‘De Wrede Prins’ is uit en dat vieren we!

Het eerste deel van de Elfhame-trilogie van Holly Black is vanaf vandaag in huis te halen. De Wrede Prins is een boek waar ik al een hele lange tijd naar uitkijk, maar nu is het boek daar! Graag vertel ik je graag meer over, want er zijn een hoop toffe dingen die eraan gaan komen naar aanleiding van dit boek!

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Ik ben een van de Elfhame-ambassadeurs van dit boek, samen met Rosanna (The Queen of Geek), Merel (Book Beers and Beyond), Nathalie (Booksandsparkles) en Emmy (Zon en Maan). Wij zullen dit boek de komende tijd flink promoten, dus we hebben een hoop leuke plannen gemaakt!

Ten eerste zullen we allemaal een recensie schrijven over het boek. Ik kijk er zo naar uit, aangezien ik Holly Black een hele interessante auteur vind. Haar schrijfstijl is heel fijn en de personages in dit boek schijnen heel duivels en intrigerend te zijn. Een toffe fantasysetting en meer, ik ga dit boek zeker verslinden! Daarbij heeft de Nederlandse gouden bladzijdes aan de zijkant en is er exclusieve content die niet te zien is in Engelse edities! Het is dus een plaatje en zeker de moeite waard om te kopen. De eerste oplage heeft deze exclusieve content, dus wees er snel bij!

Tijdens het lezen zal ik ook het boek bespreken met andere lezers, namelijk via een readalong! The Queen of Geek zal op Instagram een readalong houden, waarin we met een hele groep het boek gaan lezen en bespreken. Deze readalong zal op 9 maart beginnen en duurt twee weken, dus je kan in alle rust meelezen en kletsen over het boek met anderen. Ontzettend gezellig, en zo kan je met elkaar alle aspecten van het boek bespreken. Ook hebben we een Instagram-challenge, waarbij je nog kans maakt op leuke prijzen.

Na deze readalong sluiten we af op feestelijke wijze. Er wordt namelijk een evenement door The Queen of Geek georganiseerd in de bibliotheek van Rotterdam, waar we nog met iedereen kletsen over het boek, een quiz hebben met toffe prijzen, standjes, een goodiebag en meer. Deze avond zal plaatsvinden op donderdag 26 maart, hier kan je de pagina zien van het evenement waar je tickets kan kopen (voor maar 5 euro) en hier is de link naar het Facebookevenement!

Daarnaast zullen er wat templates op Instagram verschijnen die zijn gemaakt door The Queen of Geek, waarin je kan kijken op welk personage je het meeste lijkt van het boek. Ben je meer zoals Jude, of ben je juist meer zoals Cardan? Op Instagram kan je erachter komen, en kan je de template invullen en delen met al je vrienden! Nadat ik het boek heb gelezen, zal ik een speciale De Wrede Prins-Booktag maken die jij ook kan invullen, maar uiteraard zal ik een hoop bloggers taggen die het boek hebben gelezen!

Dit is nog maar een deel van de festiviteiten die eraan gaan komen, want ook als de volgende delen uitkomen zullen we uitpakken met leuke blogs, acties en meer. Dit wordt in ieder geval de fantasyhype van 2020, ik weet het zeker!

Ga jij ‘De Wrede Prins’ ook lezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.