Dit vinden jullie van mijn blog! Uitslag enquête

Een aantal weken terug deed ik een oproepje voor mijn blog voor mijn bloglezers. Ik had een enquete gemaakt met de vragen over mijn blog, aangezien ik heel benieuwd was naar de mening van mijn bloglezers en eventuele verbeteringen die ik kon maken aan mijn blog. Bedankt voor het invullen voor degene die dat hebben gedaan! 36 toppers hebben mijn vragenlijst ingevuld, dus ik vertel je graag over mijn bevindingen van de enquête.

 

Eerst vertel ik wat over mijn blogbezoekers via Google Analytics, die veel informatie geeft over mijn blogbezoekers. De komende feitjes kan ik daarover vertellen:

 • De vakanties zijn juist de weken waarin mijn blogbezoekers aanzienlijk dalen. Aan het begin van het schooljaar had ik bijvoorbeeld meer dan dubbel veel maandelijkse bezoekers dan in de zomervakantie! Bij elke vakantie dalen mijn blogaantallen behoorlijk. Nou ja, ook wel weer logisch, want mensen gaan lekker op vakantie!
 • De meeste bezoekers van het afgelopen jaar wonen in Amsterdam. Op de tweede plek staat… Boston? Ja, blijkbaar zijn er meer dan duizend bezoekers die vanuit Boston het afgelopen jaar mijn blog hebben bekeken. Verder staan Rotterdam, Antwerpen, Utrecht, Gent en Den Haag hoog op het lijstje.
 • 30% van mijn blogbezoekers zijn mannen. Dat vind ik vrij veel! Ik gok dat andere boekenblogs lagere percentages hebben, dus ik vind het best tof dat er nog best veel mannelijke bloglezers zijn die mijn blog bezoeken. MANNENPOWER *slingert opeens aan lianen met een voetbal en een blikje bier*!
 • Bijna de helft van mijn bezoekers hebben de leeftijd 18-24 jaar. Hoe ouder mijn blogbezoekers worden, hoe minder vaak mijn blog wordt bezocht.
 • De meeste mensen komen rechtstreeks naar mijn blog, maar er zijn ook genoeg mensen die via Facebook, Twitter en Instagram naar mijn blog komen.
 • De meeste pagina’s die worden bekeken op mijn blog zijn de 1000 duizend vragen aan jezelf, mijn recensies van 3PAK, mijn recensie over Avatar The Last Airbender, mijn tips om realistische portretten te tekenen en mijn filmrecensie en boekrecensie van Boy7.
 • Sommige zoekopdrachten waardoor mensen mijn blog bezoeken zijn ”waar slaat de titel stad van vuur op”, ”als je niet kan zweten”, ”baby lachen youtube filmpjes”, ”dik jong nerd meisje” en een heleboel mensen die recensie niet goed kunnen schrijven, haha! Bij sommige zoektermen heb ik geen idee hoe ze op mijn blog zijn gekomen, maar bij bepaalde zoektermen weet ik zeker dat ze vonden wat ze zochten.

Goed, nu de uitslag van de vragenlijst.

Eerst vroeg ik hoe lang de bloglezer mijn blog al bezoekt. Ongeveer 40% bezocht mijn blog al twee jaar! Er waren zelfs een paar die mijn blog vanaf het begin volgden en er waren ook een aantal ”nieuwe” blogbezoekers.

De meeste mensen komen op mijn blog via Bloglovin’, maar ook een aantal rechtstreeks via Facebook.

Bijna de helft bezoekt mijn blog meerdere keren per week. Ook waren er een aantal die maar eens per maand mijn blog bekeken, maar er waren ook wat dagelijkse blogbezoekers.

Ik vroeg wat voor cijfer je mijn blog zou geven. Nou, ik was erg blij met het resultaat! Een persoon gaf mij een 6, maar rond de 40% gaf mijn blog een 8, drie mensen gaven het zelfs een 10! Nou, met zo’n rapport zou ik wel erg blij zijn, haha!

Ook vroeg ik wat het meest werd gelezen en wat mensen minder snel zullen lezen. De resultaten waren voor mij wel een beetje te voorspellen, dus ik was niet echt verrast. Boekrecensie, Hauls, verslagen van evenementen en Friday Five’s werden het liefst gelezen, terwijl Mijn avonturen in Pokémon Ultra Sun en de wekelijkse avonturen van een fanboy minder vaak worden gelezen. Geen probleem natuurlijk! De wekelijkse overzichten zijn voor mij altijd fijn om te hebben, aangezien ik dan goed op de week terug kan kijken. Mijn avonturen in Pokémon Ultra Sun worden inderdaad minder vaak bekeken dan andere blogjes, maar ik vind ze zelf erg leuk om te maken. Ik probeer ze in ieder geval vaak als ”extra blogje” in te plannen, zodat de meeste bloglezers op die dag ook wat anders hebben om te lezen.

Daarna was het tijd om ideeën te horen voor nieuwe blogjes. Hierbij kreeg ik de volgende aanbevelingen:

 • YouTube video’s. Tsja, dat is voor nu iets te veel werk. Ik heb een aardig druk leventje, dus naast het bloggen/studeren/werken etc. gaat het mij denk ik niet lukken om daarnaast nog video’s te maken. Daarbij zou ik ook wel goed filmmateriaal hebben zodat de video er ook goed uit ziet, en zulke grote investeringen doen voor mijn blog vind ik toch wel erg kostbaar… Wie weet gaat het ooit gebeuren, maar voor nu hou ik het op dagelijks bloggen.
 • Meer dingen zoals de Friday Five. Dit lijkt mij ook zeker leuk om te doen, maar ik wil ook weer niet dat mijn blog een overload wordt van dit soort blogjes. Een Friday Five is namelijk vrij ”makkelijk” om te maken en is een goede opvulling voor mijn blogweek, maar ik wil niet te ”lui” overkomen en vaker dit soort blogjes maken. Misschien dat ik af en toe mee ga doen met de Blog Hop of iets dergelijks, dus wie weet komt er nog iets nieuws op mijn blog!
 • Meer foto’s bij mijn blogs. Nu heb ik het idee dat in de meeste recensies/tags/evenementverslagen wel veel foto’s zitten, maar ik ga zeker mijn best doen om veel leuke foto’s te maken voor mijn blog. Ik probeer in ieder geval tekst goed af te wisselen met beeld, dus heel veel foto’s in een blogje zullen misschien er ook niet komen. Ik ga er in ieder geval op letten!
 • Boekenkast Tour. Een jaar geleden (volgens mij?) heb ik blogjes gemaakt over één van mijn boekenkasten, maar deze verandert vaak. Boekenkast Tours gaan er zeker komen, maar dat wil ik het liefst doen als ik haast een mooie lange wand heb met boekenkasten die ik mooi kan indelen. En ja, dat kan misschien nog wel even duren aangezien een wand met boekenkast er pas kan komen wanneer ik ben afgestudeerd en een plekje voor mezelf heb gevonden… Maar goed, wie weet komt er in 2018 nog een toffe boekenkast tour!
 • Algemene dingen waarin ik mijn mening vertel over een boek/fandom buiten een recensie om. Een hele goede tip! Ik ga inderdaad vaker zulke blogjes maken, zoals de boekenserie van de week van Cassandra Clare, waarin ik meerdere blogjes schreef over haar boeken. De komende manden kan je soms een boekenweek verwachten waarin ik een bepaalde boekenserie/fandom in het zonnetje zet, waar allemaal gerelateerde blogjes bij komen.
 • Harry Potter theorieën. Ik ken toevallig al een blogger die dit deed, dus ik zal het niet na gaan bootsen. Wel heb ik laatst een interessante Fandomtheorie bedacht over een van mijn favoriete fandoms, dus deze zal binnenkort komen. Ik heb geen idee hoe vaak er Fandomtheorieën voorbij gaan komen, maar het lijkt me zeker een leuke toevoeging! Mocht ik meer theorieën bedenken, zal ik daar zeker over bloggen.

Ook vroeg ik wat mensen leuk vinden aan mijn blog. Ik werd zo blij van de reacties! Hier een greep uit alle leuke berichten die ik kreeg:

 • De originaliteit. Fandomavonturen, wekelijkse avonturen. Ik lees en kijk vrij weinig reviews, meestal alleen van boeken die ik zelf ook heb gelezen en leuk vond, maar jouw reviews ga ik meestal wel lezen of ik zoek ze terug als ik de boeken zelf gelezen heb om te zien wat jij er van vond.
 • Diversiteit! Joost! Afwisseling! Toon! Boeken! En stiekem ook dat je een mannelijk boekenwurm bent, dat helpt weer met aanbevelingen voor alle niet-lezende jongens in de buurt xD
 • Dat het toch wat anders is dan bij andere. Je merkt echt dat jij de persoon achter de woorden bent.
 • Het is heel duidelijk aangegeven, je kan namelijk zo via een link naar een overzicht gaan naar (bijvoorbeeld) al je boekrecensies. Zelf vind ik dit heel fijn en mooi!
 • Het heeft een mooie uitstraling, je post veel leuke en interessante dingen en alles is goed geordend.
 • De blogjes zijn lang genoeg maar ook weer niet te lang. Ze zijn steeds weer interessant om te lezen zonder dat het langdradig of vergezocht wordt.
 • Je bent uniek in je evenementenblogs. Dat vind ik altijd interessant om te lezen.
 • Goede recensies , ik ben Gravity Falls en Steven Universe beginnen kijken door jou!
 • De enthousiasme die je uitstraalt is erg aanstekelijk. Ook vind ik je blogjes altijd erg origineel, echt dingen waar ik nooit op gekomen zou zijn maar wel heel leuk zijn. De afwisseling op je blog is ook erg prettig, zo is er voor ieder wat wils en ben je het nog lang niet moe! Heel tof hoe je je fandoms naar voren weet te brengen.
 • Je boekrecensies maar ook dat je ons een beetje laat meekijken in je leven.
 • Je bent erg eerlijk en lekker enthousiast!
 • Lekker gevarieerde onderwerpen, maar wel direct duidelijk waar het over gaat. Je komt erg sympathiek over!

Dank jullie wel voor alle leuke complimenten! Ik merkte vooral dat mensen het persoonlijke tintje, mijn eerlijke en fijne recensies, mijn enthousiasme voor fandoms en de diversiteit in artikelen erg leuk vinden.

 

Ook vroeg ik wat er nog beter kon op mijn blog. Hierbij kreeg ik de komende opmerkingen (terwijl er ook veel mensen zeiden dat ze niks konden bedenken omdat ze mijn blog leuk vinden, #cute) met daarbij mijn commentaar.

 • Ik vind soms de filmreviews e.d. Wat onoverzichtelijk? Met al die dikgedrukte titels enzo, maar miss ligt dat gewoon aan mij

Dikgedrukte titels… Hmm, ik weet helaas niet precies wat je bedoelt? Ik kan me niet herinneren dat ik dikgedrukte titels gebruik… Oeps? Ik zit er wel over na te denken om iets meer details over een film toe te voegen (zoals titel, regisseur, jaar van uitgave, etc.) om het iets overzichtelijker te maken, misschien bedoel je dat?

 • Ik vind het lettertype soms wat klein

Haha, dit vind ik erg grappig, aangezien ik vroeger een nog kleiner lettertype had, nu vind ik hem juist lekker groot :’) Met WordPress is het lettertype vergroten iets lastiger, maar anders kan ik je altijd de inzoomknoop aanraden, haha!

 • Ik zou graag je rating van een boek onderaan de blogpost willen zien zodat het een beetje een verrassing blijft.

Kijk, dit ga ik dus zeker doen! Ik vond het inderdaad altijd een moeilijk geval, maar ik denk dat ik de komende recensies zo ga indelen dat mijn waardering van het boek onderaan komt te staan.

 • Soms werken de links naar andere blogs niet helemaal goed.

Oeh, laat me dat vooral weten als een link niet werkt! Het zou inderdaad kunnen dat sommige linkjes zijn komen te vervallen of iets dergelijks, dus laat het me weten en dan ga ik er achteraan!

 • Je manier van een mening onderbouwen is erg hinderlijk. Je onderbouwt een mening vaak met één argument wat erg persoonlijk is in veel gevallen en wat je in andere woorden steeds herhaalt. Dan is het soms moeilijk om je recensies serieus te nemen. Ik zou als ik jou was meer letten op je recensies door je stellingen te noteren en bij elke stelling minstens 3 verschillende argumenteren te noteren voordat je begint met een recensie schrijven. Zorg ervoor dat je argumenten ook weer met duidelijke voorbeelden onderbouwd zijn waardoor het niet te weerleggen valt. Jouw argumenten zijn vaak te weerleggen, mede doordat ze zo persoonlijk zijn.

Uhmm, tsja, ik weet niet precies wat ik hier mee ga doen. Er zijn meerdere dingen aan deze aanbeveling die mij wat tegen staan. Ten eerste, mijn recensies laten mijn persoonlijke mening zien. Bij Fantasywereld schrijf ik bijvoorbeeld iets meer ”formele” recensies, maar in mijn eigen blog wil ik juist persoonlijke argumenten laten zien. Daarbij vind ik de stelling met drie argumenten meer wat voor een betoog voor een Nederlands opstel :’) . Ook wordt mijn recensie dan ontzettend lang, terwijl ik juist vaak van mensen hoor dat mijn woordenaantal precies goed is. Duidelijke voorbeelden vind ik ook riskant, aangezien ik dan al snel het spoilergebied in ga duiken (anders zou mijn recensie een soort inhoudelijke bespreking zijn van een boek, terwijl ik juist lezers die een boek nog niet hebben gelezen juist wil bereiken). Dus ja, ik kan altijd nog kijken om mijn argumenten wat gevarieerder te maken, maar een hele andere manier van recenseren ga ik helaas niet doen. Gelukkig zijn er genoeg andere boekblogs die wel aan je recensie-eisen voldoen, beste recensie-tipper! 🙂

 • Ik zou een responsive layout fijn vinden, ik lees vaak via een feedreader op mijn mobiel en je site past zich niet aan.

Ah, dit zou vooral aan mijn eigen lay-out van WordPress liggen (die ik zelf erg fijn vind), maar ik zal binnenkort even kijken of ik iets kan aanpassen!

De laatste vraag in mijn enquête was vooral voor de laatste opmerkingen die mensen wilden opschrijven. Ook hierin kreeg ik ontzettend leuke reacties! Hier nog een klein deel van de opmerkingen (mocht je er niet bij staan, ook met jouw opmerking ben ik er blij!).

 • Joost is als een zak vol paprikachips.
 • Ga zo door en blijf jezelf natuurlijk!
 • Ik vind je blog geweldig!
 • Ga vooral door met het bloggen! Ze zijn superleuk, maar als het een keer niet lukt is het altijd te begrijpen. Vaak denken mensen dat lezers dan helemaal boos worden, maar je bent ook maar een mens! Dus ook al is er zoveel negativiteit, kies altijd voor jezelf!
 • Je hebt een superleuke blog! Je staat in mijn top 3 van leukste boekenblogs :).
 • stop aub niet
 • Je bent een topper!

Dank jullie wel! Ik vond het erg fijn om ieders mening te horen en ik heb ook nog ideetjes gekregen voor nieuwe blogjes. Het is vooral er goed om te zien dat een groot deel volledig tevreden is met mijn blog en mijn enthousiasme, eerlijkheid en variatie enorm waarderen. SPREAD THE FANDOMLOVE! Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie gekregen voor de komende tijd, dus zet je maar schrap voor nog meer fandomgebrabbel!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een leuke manier om achter de mening van je lezers te komen, en wat goed ook dat je opbouwend kritiek zo goed opvat. En natuurlijk is het merendeel positief! Ga zo door en blijf jezelf natuurlijk 😉

 2. Leuk. 🙂

  Bookshelf tours zijn echt leuk om elk jaar te doen en te zien hoe je shelves ook veranderen. Ik zou ook graag een lange wand hebben maar dat zit er niet echt in haha.

 3. Ik hoop dat je die voetbal onder je arm hebt gekneld en het blikje bier in je hand houdt. Want met twee gevulde handen gaat er niet veel komen van dat slingeren aan een liaan. 😉

  1. Mannen kunnen goed multitasken, toch?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.