Day 6 (met winactie) – Twelve Days of Blossom Books Christmas

Waarschijnlijk heb je het de afgelopen week al een beetje voorbij zien komen op verschillende blogs, maar voor de niet zo oplettende blogvolger: Blossom Books organiseert #12DaysofBBChristmas, waarin 12 dagen telkens een blogger een artikel schrijft over iets Blossom Books-gerelateerds. Elke dag wordt het stokje weer overgenomen aan een andere bloggers en vandaag ben ik aan de beurt! Daarbij mag ik een winactie houden, maar daarover later meer! Mijn onderwerp voor vandaag heeft Blossom Books speciaal voor mij bedacht, want ze wilden dat ik eens lekker kon kletsen of alle fictieve personage-chickkies waar ik gek op ben. Gisteren had Lieke haar BB-bericht geplaatst en mij mijn vraag gegeven. De vraag die ik moet beantwoorden is:

 

Met welk Blossom Books-personage zou jij heel goed kunnen samenwonen, en met wie juist niet? Waarom?

 

Aangezien ik snel op kamers wil gaan in Rotterdam, zou ik waarschijnlijk ook een kamergenootje hebben. Een Blossom Books-personage zou dan helemaal cool zijn, dus toen ik de vraag kreeg, dacht ik meteen goed na welke personages het in zich hadden om te kunnen samenwonen met deze fanboy. Ik bespreek personages per boek(enserie) van Blossom Books, zodat je meteen kan zien of je het boek en de personages kent!

Soulmates-serie van Joss Stirling

Ik heb de eerste drie delen van de Soulmates-serie (die volgend jaar uit zullen komen in een nieuwe cover!) en ik heb het eerste deel, Het verhaal van Sky, al gelezen. In mijn recensie kan je meer lezen over dit verhaal, maar ik kan al zeggen dat samenwonen met Sky mij geen goed idee lijkt. Toegegeven, Sky is een lief en aardig meisje, maar ze hoort zo goed bij Zed, die twee kan ik gewoon niet breken! Een studentenwoning met Zed delen hoef ik ook niet, in het begin van Het verhaal van Sky is Zed nog een flinke macho, dus ik ben bang dat ik dan alle taken in het huishouden moet doen… Als bijvoorbeeld Sky en Zed samen mijn twee kamergenootjes zouden zijn, zou er misschien nog wel wat balans zijn, hoewel ik dan wel weer het ongemakkelijke aanhangsel ben die op kamers zit met een romantisch koppel…

 

Project Persefone-trilogie van Michelle Gagnon

Project Persefone is een spannende trilogie over hackers die een gruwelijk geheim moeten ontrafelen. Noa en Peter zijn meesters in het hacken en een kamers delen met de (redelijk knappe) Noa lijkt mij geen probleem! Zeker in Rotterdam als student is dat uitstekend, Noa kan ervoor zorgen dat we maandelijks met gemak rondkomen met ons magere budget, want Noa hackt gewoon de banken, zorgt ervoor dat we voor niets hoeven te betalen en als ik een onvoldoende heb gehaald voor een tentamen, kan Noa wellicht de database van de universiteit hacken zodat ik toch nog mijn studiepunten binnenkrijg…

 

De 100-trilogie van Kass Morgan

Ik ben een grote fan van de boeken (en de serie!) van De 100. De boeken en serie kan je bijna niet met elkaar vergelijken, maar ik vind ze beide fantastisch en ik kan niet wachten om het derde deel te gaan lezen en het nieuwe seizoen van The 100 te zien. De twee dames die in dit verhaal grote personages zijn, zijn Clarke en Octavia. Clarke is de blonde stoot van de twee, een slimme meid met een bijzonder verleden. In de serie speelt Eliza Taylor Clarke, en ja daar wil ik zeker wel mee samenwonen hoor! We zouden echt een buitenaards-goed stel zijn (sorry voor de slechte woordgrap), maar Octavia mag er ook wezen! Octavia is wel wat naïever in de boeken en haar persoonlijkheid spreekt mij niet volledig aan, maar aangezien Marie Avgeropoulos haar speelt in de serie ben ik toch ”opeens” wat meer van Octavia gaan houden… Mag ik ook gewoon met beide dames samenwonen?

De rest van De 100 is niet bepaald de meest beste kamergenootjes, aangezien de meesten niet voor niets bij De 100 horen, dus dan zou ik eerder wat vrezen voor mijn eigen veiligheid…

Zac & Mia van A.J. Betts

Zac & Mia is een ontroerend verhaal over twee kankerpatiënten. Hoewel je snel de link kan leggen met Een weeffout in onze sterren, is Zac & Mia een heel ander verhaal en ik moest het binnen één dag uitlezen. Laten we beginnen bij Mia, een meisje dat nogal snel op haar teentjes is getrapt, inclusief slechte muzieksmaak. Tijdens het lezen van Zac & Mia kon ik zeker wat verliefd worden op Mia, maar met haar samenwonen vind ik toch iets teveel van het goede. Daarentegen lijkt Zac mij als kamergenootje wel tof, hij is een gast met de nodige sarcastische humor en ik denk dat we als kamergenootjes flink wat gameavondjes houden, waarop we uren achter een beeldscherm kunnen zitten en samen grappen maken (die eigenlijk onwijs slecht zijn). Ik denk dat we wel goede vrienden zouden kunnen worden en dat we een leuke studententijd samen kunnen beleven!

 

Touching Juliëtte-trilogie van Tahereh Mafi

In de Touching Juliëtte-trilogie zit één van mijn grootste fictional character crushes, namelijk Juliëtte zelf! Juliëtte is een meisje met een bijzondere maar gevaarlijke gave, ze kan namelijk mensen pijn doen en zelfs vermoorden met haar aanraking. Waarom ik daar dan hopeloos verliefd op kan worden en graag met haar wil samenwonen? Dat komt door alle jongens die ook dol op haar zijn. Ondanks de gave van Juliëtte heeft ze een boel jongens achter haar aanlopen, en dat terwijl ze dood kunnen gaan door haar aanraking! Mijn conclusie: Juliëtte is zo onweerstaanbaar knap, dat ze toch allemaal jongens weet te verleiden! Zeker naarmate de trilogie vordert, ontdek je nieuwe kanten van Juliëtte en vond ik haar steeds aantrekkelijker worden. Ja hoor, met Juliëtte kan ik zeker samenwonen! Met Adam en Warner wonen in een studentenhuis wordt het ook totaal niet, dit is alleen maar concurrentie, Juliëtte moet van mij worden begrepen?!

 

De Grisha-trilogie van Leigh Bardugo

In de Grisha-trilogie volg je Alina, de lichtheerser die (pas op hier komen de slechte woordgrappen) mijn ”licht wel kan aanwakkeren” en ”het zonnetje in mijn leven” is. Hoewel Alina soms wat onvoorspelbare dingen doet en zo sterk is met haar gave dat ze mij met gemak kan verblinden, wil ik maar al te graag met haar samenwonen. Energierekeningen voor het licht krijgen we niet, Alina laat zelf haar eigen lichtje schijnen! Ik bespaar jullie 18+ details, maar ik kan alleen vertellen dat ik voor Alina vast een versterker ben die haar graag naar hogere sferen brengt (o wauw dit is heel erg, sorry het spijt me ik ben een verschrikkelijk persoon met mijn rare gedachtes). Een woning delen met Dzjenya lijkt mij ook geen probleem, zij is ook ontzettend aantrekkelijk, we zouden als koppel met gemak op de cover van pocketromannetjes staan als ruige man en sexy vrouw. (Joost waar gaat dit heen) Op kamers gaan met de Duisterling kan daarentegen totaal niet. Of hij maakt van Rotterdam een nieuwe schaduwvlakte, of hij gaat constant op jacht naar herten/zeeslangen/vogels of we weten nooit wiens kleren van wie zijn aangezien we allebei veel zwarte kleren hebben.

 

Lobsters van Lucy Ivison en Tom Ellen

Lobsters is echt een heerlijk boek vol ongemakkelijkheid en humor. Awkward personages zijn mensen waarbij ik mij met gemak mee kan identificeren! Samenwonen met Hannah zal vast heel ongemakkelijk zijn aangezien wij allebei erg goed zijn in ongemakkelijkheid, maar dat maakt ons waarschijnlijk een heel schattig koppel. Sam als kamergenootje lijkt mij ook geweldig. Dagelijks tijdens het eten onze oncomfortabele dag bespreken, naar feestjes gaan waarbij we allebei ergens met een drankje in een hoekje staan en niet weten wat we moeten doen, falen met liefdesadvies geven aan elkaar (want we zijn allebei toch te awkward om verstand te hebben van meisjes), ik denk dat we wel een goede combinatie zouden zijn als kamergenootjes!

 

Tsja, er zijn genoeg fictionele Blossom Books-personages waar ik juist graag of juist helemaal niet mee zou willen samenwonen. Mijn zoektocht naar een kamer gaat verder in Rotterdam, hopelijk heb ik uiteindelijk een kamergenootje die net zo tof is als een Blossom Books-personage!

Maar Joost, wie is nou de meest geschikte kandidaat om samen met jou in één huis te wonen? Nou, in mijn stoute dromen is een huis delen met allemaal Blossom Books-personage-chicks natuurlijk ideaal. Heb ik hier toevallig een beschamende foto voor bewerkt met Paint wat heel onprofessioneel eruit ziet maar wel laat zien hoe ik mijn toekomst zie met allemaal BB-dames? Het antwoord is ja.

 

Joost met chicks

Zo, dat was dus mijn antwoord op de vraag! Hopelijk vond je het leuk omLobsters_CVR_2015.indd te lezen, maar je kan ook meteen meedoen met een leuke winactie! Ik mag namelijk van Blossom Books het boek Lobsters weggeven op mijn blog! Heel tof natuurlijk, want ik ben dol op het boek Lobsters, lees in mijn recensie meer over dit geniale boek! Meedoen kan met deze stappen:

 • Laat een reactie achter met welk Blossom Books-personage jij mee zou willen samenwonen! Dit kan natuurlijk ook gewoon een gezellig kamergenootje zijn. Laat ook meteen weten welke extra stappen jij nog hebt gedaan om meer kans te maken. Zorg er ook voor dat je een geldig e-mailadres hebt, zodat ik je kan bereiken als je hebt gewonnen!
 • Like de pagina van Blossom Books en NerdyGeekyFanboy op Facebook (+1 extra kans)
 • Volg Blossom Books en NerdyGeekyFanboy op Twitter (+1 extra kans)
 • Volg Blossom Books en NerdyGeekyFanboy op Instagram (+1 extra kans)
 • Volg NerdyGeekyFanboy op Bloglovin en like de post (+1 extra kans)

 

Veel succes met de winactie, wie weet kan jij binnenkort wel Lobsters gaan lezen! Deze winactie duurt tot en met dinsdag 15 december, daarna trek ik een winnaar!

 

Morgen is er op een andere blog weer een artikel van #12DaysofBBChristmas, namelijk bij Monica van My Perfect Book Life! Zij zal de volgende vraag gaan beantwoorden:

Je bent een Grisha ten tijde van de Ravkaanse Burgeroorlog. Wat voor Grihsha zou je zijn, en volg je Alina, de Duisterling, of trek je je eigen plan?

Veel succes Monica met je artikel en beste lezer, ik raad je van harte aan om morgen eens een kijkje te nemen op My Perfect Book Life voor weer een nieuwe #12DaysofBBChristmas!

39 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  • Audrey op december 11, 2015 om 8:32 am
  • Reageer

  Haha, Joost! Je fotoshopskills zijn top! 😏 Echt geweldig gedaan! Mijn moeder zat echt te lachen! 😍

  • Rani op december 11, 2015 om 8:40 am
  • Reageer

  Wat leuk!

  En, tja, ik ga je tegenspreken. Ik kies de Duisterling als kamergenoot. Ik kan hem echt niet weerstaan. (Ik kan de boeken zelfs niet meer fatsoenlijk lezen zonder vreemde geluiden te produceren…) Hij is gewoon fantastisch en – even puberaal denken – van mij mag hij het licht op onze kamer wel eens uitdoen. Gezellig.
  Oh god, help. Ik wil hem. Ja, ik kies de Duisterling.
  Ik zal die eeuwige eenzaamheid wel verdwijnen.

 1. Die foto maakte me hard aan het lachen. Mijn perfecte huisgenootje zou toch Bellamy Blake (al helemaal als het de acteur zelf is) of de Duisterling zijn. Of Warner. Ja Warner. Ik begin hier een beetje een thema in terug te zien. (Badboys, badboys). Wat zou het leuk zijn als je gewoon personages uit een boek kon halen :’)

 2. HAHAHHA> OMG> En ik maar in die kamer daarnaast bonken op de muur. Broeder! Ik wil slapen! Zeg dat je chicks stil moeten zijn!

  1. Je krijgt nooit meer een goede nachtrust.

  • Ans Stier op december 11, 2015 om 9:52 am
  • Reageer

  Ik heb helemaal geen tijd voor een kamergenootje. Het liefst vermaak ik mij met een stapel Blossom Books. Ik volg je blog en facebook en uiteraard ook de pagina van Blossom Books

 3. Oooeeeh ehm ik zou sws mijn kamer delen met Warner want dan kan ik de hele dag zwijmelen en kijk ik nooit meer op tegen naar huis gaan want Warner is daar ook. *zwijmeld*
  Daarnaast volg ik jou en blossom books natuurlijk al overal!

 4. Hahahah Joost, ik heb echt hardop zitten lachen. Wat een werk heb je ervan gemaakt! Ik doe nie tmee aan de winactie, maaar ik wilde wel even melden dat ik best wel graag met Oscar (uit Ik geef je de zon) samen willen wonen. Met Liv Silber lijkt me trouwens ook vrij hilarisch, haha. En Sam! (uit Lobsters dus) Warner is ook best wel oké, maar ik denk dat ik ‘m eng zou vinden…

  • Minca Huiberts op december 11, 2015 om 11:48 am
  • Reageer

  Ik zou met Nikolai Starkov samen willen wonen. Ik hou van lachen, discussies en woordspelingen. Hij is daar de perfecte man voor! En daarnaast heb ik dan ook nog wat te kwijlen, ofcourse 😛

 5. HAHAHAHAHA JOOST, DIE FOTO. YOU MADE MY DAY.

  1. Het zou fijn als ik gewoon zelf op de foto kon gaan en dat ik niet iets moest bewerken, dat zou nog leuker zijn.

 6. Whahahaha, die foto Joost xD

 7. Omg Joost, ik heb mezelf echt kapot zitten lachen om die foto, hahah xD Lobsters heb ik al, dus ik sla je winactie over D: Maar natuurlijk volg ik je overal al C:

 8. Hahahaha die foto is echt ge-wel-dig. (En als jij Juliette afpakt van Warner, dan wil ik Warner met alle liefde troosten gheghe).

  1. Oh en ik doe ook mee aan je winactie! Ik zou dan natuurlijk kiezen voor Aaron Warner omdat hij me vlinders in mijn buik geeft en ik gewoon HEEL erg graag wil dat hij echt bestaat. En ik volgde jou en Blossom Books al overal. 🙂

  2. Dat vind ik wel een mooie deal!

  • Nynke op december 11, 2015 om 3:45 pm
  • Reageer

  Mm..
  Ik ga gewoon lekker voor Alina omdat ze super bae is.

 9. Hahahahahah heerlijk ook die manier waarop jij in bed ligt te genieten. Geweldig!

  1. Met zulke dames om mij heen kan ik ook niet anders.

 10. Haha, geweldig die foto, heerlijke blog!

  • Kim op december 11, 2015 om 6:58 pm
  • Reageer

  Ik zou mijn kamer delen met Sky uit de soulmatestrilogie. Ik vond haar echt een heel tof personage!

  • Janita op december 11, 2015 om 7:09 pm
  • Reageer

  Hilarisch! Ik zou wel graag willen samenwonen met Nikolai, de rest van de boys zou ik mij niet helemaal fijn bij voelen. Nikolai is slim en maakt mij aan het lachen! 🙂 Ik volg jou en Blossom Books op FB, Twitter en bloglovin.

  • Isabelle op december 11, 2015 om 7:16 pm
  • Reageer

  Hahaha wat een fantastisch foto, en wat een Photoshop kwaliteiten. Ik zou Clarke wel als huisgenoot willen omdat ik haar gewoon heel tof vind. Verder zou ik Warner en de Duisterling ook als huisgenoten willen om mijn psychologische kwaliteiten op hen te oefenen. Ik denk dat ze beide wel wat issues hebben waar aan gewerkt kan worden 😉 en uiteraard volg ik jou en Blossom Books al via alle social media 🙂

 11. Geweldige foto! Kieran Storm zou ik wel al huisdier willen :p. Ik heb alle stappen gedaan, behalve Instagram. Die heb ik niet.

 12. Ik zou als kamergenootje Noah willen uit. ik geef je de zon.
  Een artistiek iemand om mee samen te wonen lijkt me geweldig! En hij is heerlijk rustig, wat ook een plus plus als ik wil lezen. 😉

  1. Oo en met wie niet: met Lucy uit het geestige leven van Lucy Shaw, zo’n miep af en toe haha. Lijkt me dodelijk vermoeiend.

 13. Wat heb je er een leuk en uitgebreid artikel van gemaakt 😀 Ik wil wel samenwonen met Kenji van de Touching Juliette serie – wel op een vriendschappelijke manier. Het lijkt me een toffe jongen die heel grappig is. Ik weet alleen niet of mijn vriend het zo leuk gaat vinden om ons appartement nog met een andere man te moeten delen 😉

  Ik wil Lobsters echt zo graag lezen! Dus ik heb alle stappen braaf opgevolgd 😀

  • Tamara TS op december 12, 2015 om 12:59 am
  • Reageer

  Dat is een makkelijke! Sowieso Gwen uit de Edelsteentrilogie, omdat ze goed is met het omzeilen van de regels en eventueel Liv uit Silber, omdat ze veel stoerder is dan ze zelf door heeft.

  Ik heb alle stappen gedaan. (FB Tamara Mara Großmaul, Twitter @paramara1982, Instagram paramara1982)

  • Inge de backer op december 12, 2015 om 4:31 am
  • Reageer

  Ik ga voor Gabrielle uit de middernacht serie van lara adrian. Ik ben hem juist terug aan het lezen en ik vind haar een top karakter! Ze is zo lief en gapassioneerd door fotografie en verlaten plekken. Zelf ik wordt daardoor aangetrokken. Niets is zo spannend om een mooi oud gebouw te verkennen. Ik zie het zeker niet erg vinden, mocht dat mijn kotgenoot zijn!
  Ps: ik volg jullie op insta gram, Facebook, Twitter en bloglovin’ heb ik het bericht geliked.

 14. Ik zou dolgraag met Zac willen samenwonen, ik houd echt van hem in het boek <3
  Maar ja dat gaat 'm helaas niet worden, #foreveralone
  Wel doe ik natuurlijk graag mee met deze winactie!! Want Lobsters lijkt me echt geweldig na jouw lovende recensie!

  1. Zoek iemand die ook #foreveralone is en wordt dan #forevertogether 🙂

  • Rosalie op december 12, 2015 om 12:17 pm
  • Reageer

  Haha, die foto! Lobsters lijkt me erg leuk, dus ik doe graag mee! Gwendolyn Sheperd van de Edelsteen trilogie lijkt mij echt een superleuke roommate, omdat ze me heel aardig lijkt en hallo, ze kan tijdreizen! En als Leslie er dan ook bij komt, gaan we non stop chickflicks kijken en over Gideon zwijmelen, hihi.

 15. O mijn God, Joost. Zo te zien ben ik niet de enige met Paint-skills!

  • Esmée op december 12, 2015 om 11:46 pm
  • Reageer

  WHAHAHA! Echt weer een geweldig blog en GENIALE foto 😆
  En als we toch personages gaan claimen doe mij Warner dan maar *zijmel, zijmel* 😍

 16. Aaah! De eerste naam die in me op kwam is Warner! (Krijg meteen zin om touching Juliette te herlezen!) Misschien vind ik hem in het begin een beetje eng, maar na een tijdje zal het wel wennen!

  • Marije op december 14, 2015 om 12:33 pm
  • Reageer

  Kenji! Al zou ik het ook totaal geen probleem vinden om mijn kamer te delen met alle Benedict-broers 😉

  Verder heb ik alle extra stappen gedaan! Ben erg benieuwd naar dit boek! 🙂

  • Sylvia op december 14, 2015 om 11:17 pm
  • Reageer

  Een dikke knipoog voor de foto!
  Zou mijn kamer wel met Yves Benedict willen delen, heerlijke gesprekken en nog sportief ook, maar samenwonen met de hele Benedict clan lijkt mij ook super gezellig, maar je privacy? Tja.
  Heb alle extra stappen gedaan! Heerlijk boek!

  • Johanna op december 15, 2015 om 1:08 pm
  • Reageer

  Hilarische foto!!!!
  Alle extra stappen gedaan behalve die van Instagram die krijg ik jammer genoeg niet gedownload.
  Ik zou heel erg graag met Warner (hij is gewoonweg HOT), Alina (perfect als nachtlampje, maar lijkt mij ook heel aardig) en Liv Silber (kan ze me leren hoe ze dat dromentrucje doet) een kamer willen delen.

  • Dilara op december 21, 2015 om 5:16 pm
  • Reageer

  Die foto was geweldig! xD
  Ik zou graag met Kaz samen een kamer delen. Kaz is geweldig, dus waarom niet 😀
  Ik heb je gevolgd op Bloglovin’ en de post geliked 🙂

 1. […] List en Leugens 3. Marcia met de kussenhoes 4. Maaike met de 100 5. Lieke met de stempeldoos 6. Joost met Lobsters 7. Monica met Schim & Schaduw 8. Lindsey met de sticky bookmarks 9.  Audrey met De hemel […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.