De Warner Bros Studio Tour #6

Mijn laatste blogje over mijn ervaringen bij de Warner Bros Studio Tour, de tour rondom de Harry Potter-films. Damn, wat heb ik er toch veel gemaakt! Maar terecht,  want er zijn genoeg dingen om over te vertellen. Deze tour is zo gedetailleerd en is zo indrukwekkend, zelfs twee maanden later ben ik nog aan het nagenieten! In deze laatste blog vertel ik over de afsluiter van de tour, maar ook over de souvenirshop die je kan bezoeken na de tour. Heb je de vorige blogjes niet gelezen? Hier kan je het eerste blogje bekijken over deze tour.

 

Na alle bezichtigingen kom je uit in een grote hal die een enorme indruk achterlaat op elke Potterhead. Je ziet gewoon Hogwarts! Dit is een ”miniatuur”, maar hij is vrij groot en je kan er compleet omheen lopen. Dit is precies de school die je ziet in de films, aangezien ze deze set vaak hebben gebruikt voor de films. Je gaat met de klok terug langs het kasteel, waarbij je langzaam naar beneden loopt.

Hogwarts zien is echt ontzettend intens. Vanaf mijn twaalfde dagdroomde ik constant over een leven op Hogwarts en wilde ik maar al te graag deze magische school zien. En dan zie je het opeens! Ik ken veel mensen die haast lopen te huilen van de feels, wat ontzettend begrijpelijk is. Het licht was soms niet echt handig voor foto’s (zeker als er nachtlicht is, waardoor de set een blauwe gloed heeft), maar voor de rest ben je haast niet aan het opletten om foto’s te maken. Hogwarts zien is al fantastisch op zich!

Na het verlaten van de ruimte krijg je nog een quote te zien van J.K. Rowling (FEELS), waarna je in de souvenirwinkel komt. Toverstokken, boeken, kleding, knuffels en meer, alles is er wel te vinden!

De prijzen in de shop zijn helaas wel wat aan de dure kant, maar er is genoeg kleine merchandise te vinden die je kan halen. Er is echt zo veel!

  Na wat rondstruinen in de winkel was het tijd om terug naar het hotel te gaan. Vanuit de tour moet je nog met de bus en de trein om weer in het centrum van Londen te komen, dus het is aan te raden om in het begin van de middag te beginnen met de tour, zodat je rustig terug kan naar de stad. Je kan terug naar het station met de speciale Harry Potter bus en op de terugweg zagen we weer vele mooie quotes van de films. 

De Warner Bros Studio Tour is een geweldige ervaring die ik elke Potterhead aanraad. Het is zo gaaf om alle grote sets te zien van de films en meer te weten te komen over alle locaties, kleding en filmtechnieken. Het is een uitje om niet te vergeten, hopelijk kom ik er over een paar jaar weer (en hebben ze dan ook veel sets van de films van Fantastic Beasts).

Wat voor merchandise van Harry Potter zou jij in de souvenirwinkel wel willen halen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.