Doelen van 2020 #3: Veel vooruitgang!

Aan het begin van 2020 wilde ik het helemaal anders gaan doen. Ik wilde duidelijk doelen voor mezelf opstellen, grote stappen maken en daarbij nog overzichtelijk aan de slag met lezen, bloggen en series/films kijken. Hierbij had ik een map aangemaakt met wat doelen en wat schema’s, in de hoop dat ik zo geordend het jaar in kon! Nu zijn we negen maanden verder, en vertel ik graag hoe het ervoor staat. Een paar schema’s heb ik wat aangepast, wat alleen maar leidt tot verbetering!

Mijn grote doelen van 2020 gaan erg goed. Ik heb mijn master behaald, ik heb een leuke baan en mijn vriendin en ik hebben eindelijk bevestiging op een appartement, dus we hopen snel te verhuizen! Daarbij hadden we ondanks de coronacrisis nog een leuke vakantie naar Texel meegemaakt en houd ik nog steeds mijn blog bij. Ik heb mijn verhaal ook eindelijk opgestuurd naar uitgeverijen en heb al mijn challenges voor 2020 volbracht, dat gaat goed!

Ik ga niet heel ver met de boeken die ik begin 2020 wilde lezen, maar ik ga vooruit. Qua films gaat het ook iets beter, zeker nu de bioscopen langzaam open gaan. Niet alles kan ik dit jaar zien, maar door wat streamingsdiensten gaat dat z’n gangetje.

Ik heb ook nieuwe schema’s gemaakt voor de series en anime die ik wil zien. Ik wil deze nu elk seizoen updaten, zodat ik niet halverwege het jaar allemaal series nog in mijn lijst heb staan die ik eigenlijk niet meer wil zien. Mijn vorige lijst zit namelijk met series en anime die ik waarschijnlijk niet ga kijken, dus zonde om dat erop te hebben staan. Wel heb ik een reservelijst aangemaakt met series/anime die ik ooit een kans wil geven, dus zo kan ik gaandeweg de maanden nieuwe series toevoegen en andere afvinken.

Ik houd ook een boekenschema bij met de boeken die ik heb gelezen, en de boeken die binnen komen. Dit heb ik opgedeeld in categorieën en ik kan in alle tevredenheid zeggen dat ik nu meer lees dan dat er binnen komt! Oftewel, mijn collectie aan ongelezen boeken in mijn boekenkast wordt kleiner en kleiner. Ook heb ik de afgelopen maanden wat boeken gedoneerd aan vrienden en de kringloop, dus zo houd ik het netjes!

In de vorige maanden heb ik boeken en films/series waar ik niet aan ben toegekomen, dus daar heb ik nog een lijst van gemaakt. Mocht ik tijd hebben, kan ik een oude titel erbij pakken!

Net zoals de vorige maanden werk ik met een TBR en een serie/film planning, met alle releases die uitkomen in de maand. Zo kan ik alles afstrepen tijdens de desbetreffende maand, en kan ik ook goed inschatten per maand hoeveel boeken ik kan lezen zonder dat het teveel wordt.

Vervolgens heb ik vier lijsten voor mijn blogs: blogs die prioriteit hebben in het schrijven en inplannen, blogs die ik wil inplannen als een nieuw boek/seizoen van een (boeken)serie uitkomt, blogs die ik in de reserve heb staan en een lijst met blogs die ik wil schrijven. Ontzettend handig, want zo heb ik mooi staan wat ik nog moet schrijven en wat ik online kan zetten! Ook mooi gecategoriseerd met kleuren. Zo is oranje een speciale blog, roze een boekrecensie, paars een serierecensie en blauw een filmrecensie.

Mijn blogplanning ziet er als volgt uit. Aan de linkerkant heb ik blogs staan die ik kan inplannen. Linksboven de blogs die ik sowieso online wil zetten (naast de normale blogs zoals wekelijkse/maandelijkse overzichten en de Friday Five), rechtsboven de releases qua films/boeken/series waar ik blogs over kan schrijven, linksonder blogs die ik als reserve heb staan en rechtsonder reserveblogs die ik nog moet schrijven. Gemaakte blogs markeer ik groen bij het vakje en als hij is aangevinkt, staat hij ingepland voor de maand. Op de rechterpagina de planning, waarbij de kleuren van de blogs ook weer naar voren komen. Zo heb ik voor elke dag een soort blog ingepland. Elke donderdag is er wel een film/serierecensie, de boekenrecensies zijn normaal op de maandag en zaterdag en op dinsdagen heb ik speciale blogs (zoals deze). Hierdoor blijft mijn content divers en zie ik in één opslag wat ik allemaal kan inplannen! Elke week check ik welke blogs ik ga inplannen, en dat werkt onwijs goed!

Mijn doelen gaan dus goed, ik heb mooie overzichten voor mijn blog en fandoms en door dit systeem heb ik zelfs zo veel blogs extra geschreven, dat ik maanden vooruit kan. Dagelijks blijven bloggen gaat dus met gemak! Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat zijn, maar dat lees je aan het eind van het jaar!

Hoe gaat het met jouw doelen voor dit jaar, wat voor systeem gebruik jij om het bij te houden? Is een Bullet Journal ook wat voor jou, en gebruik je ook soortgelijke schema’s? Laat het me weten, ik sta ook open voor tips en tricks!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wauw, dit is zo mooi. Ik zou willen dat ik zo geordend was haha! Maar helaas ben ik dat totaal niet..

    1. Misschien dat ik nog eens gedetailleerde blogs ga plaatsen over mijn planningen, want na jaren planningen maken ben ik er wel vrij goed in geworden, haha 🙂

  2. Wauw, zo geordend krijg ik het echt niet. Gaat mij denk ik ook niet lukken.

    1. Ieder z’n ding 🙂

  3. God, dat is om van te kwijlen! Moet een fantastisch gevoel geven: stevige voornemens en op het einde vaststellen dat je je doelen ruim gehaald hebt.

    1. Zeker! Als ik alles zo zie merk ik pas hoe goed ik bezig ben geweest het afgelopen jaar 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.