De Helden van Olympus, het verhaal van Percy Jackson wordt spectaculairder dan ooit!

Deze week bespreek ik de verschillende series die Rick Riordan (één van mijn favoriete schrijvers) heeft geschreven. Gisteren vertelde ik over zijn eerste serie, Percy Jackson & De Olympiërs. Na vijf geweldige delen lijkt het verhaal van Percy Jackson afgelopen te zijn, of toch niet? De Helden van Olympus is een vervolg op de serie van Percy Jackson waarbij je niet alleen leest over Percy, maar ook over nieuwe helden die toch wat verschillen van de Griekse halfgoden die je al die tijd hebt gekend…

p1070881

Kamp Halfbloed, het loopt er niet vlekkeloos

Annabeth raakt totaal in paniek als Percy op een dag verdwijnt uit Kamp Halfbloed, dit gebeurde zes maanden na de grote strijd van Percy Jackson & De Laatste Olympiër. Rond ditzelfde tijdstip komen er drie nieuwe Halfgoden aan in Kamp Halfbloed waarbij eentje geheugen is kwijt geraakt. Jason Grace kan de lucht veranderen naar zijn eigen wil, Piper McLean kan met haar stem andere mensen bezweren en Leo Valdez is heel goed met vuur en machines. Deze drie nieuwe Halfgoden blijken halfgoden te zijn, alleen heeft Jason iets speciaals… De drie nieuwe helden moeten op een queeste om de Griekse godin Hera te redden, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht… En waar is Percy heen?

p1070882

De Griekse goden, maar dan Romeins

In Helden van Olympus leer je niet alleen meer over de Griekse goden, maar ook over de Romeinse goden. Deze goden zijn namelijk een variant op de Griekse goden. Dit zijn dus dezelfde goden, maar dan in een andere vorm. Hierdoor zie je dus wat verschillen met de Griekse goden en zal je meer mythologische figuren, monsters en goden leren kennen. Er wordt dus een combinatie gemaakt tussen de Griekse en Romeinse goden, maar of dat nou zo goed is…
p1070883

Gevaar, humor en personages die je in je hart sluit

Als je meer boeken van Rick Riordan hebt gelezen, weet je dat zijn boeken vol zitten met spanning, humor en mythologie. Er gaat geen hoofdstuk voorbij waarin de personages een monster moeten verslaan, een Griekse of Romeinse god tegenkomen of op het nippertje ontsnappen aan de dood. Ook hebben alle personages veel pit en worden er vaak geweldige grappen gemaakt. Precies zoals je gewend bent van Rick Riordan! Hij vertelt het verhaal vol detail, maar ook lekker vlot.

Daarbij volg je niet het verhaal van alleen Percy, nu komen meerdere personages aan bod. Hierdoor leer je alle helden goed kennen en sluit je ze allemaal in je hart. Zelfs oude personages komen terug en daar leer je ook veel meer over. Het is zo gaaf om te zien dat het hele wereldje groter wordt en de personages steeds levendiger worden, mijn fictieve karakter-squad bestaat uit alle Helden van Olympus! De boeken zijn wat dikker dan de vorige serie, maar dit zorgt juist voor meer verdieping in de personages en meer spektakel! Ook zijn er genoeg plottwisten in de boeken en wist Rick Riordan mij keer op keer te verbazen.

 

Helden van Olympus, een fenomenale vervolgserie op Percy Jackson & De Olympiërs! Na het lezen van het vijfde en laatste deel was ik echt mentaal gesloopt, dit avontuur blijft mij voor eeuwig bij! Gelukkig zijn er nog genoeg andere verhalen van Rick Riordan waar je je in kan verdiepen, maar daar vertel ik de komende dagen meer over!

Heb jij Helden van Olympus al gelezen en wat vond je ervan?

2 reacties

    • Anne op november 4, 2016 om 6:00 pm
    • Reageer

    Volgens mij klopt jou beschrijving niet helemaal. Alleen Jason was zijn geheugen kwijt, Leo en Piper niet. En Jason was een Romeinse halfgod, maar Leo en Piper waren Griekse halfgoden.
    Maar het kan natuurlijk ook dat ik het fout heb.

    1. Oeh ja, bedankt! Is al een tijdje dat ik het eerste deel heb gelezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.