Bookshelf Tour 2020-editie #2

Aan het begin van 2020 had ik grote veranderingen aangebracht in mijn boekenkasten. Zo had ik veel boeken gegeven aan vrienden en familie, zodat ik veel meer ruimte had in mijn boekenkasten. Ook kreeg ik twee Billy boekenkasten voor mijn kamer in Rotterdam, dus ik had eindelijk weer de ruimte om al mijn boeken op te bergen! Graag laat ik je mijn boekenkasten zien, deze keer mijn linkerboekenkast in Rotterdam! Als je de inhoud van de rechterboekenkast wil zien, kan je hier terecht voor het eerste deel.

Bovenaan staan wat Funko Pops van Harry Potter. Op de bovenste plank staat vooral contemporary. Links staan middle grade verhalen waar ik enorm van heb genoten, zoals Charlie en ik en De appeltaart van hoop. Bovenop staan Funko Pops van Steven Universe, net zoals de stapel ernaast. Deze bestaat uit contemporary verhalen met een romantisch randje. Alle boeken zijn van Best of YA! Aan de rechterkant zie je Funko Pops van Gravity Falls en wat literaire YA en andere contemporary verhalen over vele belangrijke onderwerpen.

Dan door met de tweede plank. Links zie je twee Funko Pops van The Walking Dead, met daarachter wat spannende boeken, zoals YA-thrillers en de spannende boeken van Mirjam Mous. Daarnaast nog een paar andere spannende boeken, maar ook veel boeken van Nederlandse auteurs, zoals Buddy Tegenbosch en Daniëlle Bakhuis. Vervolgens een schattig Oddish plantje en dan wat fantasyverhalen voor middle grade.

Dan door naar mijn collectie van boeken van Blossom Books. Rechts zie je Unplugged van Donna Freitas, Everless van Sara Holland en de boeken van Kass Morgan. Ik heb een Funko Pop van The 100, dus die kan er mooi voor staan. Ook heb ik een lichtblokje die verandert van kleur, een mooi lichtje voor in het donker! Daarnaast een Funko Pop van Big Hero 6 en het eerste deel van Soulmates (de andere twee delen moet ik nog lezen).

In het midden heb ik alle boeken staan van Leigh Bardugo, met daarbij nog twee boekenleggers van Alina en De Duisterling! Ook heb ik wat leuke kaarjes erbij gezet die ik had ontvangen van vrienden en familie. Helemaal links alle boeken van Tahereh Mafi zoals de Touching Juliëtte serie en haar sprookjes Verdermeer en Welkwoud.

Daaronder staan weer wat boeken van Blossom Books. Rechts staan alle contemporary verhalen in paperback. Daarvoor staat een lijstje van Eevee die vecht met Pikachu. Dit lijstje geeft ook licht! Daarnaast staan nog andere contemporary verhalen, die langzaam overlopen naar hardcoverboeken op het gebied van contemporary.

Helemaal rechts staat de Iskari-serie, Alter Ego-serie en de Lunar Chronicles. Alle drie de series worden nog compleet, maar die moet ik nog lezen! Daarboven staan drie Funko Pops van Trollhunters.

Weer een plank naar beneden, dan kom je uit bij de boeken van uitgeverij Moon! Zo heb ik de hele IJzerproef-serie, Nocturna, Hazelwoud, de trilogie van Half zwart en de Chaos-trilogie (aanrader, wordt momenteel verfilmd!). Ook zie je een beeldje van Lunala en Genos van One Punch Man.

Links staan wat dorbz van Stranger Things, een doosje met Pokémon Gym Badges en wat contemporary verhalen van Moon, die vooral bestaat uit boeken van Gayle Forman en de Riverdale-boeken.

Helemaal onderaan is een grote plank die helemaal in het teken staat van de boeken van Cassandra Clare. Zij heeft zo veel boeken geschreven in het Schaduwjagers-universum, daar kon ik een hele plank mee vullen! Ik heb zelfs nog een boek over de film, boeken die meer informatie geven over Schaduwjagers en alle personages en een manga over The Mortal Instruments. Ook staan er wat Pokémon-figuurtjes en Mikasa van Attack on Titan.

Dit is mijn tweede boekenkast die ik aan je laat zien. Volgende week bespreek ik de kleinere boekenkasten die ik in mijn kamer in Rotterdam heb. Nog genoeg te bespreken, want daarna heb ik nog genoeg boeken die ik kan laten zien die bij mijn ouders staan!

Wat is jouw favoriete boek uit mijn boekenkast?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.