Bookshelf Tour 2020-editie #4

Een aantal maanden geleden gaf ik een Bookshelf Tour van drie delen over de boekenkasten in mijn kamer in Rotterdam. Bij mijn ouders heb ik ook een paar boekenkasten staan, dus deze moet ik ook nog laten zien! Laatst heb ik mijn boekenkasten netjes ingericht, dus ik kan nu eindelijk laten zien welke boeken ik daar in heb zitten. Ik begin met de grote boekenkast bij mijn ouders, waar ik voornamelijk boeken op uitgeverij heb staan.

Op de bovenste plank heb ik aan de rechterkant boeken staan van uitgeverij Clavis. Deze uitgeverij heeft altijd bijzondere boeken, zoals de boeken van Adam Silvera of juist boeken van Nederlandse auteurs, zoals Chinouk Thijssen en Laura Diane. Ook zie je mijn oude Gameboy staan, maar ook een kleine Pikachu en Eevee.

Aan de linkerkant zijn er boeken van Fantoom en Lemniscaat. De Matched trilogie is een mooie dystopie, terwijl Erebos een heel gaaf verhaal is over een game die zich verwikkeld met de realiteit, zo spannend! Dor is ook een erg tof verhaal over California waar er geen normaal drinkwater meer is. Ook heb ik de eerste drie delen van Bravelands staan, een serie over het dierenrijk. Zeker leuk, hoewel ik nog niet de vervolgdelen heb.

De tweede plank heeft erg veel boeken van Billy Bones/Meis en Maas. Zo zie je de Spellslinger-serie staan, echt een geweldig avontuur over een jongen die geen magie bezit, terwijl dat wel normaal is. De Eindeling is ook een fantasyavontuur over verschillende magische wezens. Voor de rest heeft de uitgeverij ontzettend mooie jeugdboeken, vooral die van Lisa Thompson en Adam Baron zijn prachtig! Je ziet ook wat poppetjes van Adventure Time staan (gekregen van mijn nichtje die te vaak naar de MacDonalds gaat) en een slapende Pikachu die ik kocht in Tokyo.

Aan de andere kant staan boeken van Leopold/Young and Awesome. De boeken van Tom Avery zijn echte tranentrekkers, terwijl Kelly Barnhill juist magische boeken schrijft. De YA-boeken zijn ook erg leuk. The Jewel is echt gruwelijk, De jongen met twee namen is lekker geeky en Zoek me tussen de sterren is zo’n ontroerend verhaal vol toffe fanart-elementen. Voor de rest zijn er nog veel Pokémon-beeldjes en een beeldje van Appa door Knightmares & Daydreams.

Dan door met de boeken van Luitingh-Sijthoff, waar ik echt veel boeken van heb! Zij staan bekend om hun ijzersterke fantasy. Rebel in de woestijn is een geweldige trilogie, net zoals Caraval. Fandom krijgt een vervolg en is lekker geeky, terwijl Elke dag een erg bijzonder verhaal is over iemand die elke dag wakker wordt in iemand anders lichaam. Ook heb ik hier wat Funko Pops uitgestald, welke allemaal voor een laag prijsje zijn gekocht bij de Kruidvat.

Verder heeft Luitingh-Sijthoff boeken uitgegeven van Nederlandse auteurs, zoals De Nachtuilen en Hazels Pentakel (over hedendaagse heksen). Ook heb ik wat boeken staan van Imagine Books, zoals de Gewist-trilogie en De laatste zes (het vervolg komt eraan!). Ook zie je wat figures uit het Pokémon Café in Tokyo.

In deze grote boekenkast heb ik ook een collectie aan Harry Potter-boeken. De hele serie in het Nederlands, het eerste deel in het Engels, wat boeken over de films en de geïllustreerde edities. Je kan gewoon niet genoeg van Harry Potter hebben! Ook zie je een doek van The Queen of Geek, die een erg leuk webshop heeft vol geeky doeken en sieraden. Ook zie je een twee Jolteons uit Tokyo. Elke keer wanneer ik die zie, wil ik weer terug naar Japan!

Aan de andere kant van deze boekenrij heb ik boeken van Volt (waar ik waarschijnlijk veel meer van ga verzamelen in de toekomst) en boeken van Fontein. Voornamelijk boeken van Darren Shan, die echt geweldig zijn! Ook wil ik Winger nog even belichten, want dat is een grappig, heftig en stoer verhaal waar ik zo enorm van heb genoten.

Dan door met de boeken van uitgeverij Q en Querido. Staalhart is een episch verhaal met een geniaal einde, terwijl je waarschijnlijk wel de boeken van The Maze Runner kent. Verder kan ik je Neverworld Wake en Armada aanraden, terwijl ik zo graag weer de boeken van Cornelia Funke wil verslinden.

Dan hebben we nog de serie van De Kleine Odessa, maar ook boeken van Karakter en Prometheus. Er zitten genoeg mooie parels tussen, zoals De belevenissen van een muurbloem, de Noorderlicht-trilogie en Drakentemmers.

Op de onderste plank heb ik boeken staan van Pepper Books en Kluitman, maar vooral boeken van HarperCollins. Ook zie je twee bekers van Avatar (uit Moviepark Germany) en Breaking Bad.

Aan de linkerkant zijn vooral de boeken van Julie Kagawa, waar ik er echt een hoop van heb. Tsja, zij blijft maar boeken schrijven, die ook nog eens erg leuk zijn!

Dit is mijn grote boekenkast bij mijn ouders, maar ik heb ook meerdere boekenkasten bij mijn ouderlijk huis staan. De inhoud daarvan zie je volgende week!

1 reactie

  1. Jeetje, al die boeken. Leuke post! Ik vind al die details vooral zo tof.. Funko pops en knuffeltjes!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.