Een dagje naar Parijs #3

Binnen één dag bijna alle grote bezienswaardigheden zien van Parijs kan je doen. Het heeft een goede planning en wandelroute nodig, maar dan heb je ook wat! Ik gaf mijn zusje voor haar verjaardag een dagje Parijs cadeau, waarbij we haast alles wilden zien. Ik heb al verteld over Mont Martre, de Notre Dame en andere bezienswaardigheden in mijn vorige Parijs-blogjes, nu laat ik je de rest van de dag zien. Het was rond half 5 en we hadden al 15 kilometer gelopen, maar nu gingen we verder met een nog grotere wandeltocht door Parijs…

 

Na het warenhuis Lafayette vertrokken we weer richting het zuiden (terug naar het Louvre, alleen dan al wat meer verder richting het westen), waardoor we toevallig uitkwamen bij een WH Smith! Dit is een boekhandel met veel Engelse boeken, dus hier moest ik een bezoekje aan brengen. Ik snuffelde even in de YA-hoek en kocht er nog een boek (niet voor mezelf!). Daarna liepen we het park in die grenst aan het Louvre, om daar richting de Champs Elysees te lopen.    Blijkbaar is er ook een reuzenrad geïnstalleerd, alleen zijn er nog geen enkele cabines te vinden. Vanaf hier kon je ook de obelisk zien (net rechts van het reuzenrad) en de Eiffeltoren! We liepen verder en gingen een groot plein over om uit te komen bij een parkje. 

Het was rond half 6 en we hadden wel wat trek gekregen, dus besloten we allebei een crêpe te kopen. Mijn zusje nam er eentje met spek en kaas, ik eentje met alleen spek. Wat was die lekker zeg! Avondeten in Parijs is erg duur en we hadden niet echt de tijd om te dineren, maar deze lekkernij gaf ons wel wat meer energie voor de rest van de dag. Het was ook heerlijk om in alle rust in het park te zitten! De hand op de foto hieronder is niet van mij hoor, maar van mijn zusje. Je zou wel denken, heeft Joost lila nagellak? Welnee joh, ik doe alleen aan roze nagellak met glitters en sterretjes.

We kwamen uiteindelijk uit bij de Champs Elysees, een lange straat die heuvelopwaarts is vol met winkels met dure spullen. We vonden er nog een Disney Store, die we ook een bezoekje hebben gebracht. Vooral in deze winkelstraat merkten we hoe veel beveiliging er wel niet was. Bij elke winkel waren er bewakers die in je tas moesten kijken, bizar!

Halverwege de winkelstraat waren we vrij doodop, dus namen we een ijsje bij de MacDonalds (die naast gewoon snacks, ook salades en gebakjes had). Hierdoor kregen we weer wat energie en liepen we door naar Arc de Triompfe. Als je nog geen 25 bent mag je gratis naar boven, maar we wilden echt niet nog meer trappen lopen… We keken nog even naar het uitzicht op de winkelstraat en vertrokken daarna weer naar de Eiffeltoren, om daar nog even te chillen voordat we naar huis zouden gaan.

In de ochtend hadden we de Eiffeltoren gezien aan de kant van de Seine, nu wilden we naar de andere kant toe. Daar is namelijk een lang grasveld waar je kan genieten van uitzicht op de Eiffeltoren. We konden lekker zitten en wat drinken. Er waren ook veel mannen die drank verkochten, maar binnen no-time waren gevlucht toen de politie eraan kwam. En zie je die struik links op de foto hieronder? Daar zat dus de drankvoorraad van de verkopers wanneer ze hun drank hadden verkocht, haha!

Daarna liepen we nog om de Eiffeltoren heen, kocht mijn zusje vijf van die Eiffeltorensleutelhangers voor 1 euro en gingen we nog even op de foto.

Rond 9 uur kwam onze bus aan de overkant van de Seine, dus we konden weer naar huis! We konden het niet laten om nog even de laatste foto te maken met de Eiffeltoren voordat we vertrokken. Na 24 kilometer lopen waren we bekaf, maar we hadden het zo leuk gehad! Na 8 jaar weer Parijs te verkennen was zo tof, ik wil zeker weer eens terugkeren naar deze stad. Tot ziens Parijs!

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.