De Jonge Jury Boekentips

De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen, waarin jongeren van 12 tot en met 16 jaar hun stem uit kunnen brengen voor het beste boek! De boeken die eind 2014 tot en met 2015 zijn uitgekomen, maken kans op de Prijs van de Jonge Jury. De volledige lijst met boeken waarop je kan stemmen kan je hier vinden. Zelf ben ik te oud om te stemmen, maar als jij in de juiste leeftijdscategorie zit wil ik je zeker aansporen om je stem uit te brengen! Ik geef je hierbij dus wat boekentips mee, waarvan ik hoop dat ze heel hoog gaan staan in het klassement!

 

Eleanor & Park – Rainbow Rowell – Recensie

Eleanor & Park is een liefdesverhaal over twee buitenbeentjes die elkaar op school leren kennen. Eerst hebben ze nauwelijks contact met elkaar, maar langzaam wordt een hele hechte band opgebouwd. Zelf ben ik niet iemand die houdt van romantiek in boeken, maar dit boek sprak mij wel aan. Eleanor & Park zijn twee geweldige personages. Ze zijn niet zoals de meeste YA-personages geweldig, mooi, dapper of stoer, maar deze personages zijn juist gebroken en niet perfect. Dat maakt het verhaal heel fijn en daarbij is de schrijfstijl van Rainbow Rowell zo mooi, dat dit boek mij zeker bij is gebleven. Daarbij heeft het een einde dat je nooit zal vergeten.

 

Endgame #1 De Opdracht – James Dashner & Nils Johnson-Shelton – Recensie

Endgame is een onwijs stoer en spannend boek vol actie. De wereld staat op instorten en twaalf jongeren zijn uitgekozen om te strijden voor de overleving van hun stam. De twaalf jongeren komen allemaal van een ander land vandaan, waardoor er een grote diversiteit is in de personages en ze over de hele wereld vechten. Dit boek vond ik heel episch en barstte van de spanning! Het leek net alsof ik in een ruige actiefilm zat en meevocht met de kandidaten!

 

De Helden van Olympus #4 Het Huis van Hades – Rick Riordan – Recensie

De Helden van Olympus is een vervolgserie van Percy Jackson en het vierde deel vond ik veruit het allerbeste boek in de serie. Ik kan niet al te veel verklappen over het boek (dan zou ik vorige delen spoileren), maar ik kan wel zeggen dat de personages in de meest gevaarlijke situaties terecht komen en dat je ook oude bekenden tegen gaat komen. Dit boek gaf mij gewoon kippenvel!

 

Magisterium #1 De IJzerproef – Cassandra Clare & Holly Black – Recensie

Twee geweldige schrijfsters hebben samengewerkt aan een hele coole boekenserie, waarvan De IJzerproef het eerste deel is. Callum is twaalf jaar en zijn vader zei van jongs af aan dat hij nooit te maken moet krijgen met magie, maar dat verandert als Callum wordt opgeleid in het Magisterium. Deze magische school is ontzettend uniek en de plotwendingen in dit boek zijn gigantisch! Ik kan echt niet wachten op de rest van de serie, want dit boek houdt je in zijn greep!

 

Waar het licht is – Jennifer Niven – Recensie

Violet en Finch zijn twee pubers die elkaar normaal niet vaak spreken. Finch heeft een fascinatie voor de dood, terwijl Violet snel uit haar dorp wil verdwijnen, zodat ze niet telkens wordt geconfronteerd met de dood van haar zus. De twee leren elkaar kennen op de rand van een hoge klokkentoren, en sinds dat moment krijgen de twee een band en geven ze elkaars geheimen aan elkaar prijs. Dit boek vond ik in het begin wat stroef lezen omdat ik Finch vaak niet kon begrijpen, maar halverwege het verhaal word je meegezogen in het verhaal en is het één van de meest zielige boeken die ik ooit heb gelezen. Moest jij een traantje wegpinken bij Een weeffout in onze sterren? Dan heb je bij dit boek zeker een tissuebox nodig.

 

Oog om Oog – Buddy Tegenbosch

Ik moet toegeven dat ik dit boek nog niet heb gelezen, maar ik hoop daar ontzettend snel verandering in te brengen. Ik hoor alleen maar goede verhalen over dit boek en het laat zien dat Nederlandse schrijvers ook heel wat in hun mars hebben. Oog om Oog gaat over Jaap-Jan, die vanaf zijn basisschool werd gepest. Nu hij gaat studeren wil hij er wel bij horen, maar als één van de pestkoppen opduikt tijdens het studentenleven van Jaap-Jan, is hij uit op wraak. Ik heb Buddy Tegenbosch vaak gesproken en hij is een veelbelovende schrijver en ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen! Uiteraard zet ik een recensie van dit boek online als ik het boek uit heb.

 

Dit waren een paar boekentips van mij, hopelijk ga jij ook snel je stem uitbrengen voor je favoriete boek! Hier kan je stemmen op je favoriete boek, en daarmee maak je meteen kans op een ballonvaart voor 2 personen! Mooi meegenomen toch? Woensdag 20 april 2016 is de Dag van de Jonge Jury en wordt de winnaar bekend gemaakt, hopelijk draag jij snel je steentje bij in deze wedstrijd!

Op welk boek ga jij stemmen?

2 reacties

  1. Ik heb al deze boeken gelezen op Oog om Oog na, daar ben ik nu in bezig. 🙂
    Er zijn zo veel boeken die ik leuk vind waar je op kan stemmen (dit wordt denk ik de een na laatste keer dat ik kan stemmen, ik ben namelijk bijna zestien), maar ik heb deze boeken uitgekozen. En serieus, het was echt heel moeilijk, omdat er iets van twintig boeken waren en je alleen maar een top vijf mag hebben.
    Van 5 tot 1: De Dromendieven (Maggie Stiefvater), Het Huis van Hades (Rick Riordan), List en Leugens (Leigh Bardugo), Seeker (Arwen Elys Dayton) en Ik Geef Je de Zon (Jandy Nelson). Gewoon omdat ze geweldig zijn en awesome (volgens mij is dat hetzelfde) en coole covers hebben.
    En Het Bloed van Olympus was een teleurstelling. Het is niet slecht, maar het was niet het “einde”. Gelukkig komt er een nieuwe serie, weer met VIJF boeken! Maar daarom vind ik deel 4 beter dan 5 en heb ik daarvoor gekozen.

    1. Dat is een aardig mooi lijstje! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.