Bookshelf Tour 2022-editie #1

Ik woon al bijna een jaar met mijn fangirl in ons appartement in Rotterdam. Een appartement met veel boekenkasten, want wij hebben allebei een grote verzameling aan boeken! Het nieuwe jaar is begonnen, en onze boekenkasten staan er mooi bij. Tijd om alle boekenkasten eens langs te gaan, want wij zijn er erg trots op! Elke maand laat ik een van onze acht boekenkasten zien, en in de eerste maand laat ik de boekenkast zien in onze woonkamer. Deze hebben we uitgeroepen tot onze geeky boekenkast, dus verwacht veel manga en graphic novels!

Bovenop onze boekenkast hebben we verschillende bordspellen, en daaronder begint onze boekencollectie. Linksboven staat mijn collectie van Sword Art Online light novels en manga. Ik moet nog genoeg hiervan verzamelen, dus ik kan nog wel een tijdje door met sparen! Daarbij heb ik twee figures en een Funko Pop, hoewel ik er nog drie Funko Pops bij ga krijgen.

Aan de rechterkant staan manga van mijn fangirl. Zo hebben we veel manga rondom Alice in Wonderland (waar zij helemaal weg van is) en Big Order en Real Account (een manga die ik zelf ook erg tof vind). Ook zie je twee funko pops van League of Legends, wat nu erg bekend is door de Netflix-serie Arcane! Deze funko pops had mijn fangirl jaren geleden gekocht in de gamemania toen ze waren afgeprijsd, puur omdat ze ze leuk eruit vond zien. Nu zijn we jaren verder en zijn we zo fan geworden van deze personages!

De plank eronder is bestemd voor de manga My Hero Academia, waar wij nu een flinke collectie aan personages en figures van hebben. Mijn fangirl volgt de manga op de voet, en ik ben nu bijna op het punt gekomen waar de anime nu is. Deze franchise zit vol helden, schurken, humor en emoties, ik bouw deze collectie nog flink uit het aankomende jaar!

Dan komen we uit bij de plank met wat klassiekers. Zo hebben we links de manga Fullmetal Alchemist, daarna Psyren (een ondergewaardeerde manga, zonde dat deze geen anime kreeg), Death Note (leuk, tot halverwege…) en de Nederlandse dunne mangaboekjes van Dragon Ball Z! Deze collectie is volledig van mijn fangirl, maar ik hoop nog Fullmetal Alchemist volledig te gaan lezen.

Daaronder hebben we twee series die we nog gaan uitbreiden. Ik heb de hele collectie van Demon Slayer, en ik hoop er naast Tanjiro nog meer figures van te verzamelen (een paar Funko Pops staan momenteel nog in de bestelling). Verder heb ik de eerste box van Attack on Titan in huis gehaald, en na de finale van de anime ga ik waarschijnlijk de rest ook verzamelen.

Dan komen we uit bij mijn verzameling aan manga rondom Pokémon. Ik spaar voornamelijk de box sets, de rest is alleen wat lastiger te verkrijgen. Ook heb ik steeds meer Funko Pops, die zien er zo leuk uit!

Dan zijn er nog wat verschillende manga waar we weinig delen van hebben, hoewel we sommige series uiteindelijk wel willen uitbreiden. De funko pops zijn van mijn fangirl, ook allemaal anime-gerelateerd.

Tot slot de onderste plank, die voornamelijk bestaat uit boeken van Avatar The Last Airbender. Ik heb alle verschillende verhalen na de serie in huis gehaald in hardcover, wat een mooie toevoeging aan de franchise! Ik heb zelfs nog oude strips waarin elk een aflevering wordt afgebeeld, en de twee verhalen van Avatar Kyoshi (echt een aanrader!).

Links daarvan zijn er nog artboeken van Avatar, maar nu ook van Marvel, The Legend of Zelda en The Dragon Prince. Hier zitten dus veel artboeken over games en series, en wat mij betreft mogen er nog zat mooie boeken bij gaan komen!

Dit is mijn eerste boekenkast, en dan te bedenken dat er nog genoeg rondleidingen in mijn boekenkasten aan gaan komen! Mocht je een vraag hebben over een bepaalde collectie, een manga of graphic novel, laat het gerust weten in de reacties, ik sta je graag te woord!

Heb jij ook een eigen boekenkast geheel in het teken van manga’s en graphic novels?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.