Bookbloglovers & Bookblogbitches: Bookblogboyfight en Bookblog-Illuminati

Roddelbladen, we hebben ze voor filmsterren en celebrity’s, maar in de rubriek Bookbloglovers & Bookblogbitches ontdek je dat er ook een roddelblad is over boekbloggers! De bookblogwereld is groot en de laatste paar maanden zijn er verschillende ontwikkelingen geweest in dit wereldje. De redactie van Bookbloglovers & Bookblogbitches ging aan de slag om de meest pikante nieuwtjes op te pikken En ja hoor, afgelopen week kreeg ik de nieuwe editie binnen en o help… Het liep weer uit de hand. Oordeel zelf en lees de nieuwe editie van Bookbloglovers & Bookblogbitches!

 

Inleiding

Beste lezers, sensatieslurpers of roddelvampiers, de nieuwe editie van Bookbloglovers & Bookblogbitches is een feit! Deze keer hebben we bijzondere bevindingen van de boekblogwereld. De strijd rondom de bookblogmannen, een elite-team die de boekblogwereld in handjes houdt en gemene boekbloggers die exposed worden door hun oneerlijkheid. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze schokkende nieuwtjes, pak de popcorn maar alvast klaar!

picmonkey-image

Bookblogboy-fittie

hunks-bookblogsDe mannelijke boekbloggers, ze worden natuurlijk door duizenden fans geadoreerd. De vier opperheren Tim (Killing my darlings), Joost (NerdyGeekyFanboy), Frank (Nerdpraat) en Reza (Read Watch or Avoid) zijn natuurlijk blij met hun fame, maar voelen wel de onderlinge concurrentie met elkaar. Joost reageert als volgt op de vraag hoe hij de andere boekbloggozers vindt: ”In het begin stond ik natuurlijk bovenaan de lijst van top-hunks  onder de boekbloggers, maar nu is de strijd om deze titel maar al te groot. Tim is een echte boef als het gaat om het stelen van andermans volgers met zijn ”ik heb een mooie judge a cover op mijn blog”, Reza heeft genoeg eigen bitches om zich heen door zijn functie als beheerder in de young adult boeken en series-Facebookgroep en Frank… Ja, die Frank toch. Zelfs mijn moeder vindt Frank leuker dan dat ze van mij houdt. Frank is echt een kerel die alle chicks als een magneet aan zich toetrekt terwijl ik in mijn eentje chips loop te eten.”

Frank, die nu weer een tijdje terug is van zijn avontuur met school in China heeft het volgende te melden: ”Zelfs in China werd ik aangesproken door fangirls die al een lange tijd mijn blog volgen. Ik moest ook drie bodyguards (mijn klasgenoten) bij mij hebben, anders werd ik bestookt met aanvragen voor handtekeningen en foto’s met fans. Halverwege de reis heb ik undercover moeten gaan omdat het echt te wild werd. Moet je nagaan hoe het in Nederland is!”

De strijd voor de grootste bookbloghunk is nog lang niet voorbij. Tim is een meester als het gaat om zijn beeldschone selfies, Reza heeft heel veel macht in de boekblogwereld, Frank wordt maar bekender en bekender en Joost… Tsja, Joost blijft chips eten… Joost wil nog wel iets toevoegen: ”Gelukkig bestaan er geen bepaalde cijfers over de fame van onze bloggers als het gaat om fangirling/fanboying. Stel je eens voor, een soort Hot or not voor boekbloggers! Dat zou wat zijn, dat je als blogger gewoon te horen kan krijgen waarom jij en/of je blog wel of niet goed is. O wacht, dat bestaat al, dat doet Hebban namelijk…”

Bookcommunity-Illuminati

De Illuminati: een geheim genootschap die de touwtjes eigenilluminati-facebookgroeplijk in handen heeft. In de muziekwereld gaan er al veel theorieën over deze bijzondere groep, wij als redactie hebben de Illuminati van de boekblogwereld ontdekt! De geruchten gaan dat de beheerders van de Facebookgroep Young Adult Boeken en Series de oprichters hiervan zijn. Chantal, Reza, Dominique en Tineke beheren de Facebookgroep nu al een hele lange tijd en bepalen welke berichten wel en niet op de pagina verschijnen. Meestal verwijderen ze alleen berichten in de groep als er spoilers worden verteld in het bericht of als er bepaalde regels worden overtreden, maar wij als redactie hebben grote vermoedens dat er meer achter schuilt… Misschien worden er niet alleen berichten verwijderd, maar worden leden gedwongen om bepaalde berichten te plaatsen in de groep zodat de bookcommunity wordt beïnvloed! We hebben een slachtoffer gevonden die dit heeft gehad, deze persoon wil graag anoniem blijven:

Ik had een paar maanden geleden twee boeken gekocht in de boekhandel en een foto van deze boeken in de groep geplaatst, met de bedoeling dat mensen konden vertellen of ze de boeken erg mooi vonden. Toen kreeg ik een geheim bericht van de Book-Illuminati die mij dwong om nog meer boeken te kopen en deze te plaatsen op Facebook. Elke maand moet ik stapels met boeken in huis halen om deze in de groep te plaatsen, anders is mijn leven in gevaar… Volgens mij moet ik dit doen zodat meer leden in de groep ontzettend veel boeken kopen en zelfs op water en brood gaan leven zodat er extra boeken kunnen worden gekocht. HELP MIJ!!!

Wij als redactie zijn erg geschokt en hopen dat de Illuminati zichzelf in toom kan houden. Dit kan zo niet langer! Of, nou ja, meer boeken is wel meer beter…

De blogrecommendations, duisterder dan verwacht….

Misschien heb je de laatste tijd gemerkt dat sommige bloggers andere bloggers gaan promoten door artikelen te maken over hun favoriete blogs, of ze hebben een menu aan hun zijbalk staan waarin ze bepaalde bloggers in het zonnetje zetten. Het ziet er naar uit dat de bookblogcommunity ontzettend lief is en elkaar helpt, maar wij weten natuurlijk beter, er zijn allemaal smiechten in boekblogland! Lisa van Leave No Story Behind plaatste laatst bijvoorbeeld een blogje met haar favoriete boekenblogs, maar met wat stalksessies hebben we interessante roddels uit haar weten te krijgen:

Natuurlijk volg ik al die bloggers niet. Haha, dat zou echt idioot zijn! Die Joost bijvoorbeeld echt een kluns, hopelijk wordt hij later een dikke kerel door alle chips die hij naar binnen smikkelt. En wat dacht je van Eline van All The Feels? Pfff, ik word echt gek van haar gehuppel en grappige opmerkingen, kan iemand haar even rustig houden?

De bitchopmerkingen gaan uiteraard alle kanten op. Bloggers die elkaar daadwerkelijk aardig vinden? Natuurlijk niet, iedereen is voor zichzelf en wil de allerbeste worden! We willen elkaar graag de grond in boren, elkaars artikelen jatten en een drol op een bloggers gezicht tekenen als hij/zij ligt te slapen. Dikke haat binnen de bloggers is extreem aanwezig, dus probeer vooral niet op te letten op al die lieve woorden en blog-aanbevelingen. Pure lariekoek.

 

Dit was het weer voor deze keer! Met dat laatste stuk ben ik het niet echt eens, maar ja, de redactie weigerde bepaalde stukken aan te passen. Ik houd mijn hart al vast voor de volgende editie…

Hoe vind jij het nieuwe nummer van Bookbloglovers & Bookblogbitches, kende jij deze roddels al of heb je er zelf nog een paar?

12 reacties

Naar het reactie formulier

  • Frank op november 14, 2016 om 8:37 am
  • Reageer

  Jullie drie zijn wel allemaal mooi gephotoshopt, maar waar heb je die echt foto van mijn lichaam gevonden?

 1. KAN IEMAND ELINE VERDORIE EVEN RUSTIG HOUDEN? EN WAT DOE IK EIGENLIJK OP DEZE BLOG WANT IK KOM HIER NOOIT 😭

 2. Joost, ik wil mijn abonnement graag verlengen. Kan ik korting krijgen, of heb je soms weer een fabuleus cadeau, net als de vorige keer?

  1. Bij een verlenging van je abonnement krijg je een Bookbloggers-kalender met al je malse bloggers in pikante kleding. Je staat er zelf op voor de maand mei!

 3. Lisa noemde me grappig <3

  1. Altijd, Elientje <3

 4. Dit is geniaal! Mag ik een fysiek exemplaar?

 5. Dit is zo leuk! Ik wil hetzelfde abonnement als Emmy!

  • Manon op november 14, 2016 om 3:58 pm
  • Reageer

  Beste redactie van bookbloglovers en bookblogbitches,

  Ondanks de overduidelijk onware aanteigingen richting het beheer van de Facebookgroep Young Adults Boeken en Series <3, wil ik een ander soort rectificatie van dit bericht aanvragen. Er zijn namelijk 6 beheerders. De twee weggelaten beheerders lijken misschien stille achtergrondfiguren maar zijn invloedrijker dan in eerste instantie wordt gedacht. Is dit toevallig ook de rede dat zij niet vermeld staan? Uit angst voor negatieve propoganda? Ik stel voor dat jullie de factcheckers op de afdeling vervangen. O en in de competitie voor beste male bookblogger staan wij uiteraard volledig achter Reza. Reza eet geen chips maar Roti's. Veel beter!

  Met vriendelijke groet,

  Het beheer

 6. Hilarisch! De redactie doet goed werk, ga zo door! 😊

 7. Ik ben het volledig met Manon eens. Zo krijgen wij, de twee vergeten beheerders, alleen maar meer invloed op het beheren van de pagina. Wij zijn de stille sluipers, de fluisteraars, het bevreesde onbekende.

 8. Dit is echt fantastisch :’) ! Meer meeeeer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.