Een dagje naar Parijs #2

Ik was laatst een dagje in Parijs, samen met mijn zusje als verjaardagscadeau. We wilden binnen een dagje zo veel mogelijk zien van Parijs, dus we hebben heel veel gezien! Vorige week las je over onze eerste avonturen in Parijs. We eindigden bij Montmartre, nu gaan we verder met onze dag Parijs!

 

Rond 12 uur hadden we wat gedronken bij een terras dicht in de buurt van Montmartre, waarna we vervolgens weer terug naar de metro gingen. We gingen naar het metrostation Cité, wat redelijk in de buurt is van de Notre Dame, onze volgende bestemming!

Bij het metrostation Cité stapten we uit en bij de uitgang zagen we rechts van ons het gerechtshof, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor! Wel zagen we een leuke markt waar we later nog even heen gingen.  

De Notre Dame was druk bezocht. Er zat echt een rij van rond de 100 meter voor de ingang! Wachten om in de Notre Dame te komen leek ons niks (we wilden ten slotte haast alles van de stad zelf zien), dus al snel gingen we door.   

Dit in de buurt van de Notre Dame staat Shakespeare and Company, een beroemde boekenwinkel in Parijs. Hoewel ik graag een bezoekje bracht aan deze winkel, stond hier ook een aardig lange rij voor. Daarbij had ik niet het idee dat ik daar wat mooie YA-boeken zou kunnen scoren, dus we vervolgden onze weg naar de rest van de stad.

Tijdens onze route liepen we nog langs het metrostation waar we waren uitgestapt. Daar stond een markt waar we een kort bezoekje brachten. Zo waren er ontzettend veel mooie bloemen te vinden tussen alle smalle paadjes en er waren ook heel veel vogels die er werden verkocht.

 Na een wandeling van ongeveer een kwartiertje kwamen we aan bij het Louvre. Dit is een fantastisch museum vol prachtige kunstwerken waar je met gemak meerdere dagen kan rondlopen, wat wij helaas niet konden doen. Wel konden we even de piramide bezichtigen en moesten we, net zoals de vele tientallen toeristen die hetzelfde deden, een foto maken waarop je de punt van de piramide lijkt vast te pakken. 

Ik kreeg het rond deze tijd vrij warm, dus we hadden behoefte om even binnen te zitten. We gingen naar rechts en liepen tot de opera. Daarachter is namelijk het warenhuis La Fayette, de Franse versie van de Bijenkorf. Daar kon ik wel wat afkoelen!

La Fayette bestaat uit zelfs drie gebouwen! Het rechtergebouw is het hoofdgebouw waar je als toerist zeker even langs moet gaan. Dit warenhuis is gigantisch en het centrum van dit warenhuis bestaat uit een prachtige gouden koepel. De andere twee warenhuizen zijn meer gericht op mannenkleding en huisartikelen, dus deze hebben we niet bezocht.

In het warenhuis is veel parfum en kleding, maar ik heb ook nog boeken gevonden. Er was een kleine collectie aan Engelse boeken, maar je kon ook nog andere dingen zoals notitieboekjes, speelgoed en meer vinden. Ook is er een Disney Store in de Lafayette! Deze hadden we even goed bekeken, maar we hadden er niks gehaald. Uiteraard was alles er best prijzig, maar lekker rondsnuffelen door dit warenhuis is alsnog erg leuk.

      Dit was het nog niet hoor, er zijn nog meer bezienswaardigheden die we deze dag hadden bezocht! Na het warenhuis was het ongeveer half 5 en we hadden tot 9 uur de tijd om Parijs te verkennen. Volgende week lees je dus over de laatste avonturen door Parijs. Rond deze tijd hadden we al rond de 15 kilometer gelopen, wat alleen maar meer werd… Maar goed, dan heb je ook wel bijna alles van Parijs gezien!

Wat zou jij doen als je een dagje in Parijs kon rondlopen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.