Bookshelf Tour #5 Een paar complete series van Best of YA

Mijn grote boekenkast is echt geweldig om te zien. Het is als het ware mijn grote trots, de kast die ik lang kan aanschouwen als ik er eenmaal naar kijk. De afgelopen tijd heb ik af en toe Bookshelf Tours gedaan, waarin ik telkens een plank in mijn boekenkast laat zien. Het is nu de beurt aan de vijfde plank van de kast. Hierin staan vooral complete series van Best of YA/Van Goor.

Zoals gewoonlijk vertel ik eerst wat er voor mijn boeken staat. Zo heb ik een salamandertje, mijn potje met pillen (#drugs), naamplaatjes die ik kreeg tijdens Animecon en Yalbal, een bandje van Dutch Comic Con, Oshawott en mijn oude Gameboy.

Helemaal links van de plank zie je het eerste en derde deel van Een wereld zonder hemel-trilogie van Veronica Rossi, die aanwezig was op Yalfest. Het tweede deel is nu uitgeleend, anders zouden ze allemaal bij elkaar staan. Deze trilogie vond ik heel mooi en spannend met een bijzondere en gevaarlijke wereld! Daarnaast heb ik de Fallen-box met het vierluik van Fallen, mer daarboven twee novelles van de serie. Het vijfde deel Schuld (een verhaal over het personage Cam) heb ik ook, maar staat er nog niet bij.

De grote stapel bestaat uit de boeken van Endgame, een hele epische en spannende serie over het einde van de wereld, een soort Hongerspelen maar dan is de arena de hele wereld! Daaronder heb ik de boeken van Veronica Roth, zoals de Divergent-trilogie, Het verhaal van Four en Carve the mark. Roth schrijft echt legendarisch en ik ben heel benieuwd naar het tweede deel van Carve the mark!

De volgende stapel bestaat uit de Gone-serie van Michael Grant (het derde deel is uitgeleend). Dit is een van mijn favoriete series, het is zo spannend, gruwelijk, spannend en onvoorspelbaar! Het is een soort Under the dome, alleen dan zijn alle mensen vanaf 15 jaar verdwenen. Ik heb zo enorm genoten van het einde van deze serie en ik heb de serie meerdere keren gelezen, ik las hem telkens wanneer er een nieuw deel uitkwam. Je kan er meer over lezen in mijn recensie van Verlaten, het eerste deel van de Gone-serie.

Tot slot hebben we nog twee series. Zo heb ik de bundel van de Spiderwick-Chronicles en De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Vooral het verhaal van Michael Scott vind ik ontzettend goed (zeker de tweede helft van de serie) en deze serie kan je nu heel goedkoop scoren, de serie is namelijk verdeeld over twee bundels die elk drie boeken bevatten. Zo kan je voor redelijk goedkoop de hele serie in huis halen! Benieuwd naar deze serie? Hier kan je de recensie lezen van het eerste deel.

 

Dit was mijn vijfde bookshelf tour. De volgende keer behandel ik de zesde en laatste plank van mijn boekenkast. Welke boeken op deze plank zijn jouw favoriet?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Haha, “mijn potje met pillen (drugs)”. Als ik ooit naar het buitenland ga moet ik gewoon een attest op zak hebben om te voorkomen dat men bij de douane denkt dat ik een drugsdealer ben vermits ik zoveel pilletjes moet nemen.

  1. Haha, ik moet ook altijd een brief van het ziekenhuis mee hebben als ik moet gaan vliegen xD

   1. Ik was echt blij dat ik er aan gedacht had om een bewijs voor mijn insulinepomp mee te nemen naar het optreden van Muse vorig jaar. Zo kort na die aanslagen werd iedereen gefouilleerd en dan kan je het natuurlijk wel gaan uitleggen met zo’n toestel en een leiding onder je kleding. Zeer blij dus dat ik eens een keer vooruitdenkend was geweest. Stel je voor dat ik hun optreden had moeten missen.

    1. Wow, dat zou inderdaad zo balen geweest! Gelukkig heb je die helden van een mannen kunnen zien optreden, WAT ZIJN ZE GOED!!!

 2. De boeken van Michael Scott heb ik ook al moet ik nog steeds beginnen aan het tweede helft van de serie. Wie weet, van de zomer misschien.

  1. Zeker doen hoor, dan wordt de serie pas echt tof! 😀

 3. Jaa, leuke editie weer van je boekenkast post! Een wereld zonder hemel moet ik ook nog steeds lezen, hoor er zulke goede verhalen over! Veronica’s schrijfstijl vond ik in Riders wel echt geweldig, dus hoop haar andere trilogie ook dit jaar eens te kunnen starten! Maar eerst Seeker nog lezen hihi.

  De Nicholas Flamel serie lijkt me heel gaaf, maar moet ze ooit nog eens aanschaffen! Gone was ik ooit aan begonnen met sparen, maar heb ze alsnog doorverkocht want het zag er niet naar uit dat ik ze nog ging lezen.

  1. Een wereld zonder hemel is zeker goed! 😀
   Nicholas Flamel is ook heel leuk en kan je goedkoop krijgen als je de twee bundels koopt 🙂 En nooo, zonde, want Gone is ZO GOED! :O

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.