Bookshelf Tour #6 De Rick Riordan hemel en andere coole series vol actie

De afgelopen weken heb ik af en toe Bookshelf Tours laten zien van mijn boekenkast. Elke keer behandelde ik een plank en de boeken die daar in zaten. Deze keer zijn we aangekomen bij de zesde en laatste boekenplank in mijn boekenkast. Hierin staan vooral een hoop series, waarvan flink wat boeken van een van mijn favoriete schrijvers, namelijk Rick Riordan!

Laten we beginnen bij de spullen die op mijn plank staan. Zo kreeg ik vorig jaar een verjaardagskaartje van Adventure Time. Nou ja, kaartje, het waren meerdere kaartjes! Ook kreeg ik van iemand anders allemaal biljetjes en een kaartje van Gravity Falls, een van mijn favoriete series. Daarnaast zit nog een polsbandje van Camp Halfblood (bekend van de Percy Jackson-serie) en wat meer rechts een klein figure van Finn the human uit Adventure Time.

Goed, dan de boeken die ik op mijn plank heb staan. Zo heb ik de series Percy Jackson & De Olympiërs, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane compleet. Als je op de linkjes klikt bij de namen, kan je een stuk lezen over wat ik van deze series vindt en waar ze over gaan. Ik ben zo dol op de boeken van Rick Riordan, hij schrijft met zo veel humor, mythologische verhalen en spannende avonturen! Ook heb ik Percy Jackson en de andere helden, een crossover van Percy Jackson en de familie Kane.

Bovenop deze boeken vind je Percy Jackson and the Greek Gods, een verhalenbundel over de Griekse goden, verteld vanuit het perspectief van Percy Jackson. Ook heb ik Percy Jackson The Demigod Files en The Demigod Diaries. Ook heb ik de Survival Guide van de familie Kane.

Naast deze series staan ook de eerste twee delen van Magnus Chase, een serie die te maken heeft met de Noorse mythologie. Daarnaast zie je De beproevingen van Apollo, een vervolg op Helden van Olympus. Dan hebben we nog de eerste drie delen van De strijd om Elementia, een avontuur over Minecraft voor de wat jongere lezer. Tot slot hebben we nog De Hongerspelen-trilogie zitten.

Bovenop vind je nog The Tribute Guide van de Hongerspelen, The world of the hunger games en The Hunger Pains, een parody op de Hongerspelen. Helemaal rechts bovenop zie je Het meisje dat in vuur en vlam stond (waarin andere mensen hun visie toelichten over de Hongerspelen) en The Hunger Games A-Z. Ja ja, genoeg boeken die bij de Hongerspelen horen dus!

Zo, dat was mijn laatste plank van mijn boekenkast. Ik kan zelfs nog mijn andere boekenkasten als bookshelf tour op mijn blog zetten. Lijkt je dat leuk! Laat me dat dan zeker weten in de reacties, of stuur mij een berichtje op social media! Er zijn namelijk nog genoeg boeken van andere uitgeverijen die ik nog kan laten zien, dus ik kan hier nog vele blogjes over maken.

Welke boeken heb jij ook in je boekenkast staan?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gaia op mei 27, 2017 om 12:25 pm
  • Reageer

  Leuk, om zo je boekenkast te zien! Ik moet nog beginnen aan het eerste deel van Percy Jackson. Ook leuk dat je allemaal andere dingetjes op je planken hebt staan, dat doe ik zelf ook met sommige planken. Ik zou best graag een bookshelf tour van je andere boekenkasten willen zien.

  1. Snel beginnen aan Percy Jackson hoor, die is zoooooo leuk! 😀

 1. Lekker door gaan met de Bookshelf Tours. Altijd leuk om te zien. 😉
  Ik heb een hele plank gewijd aan mijn Riordan boeken, haha.

  1. Misschien ga ik dat wel doen inderdaad, en tof! 😀

 2. Je andere kasten ook zeker weten laten zien ja!! Zulke leuke artikels xD Ik ben bezig met het vertalen van mijn oudere posts, maar heb het begin van de nieuwe boekenkast tour post ook alweer gemaakt.

  Ik was erg benieuwd naar deze laatste plank. Ik las een gedeelte van de percy jackson boeken toen ik jonger was en die vond ik heel gaaf! Maar ik kijk vooral heel erg uit naar de Magnus Chase serie. Ik heb momenteel nog niks in huis van Rick Riordan, maar hoop er snel verandering in te brengen! – wil graag meer lezen van Noorse mythologie retellings dus deze boeken lijken me perfect!

  1. Magnus Chase is zeker leuk, ik wist wel wat van de Noorse mythologie maar Rick Riordan wist genoeg nieuwe dingen aan mij te vertellen 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.