#BBBookstagram Challenge 2018 #1

Deze maand heeft Blossom Books een leuke actie op Instagram, waarin er elke dag een foto wordt geplaatst in een bepaald thema. Elke dag in augustus heeft een thema, waarbij jij ook een foto op Instagram kan plaatsen met de hashtag #BBBookstagram. Dit vind ik zelf erg leuk, want vele andere lezers doen ook mee. Zo tof om elke dag te zien wat iedereen van de challenges weet te maken! Ik probeer elke dag mee te doen, dus daarom heb ik ook elke dag een foto op Instagram geplaatst. Het leek me leuk om overzichten te maken van de foto’s die ik voor deze challenge heb gemaakt, hierbij het eerste overzicht van de eerste tien dagen!

 

De eerste dag van de challenge was het laten zien van de boeken die je momenteel aan het lezen bent. Zo las ik op die dag drie verschillende boeken. Jinxed kocht ik tijdens YALC en wordt vertaald door HarperCollins. Hij was maar ongeveer vier euro, dus ik kon hem niet laten liggen. Ik ben nog niet heel ver, maar het is een vrij vermakelijk verhaal. Niet heel bijzonder, maar leuk om tussendoor te lezen. Recensie zal uiteindelijk nog volgen! Daarbij las ik Elanus voor Fantasywereld en begon ik aan Rebel in de woestijn aangezien ik Alwyn Hamilton kon interviewen tijdens Castlefest. Ik probeer in mijn foto’s steeds vaker probs te gebruiken, dus merchandise van Harry Potter zoals spulletjes van Proud Book Junk konden niet ontbreken.

Tijdens de tweede dag was de challenge high brightness, oftewel een hele lichte foto! Ik pakte hiervoor wat witte boeken uit mijn boekenkast. Ook voegde ik boekenleggers toe van Tillanddill, Proud Book Junk en de boekenleggers van Blossom Books die bij het boek ”Wink Poppy en Midnight” past.

Tijdens de derde dag moet je je favoriete fantasyboek(en) laten zien. Ik had al snel een paar favorieten uitgezocht! De Glazen Troon is een serie waar ik nog mee verder moet (ik heb pas twee delen gelezen vanwege de coververandering die ik echt niet goed vind…), maar die echt fantastisch is. Badass personage, magie, prachtige schrijfstijl en een boel actie! Dat is ook zo bij Iskari, een verhaal over een meisje dat vecht tegen draken. Harry Potter is uiteraard een favoriet aangezien het de wereld van fantasy voor mij had geopend en De Nieuweling is een high fantasy met veel herkenbare elementen waar ik echt enorm van heb genoten. Toevallig hebben de boeken allemaal blauwtinten! Ik heb veel bijbehorende kaarsen en merchandise van deze boeken, die goed van pas kwamen bij deze dag. Klik vooral naar rechts om foto’s van de boeken apart te zien!

De vierde dag van de BBBookstagram stond in het teken van #pride. Veel mensen hebben tijdens deze dag een regenboog van hun boeken gemaakt, maar ik besloot wat boeken te zoeken met diversiteit erin. Dat zijn deze boeken geworden! Ze hebben allemaal LGBTQ+ personages, waardoor ze goed passen bij de pride. Bijbehorende buttons mochten toen niet ontbreken!

Op de vijfde dag moet je een boek laten zien dat je hebt gekregen. Ik heb op verjaardagen de geïllustreerde edities van Harry Potter gekregen. Gaat dit aankomende verjaardag gebeuren met het derde deel? Ik hoop het in ieder geval!

Dag 6: Tien keer gelezen. Nog een Harry Potter-foto! De steen der wijzen heb ik zeker tien keer gelezen. Ik vind de introductie op de tovenaarswereld vanaf kleins af aan fascinerend en ik vind het ook mijn favoriete deel van de serie. Hierbij voegde ik wat Funko Pops toe van Harry Potter en wat kaarsen van Proud Book Junk!

Tijdens de zevende dag was het thema buiten lezen. Ik lees de laatste tijd vaak buiten en ik doe een buddyread! Mijn fangirl en ik lezen samen De rebel in de woestijn-trilogie. Ik lees de Nederlandse versie, zij de Engelse. We vinden de trilogie allebei erg gaaf, helemaal omdat we Alwyn Hamilton mochten ontmoeten tijdens Castlefest!

De achtste dag liet ik mijn ontbijt zien met de boeken die ik aan het lezen ben. Net begonnen met Neverworld Wake, wat is die toch gaaf en mysterieus! Ik begin de dag altijd met een broodje en een mok thee, meestal de mok van Blossom Books!

De negende dag stond in het teken van een autobuy author (dus een auteur waarvan je alle boeken koopt). Hierbij koos ik voor Sarah Moore Fitzgerald, aangezien ik haar nieuwe boek laatst kocht in Londen. Hij moest gewoon gekocht worden! Van deze auteur wil ik alle boeken. Ik krijg haar eerste boek binnenkort nog, maar heb ook nog de Engelse versie van Een goede kans. Nu maar hopen dat ik mijn verzameling nog verder ga aanvullen en ooit de auteur kan ontmoeten!

Dan hebben we de tiende dag van de BBBookstagramchallenge, waarin je je lievelings van vroeger laat zien. Op naar de oude boeken waardoor ik van lezen ben gaan houden! Ten eerste ben ik natuurlijk gaan lezen door Harry Potter, maar ook andere boeken maakten mij verslaafd aan verhalen met magie erin. Zo las ik De macht van het zwaard van Anne West, een vierdelige serie waar ik weg van was. Ook verzamelde ik edelstenen, dus een magisch verhaal van Miyu vond ik ook fantastisch. Dan hebben we nog De Noorderlicht-trilogie, een echte klassieker.

Dit zijn mijn eerste tien dagen van de #BBBookstagram-challenge. Doe jij ook mee aan de challenge, gaat het goed bij jouw foto’s? Laat het me weten in de reacties, ik ga in ieder geval lekker door met deze leuke Bookstagrammaand!

2 reacties

  1. Ik doe opnieuw mee en vind het weer super fijn om foto’s te bedenken op basis van de opdracht. De meeste staan al klaar maar ik moet nog een viertal foto’s maken. Alleen heb ik daar even de fut niet voor. Gelukkig heb ik nog wat tijd voor ze moeten verschijnen.

    1. Ah lekker vooruit werken! Dat probeer ik ook te doen, alleen gaat het de laatste paar dagen wat minder waardoor ik even snel nog een foto moet maken :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.