Bookshelf Tour 2022-editie #2

Vorige maand begon ik met het showen van mijn boekenkasten. In mijn appartement heb ik met mijn fangirl een flink aantal boekenkasten staan, want onze collecties zijn groot! De vorige keer liet ik de boekenkast in de woonkamer zien, die voornamelijk bestaat uit fandomboeken en manga. Deze keer begin ik aan de vijf boekenkasten in onze slaapkamer, een prachtige boekenwand! Ik laat de eerste boekenkast deze keer zien, die voornamelijk bestaat uit Engelse boeken.

We beginnen bovenaan, een vrij rustige plank. Daar zitten de hardcovers van The Cruel Prince, maar dan met de schutbladen van Rosiethorns, die er fantastisch uitzien! Rechts daarvan hebben we verschillende hardcovers staan, die bijna allemaal van mijn fangirl zijn. Daaronder zie je meteen wat kaarsen van Ruthless heroines, die hele mooie kaarsen verkopen! Rechts daarvan zie je meerdere boeken van The school for good and evil (leuke boeken, ik hoop ooit verder te gaan lezen!) en verschillende hardcover boeken.

In het tussenplankje vermaken de Pusheen Funko Pops zich, ze zien er zo vrolijk uit! De kast staat ook dichtbij ons bed, dus op deze manier worden we altijd blij wakker. Daaronder zijn er weer wat mooie Engelse hardcovers met schutbladen, momenteel staat Six Crimson Cranes er te stralen aangezien deze cover er schitterend uitziet. Ook deze boeken zijn van mijn fangirl, behalve The Beauty that remains.

Dan gaan we door met Engelse paperbacks, die voornamelijk bestaan uit fantasyseries. Ook hiervan is maar een klein deel van mij, aangezien ik vooral veel Nederlandse boeken heb. Ook kan je weer een blije Pusheen zien, dit keer een macaronvormige knuffel. Deze hebben we gekocht tijdens onze vakantie in Parijs vorig jaar in het winkelcentrum La Fayette.

Dan hebben we een prachtige collectie van mijn fangirl, bestaande uit boeken van Jay Kristoff (waar zij helemaal fan van is) en verschillende retellings. Ook zie je een paar Funko Pops van Moana en Frozen, en helemaal rechts een beeldje van Belle. Deze hadden we gescoord in Tokyo drie jaar geleden, een erg leuk beeldje voor maar 4 euro!

Daaronder hebben we mijn Engelse boeken. Helemaal rechts de boeken van John Green en Sarah Moore Fitzgerald (twee van mijn favoriete auteurs), en rechts verschillende contemporary boeken waar ik erg van genoten heb. Daartussen (dus de boeken die rechtop staan) moet ik nog lezen, en ik hoop in 2022 deze rij wat in te korten door er een paar van te lezen.

Een paar grote pareltjes zitten tussen deze boeken, dus hierbij de linkjes naar recensies die ik van een paar van de boeken heb gemaakt:

Tot slot hebben we een plank met boeken van HarperCollins. Deze plank hebben we iets kleiner gemaakt, aangezien ik een paar boeken in onze berging ga zetten, weg ga geven of apart heb gelegd omdat ik ze dit jaar wil lezen. Zo zie je een grote collectie aan boeken van Julie Kagawa, het fantastische boek Amari en de nachtwachters, de serie van Tomi Adeyemi (deel 3 zal nog even duren) en verschillende series waarvan we er een deel nog compleet moeten maken. Aan het einde van het jaar zal deze nog wat aangevuld worden. Deels door nieuwe boeken, deels door boeken van de uitgeverij die ik dit jaar ga lezen en vervolgens een mooi plekje op de plank wil geven.

Dit zijn de boeken bij de eerste van vijf boekenkasten in onze slaapkamer. Dit is nog maar het begin, er komt nog een hoop aan! Zie jij wat mooie boeken in deze kast staan? Laat het vooral weten in de reacties!

2 reacties

  • Vera op februari 18, 2022 om 11:51 am
  • Reageer

  Wouw!!! Wat een mooie boekenkast!Leuk dat je Nederlandse boeken afwisselt met Engelse boeken. Ook de Funko pops zijn leuk.
  Zelf heb ik een boekenkamer met een volle wand vol boeken, dvd’s, Funko pops, Dorbz, Nendoroids, Animefigures etc.
  Ik ben benieuwd hoe je andere boekenkasten eruit zien. De twee kasten die ik nu heb gezien, zien er fantastisch uit!

  1. Oh jouw boekenkasten klinken ook super! 🙂 Er komt inderdaad nog een hoop aan! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.