Boeken die ideaal zijn voor de kerst

Kerst komt er bijna aan! De kerstboom bij mij thuis is al helemaal klaar voor de feestdagen en meerdere versieringen hangen door het huis. Tijdens kerst lezen bookjunkies graag kerstboeken, om helemaal in de kerststemming te komen. Bij deze heb ik een aantal boeken uitgezocht die ik erg fijn vind om te lezen rond de kerst, waarbij ik even de kerstversieringen van mijn moeder heb gepakt om er wat leuke foto’s mee te maken, haha!

 

Harry Potter is een serie die door vele Potterheads wordt gelezen tijdens de kerst. Weer terugkeren naar Zweinstein is maar al te fijn, dus het gebeurt vaak in december dat lezers de hele serie herlezen. Of je kan beginnen aan de geïllustreerde edities van de boeken! Ik hoop het tweede deel te gaan lezen rond de kerstdagen, hopelijk kan ik dan weer enorm genieten van alle prachtige illustraties!

Een boek dat ook zeker past bij kerst is Let it snow, een verhalenbundel waarin de verhaallijnen langzaam bij elkaar komen. Dit boek wordt zelfs verfilmd! Ik vond het boek niet heel bijzonder, maar het heeft wel een hele fijne kerstsfeer. 

Spannende fantasyboeken mogen ook niet ontbreken in het rijtje! Schim & Schaduw is het eerste deel in de Grisha-trilogie en speelt zich af in Ravka, een land met Russische invloeden. Het is er meestal vrij koud en iedereen is vaak warm ingepakt, waardoor ik altijd een winters gevoel krijg door deze boeken. Het is niet helemaal kerstachtig, maar ik vind het wel een boek dat past tijdens de wintermaanden om lekker knus te lezen!

Smaragd is ook een boek waar ik allemaal winterkriebels van krijg. Het is geen hartverwarmend verhaal, maar juist lekker spannend. Kate, Michael en Emma zijn weeskinderen die ondanks hun gebrek aan een warm thuis, veel steun vinden bij elkaar. Dat vond ik erg fijn om te lezen en zeker door die winterachtige cover vind ik het een boek dat zeker past bij de kerst!

Het Wonderkabinet is een boek dat ook te zien is in de bioscoop en heeft ook een wat winterse sfeer. Het is een erg mooi verhaal waarin familie en liefde zeer centraal staat. Ook die illustraties in het boek zijn echt prachtig, dus dat is ook zeker een aanrader tijdens de kerst!

De Noorderlichttrilogie heeft ook veel winterelementen in zich. In deze trilogie leven mensen samen met een dier, wat hun metgezel is en waar ze niet zonder kunnen. Het is een echte klassieker volgens velen en het eerste deel is zelfs verfilmd. Het boek heeft prachtige beschrijvingen, dus zeker een fijn boek.

Tot slot hebben we De Notenkraker die prachtige illustraties heeft. Het verhaal speelt zich ook af rond de kerst en is echt adembenemend om te zien. Dit is een boek wat je zeker met je familieleden kan lezen, want het verhaal is voor jong en oud. Een echte klassieker in een nieuw en mooi jasje dus!

 

Dit zijn mijn boekentips voor tijdens de kerst. Welke boeken lees jij graag tijdens de kerst? Laat het me weten in een reactie hier beneden, of vertel het via social media!

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.