Doelen van 2020 #2: Hoe staat het ermee

Aan het begin van 2020 wist ik natuurlijk niet hoe gek dit jaar ging verlopen, maar was ik wel vastberaden om wat doelen voor mezelf op te schrijven en deze proberen te realiseren. In april had ik al een update geplaatst over mijn doelen, maar nu doe ik dat nog een keer aangezien al de helft van 2020 voorbij is. Wat gaat de tijd hard! In de tussentijd heb ik vooruitgang geboekt aan mijn doelen en is mijn map met overzichten ook een tikkeltje anders geworden.

Mijn hoofddoelen van 2020 gaan in ieder geval vrij goed. Ik ben nu bezig met het afstudeerproces, dus mijn master is bijna behaald! Ik heb al een leuke baan waar ik aan de slag kan gaan als project consultant, ik ben druk bezig met het vinden naar een appartement en mijn verhaal ligt momenteel bij proeflezers. Ook houd ik mijn blog nog bij, gaat het qua challenges ook goed en ben ik dus over het algemeen goed bezig! Er zijn nog genoeg dingen die ik nog wil doen, maar ik ben nu over de helft en tot nu toe weet ik beetje bij beetje doelen te behalen.

De meeste schema’s heb ik behouden, maar mijn Serie Tracker heb ik nu iets anders gemaakt. Er zaten veel series in de vorige Serie Tracker die ik eigenlijk niet meer hoef te zien, dus ik heb wat series geschrapt en ook niet enorm veel seizoenen per serie neergezet. Ik heb nu een lijstje met series die ik in 2020 hoop te zien, dus als ik even de tijd heb om wat te kijken, kan ik wat leuks uit dit lijstje kiezen!

Daarbij heb ik nu ook een aparte pagina (oké, meerdere pagina’s) voor anime gemaakt, aangezien ik er nog een hoop wil zien. En uiteraard komen er ook meer series bij, maar voor nu heb ik een ruime collectie aan series en anime die ik kan zien!

Ik houd ook maandelijks bij hoeveel boeken ik heb gekregen/gekocht, maar ook hoeveel ik er heb gelezen. Mijn doel is om meer boeken te lezen dan binnen te krijgen, en tot nu toe gaat dat super! Ik heb nu 17 boeken meer gelezen dan gekregen, dus mijn TBR weet toch beetje bij beetje te dalen!

Elke maand schrijf ik ook op welke series en films ik wil zien, maar ik kan helaas niet alles bekijken. Nu heb ik een aparte pagina gemaakt met de films en series die ik heb gemist, wie weet dat ik daar ooit op kan terugvallen! Zoals je aan de vinkjes kan zien haal ik af en toe wel wat in.

Maandelijks maak ik dus een planning wat betreft boeken, films en series, wat prima werkt! Ik kan zo elke maand goed incasseren hoeveel ik kan lezen, wat heel fijn is als je boeken aanvraagt of wilt kopen.

Ik heb ook drie lijsten met soorten blogs die ik kan inplannen: eentje voor blogs die prioriteit hebben (zoals recensie-exemplaren, of series die net uit zien en ik meteen wil recenseren), eentje van recensies van (boeken)series die ik wil plaatsen als een volgend boek/seizoen verschijnt, en een pagina met blogs die ik als reserve heb staan (en dat zijn er nog een hoop). Ook dit overzicht is fijn, want ik weet dan zo welke blogs ik het liefst wil inplannen!

Tot slot de blogplanning zelf. Deze heb ik ook iets aangepast. Links heb ik de titels van blogs staan die ik kan plaatsen of wil plaatsen, zodat ik iets duidelijker kan zien wat ik kan inplannen. Ook sorteer ik blogs in op kleur (geel is een terugkerende blog, oranje een speciale blog, roze een recensie van een boek, paars die van een serie en blauw die van een film), zodat ik elke week regelmaat heb in de soort blogs die ik op een dag plaats. Hoewel ik de neiging heb om meteen zo veel mogelijk in te plannen, probeer ik per week te kijken welke blogs in aanmerking komen om online te staan. Stel dat ik opeens een boek binnen krijg en deze meteen uitlees, wil ik wel dat de recensie niet weken op zich moet laten wachten!

Hoewel ik digitale planners ook wel handig vind (ik gebruik Microsoft to do), zie ik dat ik vooral bezig ben met op schrift alles uitschrijven. Het geeft toch iets meer voldoening om dingen af te spreken of aan te vinken dan een simpel documentje of een app op je laptop/mobiel, maar misschien dat ik dat in de toekomst wat meer ga oppakken (wijzigingen aanbrengen digitaal gaat veel makkelijker dan op papier en het is sneller gemaakt als je eenmaal een goede template voor een planner hebt). Maar goed, ik ben erg tevreden met mijn lijstjes en mijn doelen, op naar de tweede helft van 2020!

Gebruik jij een planner om je doelen bij te houden en zo ja, waar maak jij gebruik van? Tips zijn altijd welkom!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.