Boekenserie: De Schaduwjagerswereld van Cassandra Clare

Welkom bij een nieuwe rubriek op mijn blog: Boekenserie van de week. In deze rubriek zet ik een bepaalde boekenserie in de spotlight, in de hoop dat jij ook in deze boekenfandom komt. Wanneer er een Boekenserie van de week online komt, is de kans groot dat er ook andere artikelen online komen die te maken hebben met deze boekenserie. Aangezien ik laatst Schaduwheer, het tweede deel van De Duistere Machten, had gerecenseerd, leek het me leuk om de boeken van Cassandra Clare in de spotlight te zetten. Dit zijn dan wel meerdere series, maar spelen zich allemaal af in dezelfde wereld! De boeken van Cassandra Clare zijn een van de eerste YA-boeken waar ik echt dol op was geworden, dus graag introduceer ik aan jou de boeken van Cassandra Clare.

 

Laten we beginnen met de eerste boekenserie die je meeneemt naar de Schaduwjagerswereld: De Kronieken van de Onderwereld. Dit verhaal gaat over Clary, die erachter komt dat ze afstamt van Schaduwjagers, mensen die tegen demonen strijden. De wereld bestaat dus niet alleen uit mensen, maar wordt bevolkt door schaduwjagers, vampiers, weerwolven, elven en heksenmeesters. Je leert andere schaduwjagers kennen, zoals Jace, Isabelle en Alec. Deze serie is een spannend avontuur en samen met Clary leer je meer over de schaduwjagerswereld, de verschillende wezens en de oorsprong van Clary. Deze boeken zijn ook uitgekomen in andere versies (die ik zelf erg mooi vind) voor maar 10 euro per stuk, een koopje dus!

Ik heb zo hard genoten van deze serie! De personages zijn erg levendig, de spanning is constant aanwezig en alle informatie over fantasywezens hoorde ik maar al te graag. Daarbij is mijn favoriete personage Simon, de beste vriend van Clary. Hij is ontzettend grappig, vrij ongemakkelijk en een echte fanboy.  Met hem zou ik het nou heel goed kunnen vinden!

Maar nu komt het: er is een andere serie die uiteindelijk overlapt met De Kronieken van de Onderwereld, namelijk De Helse Creaties. Dit verhaal speelt zich ongeveer tachtig jaar geleden af voor de eerste serie, waarin je in Londen vele spannende avonturen beleeft. Deze boeken gaan juist over Tessa, die ook weinig weet over haar afkomst en een liefdesdriehoek krijgt tussen Will en Jem, twee schaduwjagers met beiden een tragische achtergrond. Hoewel de liefdesdriehoek voor mij wat vervelend werd, vind ik dat Cassandra Clare dit probleem op geniale wijze heeft opgelost. Deze serie is het best te lezen nadat je het derde boek van De Kronieken van de Onderwereld hebt gelezen, zodat je bepaalde personages in de andere delen wat meer begrijpt of herkent.

Het eindigt niet bij deze series, want Cassandra Clare heeft ook wat losstaande verhalen geschreven over de Schaduwjagerswereld die je kan lezen nadat je Stad van Hemelse Vlammen hebt gelezen. De Kronieken van Bane is ideaal voor de fans van Magnus Bane. Deze heksenmeester is erg flamboyant en in deze verhalenbundel lees je meer over zijn verleden. Ben je net zoals ik een fan van Simon? Dan raad ik je zeker de Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers aan, waarin je Simon volgt na Stad van Hemelse Vlammen. Ik kan niet echt vertellen wat er gebeurt in dit boek in verband met spoilers, maar ik kan verklappen dat je in dit boek nog meer leert over de Schaduwjagerswereld en Simon als het ware op zoek gaat naar zichzelf.

Dan komen we uit bij de nieuwste serie van Clare, waarin je het instituut van schaduwjagers aan de westkant van de Verenigde Staten volgt. In deze serie leer je meer over de elfen en over het feit dat parabatai (twee schaduwjagers die verbonden vechtpartners van elkaar zijn) geen romantische gevoelens voor elkaar mogen hebben. Veel nieuwe personages doen hun intrede, maar niet getreurd: ook oude vertrouwde personages laten zichzelf zien in dit boek. Het is dan zo tof om te zien hoe Clary en haar vrienden opgroeien en volwassen worden, maar daarnaast is het ook gaaf om nieuwe schaduwjagers te leren kennen.

Hou je nou veel van lezen, maar ook van tekenen? Dat komt goed uit! Er is ook een kleurboek verschenen van De Kronieken van de Onderwereld, waar je hier een recensie van kan lezen met wat voorbeelden uit het boek.

Cassandra kan fenomenaal schrijven, weet een uitgebreide wereld te bedenken, houdt de personages heel levendig en de manier waarop zij diversiteit in haar boeken verwerkt is heel aangenaam. Ik heb een aardig grote collectie van de Schaduwjagerswereld en die hoop ik eigenlijk alleen maar nog meer uit te breiden!

Heb jij de boeken van Cassandra Clare al gelezen?

 

2 reacties

  1. wat een hoop zeg! super handige blogpost dit. heb nog niks van Cassandra Clare gelezen en dit maakt het wat overzichtelijker.

    1. Goed om te horen Debbie! Alvast heel veel leesplezier als je eraan gaat beginnen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.