De Harry Potter winkel op Utrecht Centraal

Door Fantastic Beasts and Where to Find Them en de Nederlandse vertaling van Harry Potter and the Cursed Child is er 9 3/4 weken een winkel vol in het teken van Harry Potter geopend op Utrecht Centraal. Hierbij kan je de boeken kopen, maar ook merchandise halen en een heel wandelpad afgaan waarbij je veel Harry Potter-gerelateerde spullen ziet. Ik was er vorige week en ik maakte een aantal foto’s om je een indruk te geven over deze winkel.

 

Het eerste deel van de winkel zit vol met kleine decorstukken die wat lijken op scènes uit de films, maar je moet eerlijk gezegd je verwachtingen niet al te hoog scheppen. De winkel is vrij klein en alle ruimte is goed benut, maar je moet niet de meest spectaculaire dingen verwachten als je er rondwandelt. De winkel heeft verschillende versies van Harry Potter, allemaal in het Nederlands. Daarnaast kan je nog shirts, posters en andere merchandise zoals mokken en polsbandjes vinden, maar het is geen Harry Potter-walhalla zoals in de Warner Bros Studio’s.

p1070944 p1070945 p1070947 p1070948 p1070949 p1070950 p1070951

Halverwege de winkel kan je nog op de foto gaan in je eigen Zweinstein-kostuum (de mantels die de leerlingen dragen zitten bij een kapstok, waardoor je je op dat moment net een leerling op Zweinstein bent). Een medewerker maakt een foto van je. Wat ik wel opmerkelijk vond is dat het personeel (twee medewerkers) niet wisten in welke afdeling ze zaten. Serieus? Je werkt in een Harry Potter-winkel, dan moet je toch wel wat verstand hebben van de boeken en de films?

Daarna kom je aan bij een ruimte waarin mensen op de muren kunnen schrijven. Erg leuk om alle boodschappen op de muren te zien en de tekeningen die mensen hebben gemaakt!

p1070955 p1070956 p1070957 p1070958

Na deze ruimte kan je nog een muntje gooien voor je eigen afdeling. Ik pakte dus snel een geel muntje en legde deze in de maatbeker van Hufflepuff.

p1070959

Bij de kassa heb je nog twee ronde ruimtes met merchandise en de boeken, waarna je het pand verlaat. Hoewel ik de winkel erg leuk vond om te bezoeken, heb ik er niks gekocht. De meeste standaard dingen lagen er, maar niet specifieke merchandise die je niet vaak tegen ziet komen. De fans die naar de winkel komen hebben hoogstwaarschijnlijk alle boeken wel in bezit, dus ik vermoed dat de boekverkoop van de originele serie niet enorm hard verkocht wordt.

p1070960

 

De winkel had misschien niet een enorme indruk op mij achtergelaten omdat ik de meeste spullen erin wel kende (en misschien wel heel verwend ben geraakt bij de Warner Bros Studio in Londen), maar elke Potterhead kan zeker genieten van deze winkel. Hij is er niet al te lang, dus sla snel je slag en neem een bezoekje aan deze winkel!

Ben jij al bij de Harry Potter winkel geweest en wat vond je ervan? Nog wat leuks gekocht?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik ga er waarschijnlijk heen als ik naar Dutch Christmas Con ga, en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd. Ik denk dat ik iig een mok ga halen, want Harry Potter mokken zijn de bom en ik heb sowieso nog niet genoeg mokken…. :’))

    1. Ah leuk! Hopelijk zie ik je dan nog op Dutch Christmas Con, ik ga op de zaterdag als Christmas Joker en zondag als Peeta Mellark 🙂

  2. Ik ben er ook geweest en ik vond het erg leuk om te zien. Leuk gratis uitstapje, en natuurlijk een fijn voorproefje voor de exhibition. Ook ben ik er hier achter gekomen dat ik de Illustrated editions van de HP serie wil gaan sparen. Dat lijkt me zo vet om die later compleet in mijn boekenkast te hebben <3

  3. Ik was er gister met een vriendin, en ik werd helemaal blij van AL die uitgaves!! En de sweater. Die €50 was. Alles was duuur 🙁

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.