Nintendo 3DS is wel een beetje voorbij. We gaan terg in de tijd en kijken naar het tijdperk van de 3DS, erg leuk om te lezen! Ik blijf in ieder geval nog even spelen op de 3DS, want ik ben er nog lang niet op uitgekeken!

That Time I Got Reincarnated as a Slime is een anime die me al opviel en ik hoorde wel goede verhalen erover, maar de Aniway weet me gelukkig op het rechte pad te zetten, want deze anime is het dus helemaal niet. Goed, door naar een andere leuke anime dus!

 

 

 

Literatuur en light novels worden weer besproken in de Aniway, net als de film Shoplifters, een Japanse film waar ik eigenlijk best benieuwd naar ben geworden. De film krijgt dan ook een 9.5, dus die moet wel goed zijn!

Zoals je kan verwachten is er een yokai die wordt besproken in de Aniway, deze keer de Nurarihyon. Vervolgens kan je lezen over My Roommate is a Cat. Dit lijkt me niet de meest spannende anime, maar ik denk dat het toch wel de moeite waard is om deze anime een kans te geven. En zeg nou zelf, die kat ziet er erg schattig uit!

Na het bespreken van het werk van Kazuo Umezu (een van de grondleggers van de horrormanga) wordt The Price of Smiles besproken. Op het eerste ogenblik een erg toffe anime, maar ik begin er nu een beetje aan te twijfelen. De Aniway sluit af met een leuke strip en natuurlijk wat winacties aan het einde van het blad.

Deze Aniway-editie vond ik weer erg leuk. Ik heb weer wat kijkvoer wat betreft anime voor de komende tijd en kan nu al niet wachten op de nieuwe Aniway! Haal dit tijdschrift snel in huis door te rennen naar je dichtstbijzijnde boekhandel, zodat jij hem ook kan gaan lezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.