De avonturen van de familie Kane, Egyptisch goed!

Rick Riordan schrijft per jaar zelfs twee boeken, hij schrijft er echt op los! Naast Percy Jackson & De Olympiërs en de vervolgserie De Helden van Olympus heeft Rick Riordan ook naar andere mythologieën gekeken, zoals de Egyptische! In De avonturen van de familie Kane ga je weer op avontuur en krijg je te maken met de Egyptische goden, monsters en meer!

 

p1070886

De avonturen van de familie Kane gaat over Carter en Sadie, broer en zus die momenteel elkaar niet vaak zien. Sadie is bij haar opa en oma in Londen, Carter reist samen met zijn vader Julius de wereld over omdat zijn vader Egyptoloog is. Tijdens het halfjarig bezoek aan Sadie gaan de drie familieleden naar een museum en probeert Julius de Egyptische god Osiris op te roepen. Dit loopt volledig uit de hand omdat Seth te voorschijn komt, een duivelse Egyptische god die Julius opsluit in een doodskist. De Egyptische goden zijn tot leven gekomen! Over een paar dagen komen de Demonendagen aan, waarin de kracht van de goden op z’n sterkst is. Seth wil dan de wereld vernietigen en Sadie en Carter moeten hem stoppen! Als dat maar goed gaat…

 

De Egyptische mythologie, ik hou ervan!

De Egyptische mythologie die Rick Riordan weet te verwerken in deze trilogie is echt fantastisch. Hij heeft ontzettend veel research gedaan naar de Egyptische goden en de gebruiken in de Egyptische oudheid, je staat echt versteld door alle informatie die je toegeworpen krijgt over het oude Egypte! Bij zijn vorige series waren de goden personen die kinderen hadden met normale mensen, maar hier zijn de Egyptische goden juist heel anders. Ik wil niet verklappen op wat voor manier, maar ik kan je vertellen dat Sadie en Carter een nog grotere band met de goden gaan hebben dan je denkt…

p1070887

Rick Riordan, he did it again!

Ook deze trilogie is weer lekker spannend, met in elk hoofdstuk een spannend gevecht of bijzondere ontdekking, vol met humor en de meest originele personages. De opzet van de boeken van Rick Riordan zijn meestal hetzelfde: er komen problemen met de goden en de hoofdpersonages moeten dit probleem binnen een bepaalde tijd oplossen, anders gaat de wereld eraan. Als je eenmaal de structuur in zijn verhalen ziet lijkt het wellicht niet al te origineel, maar de uitwerking is juist heel uniek, je kijkt echt je ogen uit! Vooral het derde deel wist mij echt omver te blazen. Enorme plotwendingen, een spectaculair einde en het gevoel dat alle puzzelstukjes passen.

 

Ben je een liefhebber van Egyptische mythologie, humor, spanning en een hoop gevechten vol adrenaline? Dan is De avonturen van de familie Kane wat voor jou! Sadie en Carter staan klaar om je mee te nemen naar een verre oorden, gevaarlijke plekken en legendarische strijden waarbij de uitkomst niet zeker is!

Heb jij de avonturen van de familie Kane al gelezen?

3 reacties

    • Vera op november 3, 2016 om 1:07 pm
    • Reageer

    Ik heb de boeken van de Familie Kane nog niet gelezen maar staan wel op mijn verlanglijstje, net als de 2 series van Percy Jackson.

  1. Ik vind alles van Rick Riordan tof! Dus deze serie ook, maar ik vond de serie wek echt nog een stuk jonger dan de Percy Jackson boeken. Meer kinderboek dan YA. Hoe vond jij dat?

    1. Ik heb het idee dat ik net zoals jij de familie Kane inderdaad wat kinderlijker vond, maar ik denk dat dat vooral komt omdat ik Percy Jackson las op redelijk jonge leeftijd, terwijl ik de familie Kane las rond mijn zeventiende. Ik denk dat ik beide series even flink moet herlezen om te kijken of er echt een verschil in te merken is, maar ik denk dat het vooral komt door de leesbeleving in de levensfase waar je je in bevindt 🙂 (EN HALLO TIM LEUK DAT JE REAGEERT)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.