De boeken van Tahereh Mafi

In april komt het nieuwe deel van de Touching Juliëtte uit. BlossomBooks heeft hiervoor vele acties bedacht om dit vierde deel in de schijnwerpers te zetten. Ook is Welkwoud uitgekomen, een boek die in dezelfde wereld plaats vindt als Verdermeer. Ken jij deze boeken nog niet? Nou, laat mij jou introduceren in de boeken van Tahereh Mafi! Nu is de perfecte tijd om in deze fandom te duiken, want deze boeken zijn pareltjes die je echt moet hebben!

 

De Touching Juliëtte serie is de boekenreeks waar Tahereh Mafi zo bekend om werd. Hierin lees je over Juliëtte, een meisje die al lange tijd in gevangenschap leeft aangezien ze een gevaar is voor de wereld. Ze kan namelijk met haar aanraking mensen vermoorden. Ze leeft met al haar warrige en bijzondere gedachtes, totdat de jonge soldaat Adam in haar cel belandt…

Het mooie aan de boeken van Tahereh Mafi is de onvergetelijke schrijfstijl van deze vrouw. In het begin van de serie is Juliëtte een vrij onzeker meisje en dat merk je enorm aan de schrijfstijl. Ze is angstig, breekbaar en heeft geen vertrouwen in de mensheid. Veel zinnen zijn doorgestreept, alsof je een bijzonder dagboek leest. Ik vind dit echt een magische schrijfstijl en je moet echt de boeken lezen om het precies te snappen. Gaandeweg het verhaal wordt Juliëtte veel sterker en wordt de schrijfstijl dat ook. Dit is echt een wonderbaarlijk proces wat je als lezer meemaakt, wat de eerste drie delen zo geweldig maakt.

Ook zijn er twee novelles die vanuit het perspectief zijn van andere personages. Team Adam of Team Warner, door deze boeken raak je heel verward over de gevoelens van Juliëtte. De personages zijn zo goed uitgewerkt en daardoor zijn alle keuzes die Juliëtte maakt heel logisch en vind je beide jongens bijzondere personages. In de novelles leer je de twee wat beter kennen en hebben ze ook hun eigen stem, wat heel fijn is om te zien. Tahereh Mafi kent haar personages door en door!

Het einde van Vertrouw is echt een legendarisch einde. Na het lezen van dat boek, heb ik letterlijk een half uur als een stijve plank naar het plafond gestaard omdat ik het einde haast niet kon bevatten. Is het verhaal nu gewoon over? Wat moet ik nu met mijn leven? Gelukkig kwam Tahereh Mafi later aan met het feit dat ze nog drie boeken gaat schrijven over Juliëtte, dus binnenkort kunnen we het vierde deel gaan lezen. Ik ben erg benieuwd, want Heel me gaat waarschijnlijk episch worden!

Dan hebben we ook nog Verdermeer, een totaal ander boek van Tahereh Mafi. Dit is namelijk een boek voor een wat jonger publiek, maar is ook prima te lezen voor de oudere lezer. Dit boek heeft wat Alice in Wonderland-elementen en ook hier weet Tahereh Mafi op magische wijze het verhaal te beschrijven. Ze weet beeldspraak naar een hoger niveau te tillen. Ik kan sommige zinnen uit haar boeken meerdere keren lezen omdat ze zo mooi zijn!

Verdermeer heeft een wat meer aandoenlijke manier van schrijven wat meer gericht is op kinderen. Het is een heel kleurrijk en magisch boek en weet elke lezer te betoveren! Welkwoud, het nieuwe boek dat is gebaseerd op een Perzisch sprookje, is dan weer een boek voor de YA-lezers. De covers matchen met elkaar en ze spelen zich af in dezelfde wereld, zo tof!

Wil je de recensies lezen die ik heb gemaakt van de boeken van Tahereh Mafi? Nou, dan heb ik een handig overzichtje voor je.

BlossomBooks heeft ook meerdere acties waardoor je nog meer kan genieten van deze serie. De hele serie wordt opnieuw uitgebracht, bij het reserveren van Heel me krijg je een Omega-pin en ze hebben nog meer leuke acties om Heel me een geweldige release te geven! Daar moet je dus zeker naar uitkijken. Ben jij al fan van de boeken van Tahereh Mafi en ga jij net als mij zo snel mogelijk Heel me in huis halen?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Verslavende boeken zijn het, heb er al 3 gelezen. Elk waren ze in 1 dag gelezen, echte aanraders he

  2. Wat een leuk artikel! Ik heb eindelijk alle boeken uit de Touching Juliette serie gelezen (op Heel Me na dan), ik vind het wel jammer dat Heel Me in eerste instantie in Hardcover verschijnt, aangezien ik de rest in paperback heb.. 🙁 Ik ben wel heel benieuwd, want ik vond de vorige delen echt geweldig!

    1. Volgens mij komt de paperback versie een paar maanden later uit! 🙂

      1. Ah dat zou wel tof zijn! Misschien koop ik het e-book en koop ik daarna alsnog de paperback 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.