Bookshelf Tour 2020-editie #1

Aan het eind van 2019 had ik een enorme vooruitgang geboekt in mijn boekenkasten. Ik heb er een paar in mijn kamer in Rotterdam en een paar bij mijn ouders. Sinds een half jaar heb ik een nieuwe kamer met hoge muren, dus ik kreeg eindelijk twee billy boekenkasten! Het was even veel sjouwen, maar nu heb ik alle boeken mooi uitgestald in al mijn boekenkasten. Graag laat ik je mijn boekenkasten zien, beginnende bij de rechterboekenkast van de billy’s in mijn kamer in Rotterdam. Die staan precies tegenover mijn bed, dus ik heb een prachtig uitzicht als ik wakker word!

Bovenaan mijn boekenkasten staan Funko Pops van Fantastic Beasts. Ik heb nog een grote Niffler funko, die komt in het gedeelte waar nog geen Funko staat! In deze boekenkast staan allemaal boeken van uitgeverij Best of YA/Unieboek. De meeste titels die ik noem bevatten ook een link naar de recensie (naar het eerste deel van de serie), zodat je meteen kan kijken of bepaalde boeken wat voor jou zijn!

Link hebben we de Gone-serie van Michael Grant. Dit is een zesdelige serie en heeft een soort vervolgserie van drie delen, het laatste deel komt binnenkort uit. Daarnaast staat Het rampzalige verhaal van jou en mij, een heel gaaf verhaal over het meisje die is overleden. Het andere staande boek is Donds offer, een kort verhaal waar ik enorm van genoten heb.

Aan de rechterkant heb ik de boeken staan van Taran Matharu. Dit is de Summoner-reeks (een enorme aanrader voor fans van The Lord of the Rings, Harry Potter en Pokémon gecombineerd!) en de Contender-serie, waar nu alleen nog het eerste deel van is verschenen. Daarboven zijn Funko Pops te vinden van Adventure Time, zoals Fionna, Jake en Finn! In het midden heb ik tweeluiken, zoals Warcross van Marie Lu, Reboot van Amy Tintera, De Graces van Laure Eve en Zonderling van Laini Taylor (met daarboven nog een vorige serie van haar). Daarvoor staan de Funko Pops van Avatar The Last Airbender en een kaars van de Summoner-serie.

De tweede rij bestaat uit voornamelijk series. Zo heb je de Fallen-serie, een serie die veel nostalgische gevoelens opwekt bij me, aangezien dit een van de eerste YA-verhalen was dat ik las. Nu zou ik het vast minder vinden, maar toen ik veertien was was ik zo onder de indruk door de schrijfstijl en het verhaal. Daarnaast heb je Divergent, de Carve the mark-tweeluik en de trilogie van Seeker, die zo onderschat wordt! Voor deze boeken staat een dorbz van Assassins Creed en kleine Funko Pops van Harry Potter, die ik had bij de adventkalender van 2018.

Naast een beeldje van de Ice King uit Adventure Time staat een stapel met boeken over The Hunger Games. De prequel komt er over een paar maanden aan en deze YA-klassiekers verdienen gewoon hun plekje in mijn boekenkast! Ik heb ook nog veel boeken en parodieën die gaan over de Hongerspelen, dus een flinke collectie. En voor deze boeken staan Peeta en Katniss te stralen!

In de derde plank staat mijn collectie van boeken van Rick Riordan. Zo heb je Percy Jackson, de Helden van Olympus, De avonturen van de familie Kane, Magnus Chase en de goden van Asgard, De beproevingen van Apollo en zelfs Aru Shah (die werd aangeraden door Rick Riordan). Ik heb zelfs boeken die gaan over de verschillende personages, de graphic novels en een boek over Griekse goden. En deze collectie wordt maar groter en groter! Daarbij staat een NerdyGeekyFanboy-kaars, Funko Pops van Fullmetal Alchemist en een poppetje van Ash.

Daaronder zit een lege plank, die ik waarschijnlijk ga gebruiken voor wat Bookstagramfoto’s, of voor een stapel met boeken die ik momenteel lees of bijna ga lezen. Daaronder is een plank met nog meer series, zoals Hof van Doorns en Rozen, De Glazen Troon, The Cage, Endgame en De kleuren van magie. Ervoor staan poppetjes van Pokémon, Funko Pops van Star Wars en Sword Art Online en figures van Star Wars en Asuna uit Sword Art Online.

De onderste plank heeft nog wat series, zoals de Onverschrokken-boeken, Starters en Enders, de boeken van het begin, Het schaduwjaar, Lobsters (een boek van Blossom Books, maar de kleur vloekt zo bij alle boeken dat ik hem op een plek stopte waar hij haast niet te zien is, haha), Anna Dressed in Blood, De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel, De hemel in het ijs, The Lord of the Rings-boeken en Twilight. Daarvoor nog een Pokémon, een Funko Pop van Lagertha uit Vikings en Funko Pops van Game of Thrones!

Dit is mijn eerste boekenkast die ik graag aan je laat zien. Uiteindelijk zal ik zes blogs plaatsen met mijn hele boekencollectie, dus er komen hierna nog wat mooie Bookshelf Tours aan! De volgende keer bespreek ik de kast hiernaast, die ook vol staat met mooie boeken!

Welk boek en welke funko in deze boekenkast is je favoriet, en welke zijn dat in jouw boekenkast?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.