Best of YA Boekentijgers + tips voor je motivatiemail!

In 2016 heb ik met veel liefde mijn taken als Best of YA Promoteamlid volbracht en in januari is een nieuwe lichting aan de beurt. Er is alleen een andere versie van een promoteam, namelijk een leesclub! Je kan je vanaf nu aanmelden voor de Best of YA Boekentijgers, die een paar keer in het jaar bij elkaar komen en zelfs workshops hebben. Ik vind het jammer dat mijn jaar als promoteamlid erop zit, maar ik vind het ook erg leuk dat er nieuwe booknerds het stokje van mij gaan overnemen.

Een mailtje voor je aanmelding is niet niks. Vorig jaar heb ik ook twee weken erover gedaan om een perfect mailtje in elkaar te zetten. Best of YA krijgt namelijk veel aanmeldingen en het is uiteraard de bedoeling dat jij gekozen wordt, maar dat kan lastig zijn als er zo veel concurrentie is. Graag vertel ik aan jou wat tips die ik en andere promoleden hadden toegepast toen ze hun mailtje gingen sturen naar Best of YA. 

  • Wees creatief.

Als jouw mailtje toch wat leuker moet zijn dan andere mailtjes, is het aan jou om je mail zo creatief mogelijk te maken. Laat zien dat jij het waard bent om een Boekentijger te worden! Mijn mede-promoleden hadden Indesign gebruikt om een mooi overzicht te maken van henzelf. Ook heb ik veel mensen gezien die gebruik maakten van foto’s van henzelf of hun Best of YA Boekencollectie. Voeg dus iets unieks toe aan jouw mailtje waardoor Best of YA je niet snel vergeet.

  • Laat jezelf goed zien.

Best of YA heeft graag Boekentijgers die fanatiek boeken lezen en meewerken met de uitgeverij, maar er wordt ook gekeken hoe jouw persoonlijkheid naar voren komt. Laat dus lekker zien wat je hobby’s zijn, wat je in het dagelijks leven doet en wat je interesses zijn (ja, zelfs interesses naast boeken). Als de uitgeverij meteen aan je mail kan zien waar ze mee te maken hebben, ben je al een stapje voor.

  • Je boekenliefde kan je zo uitgebreid mogelijk beschrijven.

Aangezien je je aanmeldt voor een leesclub, is het de bedoeling dat je helemaal gek bent op lezen. Vertel vol passie over je favoriete boek(en), hoe jouw liefde voor boeken is ontstaan, welke genres je het meest leest en meer. In 2017 kan je als Boekentijger je boekenliefde met veel mensen delen, maar daarvoor moet je eerst de uitgeverij overtuigen dat jouw hart bij boeken ligt. En als het even kan, vertel je natuurlijk zo veel mogelijk over de boeken van Best of YA, aangezien dat de uitgeverij is waar jij boeken voor gaat lezen.

  • Laat je mailtje door meerdere personen lezen.

Toen ik vorig jaar mijn mailtje maakte, heb ik hem laten nalezen door heel veel mensen. Niet alleen op spelling, maar ook op de algemene inhoud. Laat je mail lezen door je ouders, je broer/zus, je vrienden of andere boekennerds die er voor open staan. Laat ze lekker kritisch zijn, zodat jij uiteindelijk een geweldige mail hebt die een enorme indruk achter zal laten!

  • Een blog hebben is handig, maar is geen must.

Als je de boeken van Best of YA promoot, is het wenselijk dat je een groot bereik hebt om lezers aan te moedigen om Best of YA-boeken te lezen. Een blog komt daarom altijd goed uit. Mocht je een blog hebben, vernoem die dan zeker, wellicht met wat cijfers wat je bereik betreft. Hierdoor ziet de uitgeverij meteen dat je echt passie hebt voor boeken. Heb je nou geen blog? Geen probleem. Er zijn zat andere manieren om boeken onder de aandacht te brengen. Waarschijnlijk wordt het team van 2017 net zoals vorige jaren een mix van bloggers en niet-bloggers. Denk dus niet dat je kansen kleiner zijn als je geen blog hebt! De uitgeverij heeft ook graag mensen die geen blog hebben en op een andere manier naar boeken kijken dan hoe bloggers dat doen.

 

Dit waren een paar van mijn tips voor het maken van een mooi motivatiemailtje voor de Best of YA Boekentijgers. Mocht je een mooie mail hebben opgezet, maar wil je dat ik er naar kijk? Dat kan uiteraard! Via social media ben ik altijd bereikbaar, of je kan mij mailen naar nerdygeekyfanboy@gmail.com, dan ga ik mijn best doen om jou te helpen!

Ik ben in ieder geval heel benieuwd wie de Boekentijgers gaan worden, heel veel succes allemaal met aanmelden!

Wat vind jij van deze nieuwe vorm van het Promoteam en ga jij je aanmelden?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.