De beproevingen van Apollo, een Griekse god maakt Kamp Halfbloed onveilig!

De Rick Riordan is bijna voorbij, tijd om te vertellen over zijn nieuwste serie, namelijk de beproevingen van Apollo! Dit boek gaat over de Griekse god Apollo die sterfelijk wordt en moet overleven in de moderne wereld. Als dat maar goed gaat!

 

Een geniale Griekse god die van zijn troon is geblazen

De beproevingen van Apollo speelt zich af na het verhaal van De helden van Olympus en rond de tijd dat het verhaal van Magnus Chase aan de gang is. Zeus is boos geworden op Apollo en heeft hem verbannen van Olympus. Apollo is nu een sterfelijke tiener en moet ervoor zorgen dat hij weer in de gunst komt van Zeus. Apollo vindt zichzelf als Griekse god fantastisch, maar nu hij normale jongen is wordt de wereld best gevaarlijk! Hij zoekt steun bij Meg, een bijzonder meisje met speciale krachten en samen gaan ze op weg naar Kamp Halfbloed. Daar schijnt ook niet alles vlekkeloos te verlopen en kan Apollo op avontuur…

p1070901

Ik ben nu bezig in De beproevingen van Apollo en ik merk al snel dat Rick Riordan alweer mij volledig weet te amuseren met zijn geniale schrijfstijl. Apollo heeft echt zijn eigen stem. Hij is wat uit de hoogte, kan af en toe poëtisch uit de hoek vallen en weet mij vaak in lachen uit te doen barsten. Vooral alle woordgrapjes (Wat de Hades?) en lichte zelfspot die Apollo gebruikt zijn echt fantastisch, Rick Riordan weet mij echt te plezieren! Wel is het handig om De Helden van Olympus te hebben gelezen voordat je hiermee begint, aangezien er toch wat spoilers in zitten als je die nog niet hebt gelezen (iets met een bepaald koppel en spoilers over het einde van Helden van Olympus).

Naast de geniale Apollo heb je ook Meg, een nogal bijzonder, opstandig en cool meisje die met beide benen stevig in haar schoenen staat. Ze is lekker brutaal. Ik zie dat deze serie echt ontzettend gaaf gaat worden, dus er is goed nieuws: volgens Goodreads gaat Rick Riordan vijf delen maken van deze serie! Mocht je dus al je halfgoden missen, kan je ze altijd nog in deze nieuwe serie zien waarbij ze gloednieuwe avonturen mee gaan maken!

 

De beproevingen van Apollo, ik ben nog niet eens over de helft, maar het is nu al een geweldig boek. Hoe doet Rick Riordan dat toch? Neem me niet kwalijk, ik ga verder lezen… De week van Rick Riordan is bijna voorbij, want morgen staat er nog wat leuks op de planning… Al een idee wat het is? Hint: iets met veel Rick Riordan boeken en blijdschap…

1 reactie

  1. Door je blogjes krijg ik weer zin om alles opnieuw te lezen (met alles bedoel ik alleen Percy Jackson oeps), maar het zijn zoveel boeken en zo weinig tijd. Tof dat je dit hebt gedaan, Joost!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.