De Kraaien-blogtour: De ideale look voor een Kraai

Deze weken doe ik samen met een groep bloggers mee aan de blogtour van De Kraaien, een serie van Leigh Bardugo in de wereld van de Grisha. Emmy vertelde vorige week wat de ideale eigenschappen zijn van een kraai (enne, voordat ik het vergeet: je kan daar ook het tweede deel van De Kraaien winnen). Het innerlijk van een kraai is heel belangrijk (je wordt natuurlijk niet zomaar toegelaten tot de crew van de Kraaien), maar het uiterlijk is natuurlijk ook belangrijk. Aangezien ik al een tijdje doe aan cosplay, vroeg Emmy aan mij of ik aan jullie kan laten zien hoe je kan veranderen tot een echte Kraai.

 

Anderhalf jaar geleden was ik tijdens de releaseparty van Val en Verlossing (het derde deel in de Grisha-trilogie) verkleed gegaan als de Duisterling, compleet met een duistere look. Ik was gewoon een gevaarlijke Grisha (ik kreeg daarom ook de prijs voor de best verklede Grisha van het evenement) en ik breng graag mijn cosplay-creativiteit over op jou. Een Kraai is alleen iets anders dan de Duisterling. Een Kraai is lid van een bende en kleed zich ook anders voor speciale missies.

 

 

grisha-duisterling

Als je door de donkere steegjes van Ketterdam loopt, kan je maar beter niet al te opvallend zijn. Zeker met alle gevaarlijke missies die je moet uitvoeren kan je haar wat verwilderd zijn en heb je hopelijk een wat donkere haarkleur om niet op te vallen in de duisternis. Heb je zoals ik nou blonde haren? Zelf gebruik ik kleurhaarspray om mijn haar tijdelijk een andere kleur te geven. Deze zijn meestal al rond de twee euro te vinden bij een verkleedwinkel. Gooi je haar een beetje in de war, veeg wat roet over je gezicht (of douche een paar weken niet, jouw keuze) en je bent al aardig op weg om je tussen de Kraaien te begeven!

grisha-kefta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van de meest voorkomende kledingstukken in de Grisha-wereld is toch wel een kefta, een kledingstuk met Russische invloeden. Een kefta ziet er niet alleen heel gaaf uit, hij is ook erg praktisch! Je kan er vrij mee rondlopen, je Grisha krachten gebruiken en daarbij weet het je goed te bedekken voor de kou. Voeg daar zeker wat riemen bij (ideale plek om al je wapens in te zetten) en voor de echte professional zijn wat versieringen ook toegestaan.

 

Maar goed, een Kraai heeft ook zijn eigen uiterlijk. Probeer vooral wat te denken aan de Victoriaanse tijd en steampunk. Leren handschoenen, nette pakken, capuchons die je gezicht voornamelijk schuilhouden (in de stijl van Assassin’s Creed), noem het maar op! Of wat dacht je van een nette hoed, een sterke wandelstok (die je eigenlijk net zo goed kan gebruiken in een gevecht) en stevige laarzen. De mogelijkheden zijn grenzeloos, als je er maar gevaarlijk uit ziet, met jouw en je bendleden valt niet te spotten!

 

picmonkey-image

Wil je nou meer inspiratie opdoen om jezelf te laten omtoveren tot een Kraai? Leigh Bardugo heeft op haar Pinterest-account nog vele andere voorbeelden en inspirerende afbeeldingen die haar hebben geholpen bij het creëren van de Grisha-wereld en de personages. Neem daar dus zeker een kijkje op, wie weet bevind jij je dan binnen de kortste tijd tussen de Kraaien…

Nu zou je misschien denken: Joost, is een tattoo niet de ideale manier om je als een echt bendelid te laten vertonen? Jazeker! Daar zal Melisa van Booknuts je volgende week veel meer over vertellen, neem dan zeker een kijkje op het blog van Booknuts!

2 reacties

  1. Yeaahhhhh. held.

    • Joy stoker op november 11, 2016 om 5:01 pm
    • Reageer

    Ik denk dat ik ga voor zwarte vleugels zodat ik weg kan vliegen bij gevaar maar niet opval in het donker.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.