Een dagje Unplugged

Emmy heeft voor een actie voor het aankomende boek Unplugged bij BlossomBooks een actie bedacht waarbij bloggers een dagje volledig afgezonderd zijn van het internet. Unplugged gaat over een een online virtuele wereld en Emmy daagde bloggers uit om ook een dagje Unplugged te gaan. Toen ik dit voor het eerst hoorde, vond ik het nog wel een hele uitdaging. Het internet is nu zo’n groot deel van het leven geworden (zoals mijn blog), maar voor het dagelijks leven is het internet ook gewoon ontzettend handig (als je iets op moet zoeken, je reisschema moet plannen of de aanbiedingen van de supermarkt snel wilt zien). Ik heb zelf van tevoren een heel schema gemaakt en ja hoor, het is mij gelukt! Afgelopen zaterdag had ik mijn dagje Unplugged, voor herhaling vatbaar!

 

Voorbereiding

Voor een dagje unplugged wilde ik een goede voorbereiding hebben, zodat ik zeker wist dat ik het met gemak uit zou houden. Ik had dvd’s gehaald (er stond namelijk een Avatar-marathon op de planning), had veel tekenbenodigdheden gekocht en meldde overal dat ik een dagje offline was. Ik kreeg bijzonder veel opmerkingen met ”Succes je kan het!!!” en ”Succes, sterkte!”, maar dat vond ik best overdreven. Is een dagje volledig offline gaan dan zo moeilijk? Ik merkte al snel dat het internet echt veel invloed heeft op een dag en mensen er steeds meer afhankelijk van raken. IMG_6444

00.00 

Unplugged-dagje begint, op de vrijdagavond blogde ik nog snel vooruit en keek ik nog naar How I Met Your Mother, maar rond 12 uur deed ik het internet op mijn mobiel en laptop uit. Ik was nogal moe, dus ik ging erna meteen naar bed!

04.00 

Rond deze tijd werd ik wakker door buikpijn. Hoewel het nog best pijn deed, kon ik nog rustig een kruik maken, een paracetamol slikken en rustig aan doen. Normaal kijk ik op mijn mobiel als ik ‘s nachts wakker word om mij even af te leiden. Nu kon dat dus niet, dus las ik alvast Handlettering doe je zo zodat ik een beeld had hoe handlettering moest en ik las nog wat hoofdstukken van De appeltaart van hoop, want deze beplak ik met de sticky bookmarks van BlossomBooks. De appeltaart van hoop opnieuw lezen voelt echt aan als thuiskomen, heerlijk! Al snel had ik al wat minder pijn en kon ik weer vredig slapen.

10.00

Om 10 uur werd ik wakker en pakte ik mijn laptop. Mijn internet stond uit, maar via mijn laptop ging ik Avatar The Last Airbender marathonnen (maar Joost, dat is rond de 25 uur aan seriemateriaal!… Inderdaad). Een huisgenootje was die ochtend thuis, dus die keek een stukje met mij mee. Avatar The Last Airbender is één van mijn favoriete series en het is fantastisch om weer alles te bekijken!

13.00

Mijn huisgenootje ging weg, dus ik ging verder met het kijken van Avatar. Ik pakte mijn Nintendo DS er ook bij en ik ging Pokémon Alpha Sapphire spelen. Uiteindelijk haalde ik daar de zesde gym. Hier merkte ik wel even dat er geen internet was. Normaal kijk ik op internet over het verloop van de game en welke Pokémon er op welke routes zijn, maar dat kon nu dus niet. IMG_6457

16.00

Rond 4 uur besloot ik te gaan tekenen (naast het marathonnen van Avatar, dat stond telkens aan), mijn huisgenootje zou twee dagen erna jarig zijn en het leek mij leuk als ik een tekening voor haar ging maken. Ik had de avond ervoor al veel afbeeldingen opgeslagen die zouden kunnen dienen, dus ik kon hopelijk alles tekenen. Ik had een opzetje gemaakt en ik keek ook welke kleuren mijn copic markers zijn, want deze wilde ik gebruiken voor de tekening. IMG_6458

18.15 

Ik had het eerste seizoen van Avatar gezien, dus ik ging door naar het tweede seizoen en at Chinese kippensoep. Daarna ging ik weer door met tekenen. Ook maakte ik wat gebruik van handlettering.

20.00 

Ik had even genoeg getekend, dus ik ging weer even gamen. Uiteindelijk wist ik niet wat ik moest doen bij Pokémon Alpha Sapphire en ik kon het ook niet opzoeken, dus ging ik weer door met tekenen en kwam ik aardig ver!

22.00

Ik had het overgrote deel van de dag weinig nagedacht over het internet, maar nu wilde ik wel even rustig op mijn mobiel zitten. Ik at ter afleiding wat chippies, keek aandachtig naar Avatar en ik speelde nog wat andere spelletjes op mijn Nintendo DS.

23.59

Een heel dagje offline zijn was heel ontspannend, maar rond 12 uur stond ik wel klaar om weer gebruik te maken van het internet. Mijn tekening was bijna af, ik wist niet meer hoe ik verder moest met Pokémon, dus toen de klok sloeg zette ik mijn internet aan. Er kwam echt een stortvloed van berichtjes binnen en dat was best stressvol. Allemaal mensen die berichten hadden gestuurd, ontelbare meldingen op Facebook en meer. Na een half uurtje wilde ik bijna weer offline gaan, het internet maakte mij gewoon rusteloos!

Het eindresultaat van de tekening die mijn huisgenootje op haar deur plakte, maar welke tekening is van mij???

Het eindresultaat van de tekening die mijn huisgenootje op haar deur plakte, maar welke tekening is van mij???

Een dagje unplugged, soms vond ik het wel jammer dat ik geen internet had, maar het is makkelijk te overleven. Sterker nog, ik ga wel vaker dagen (of dagdelen) unplugged voortaan, het was best lekker om even afgezonderd te zijn! Zo veel mis je ook niet als je offline bent en je wordt er een stuk productiever van! Een geslaagd dagje dus, en ik daag jou ook uit om een dagje offline te gaan. Voor sommige mensen kan dit een hele opgave zijn, maar je wordt echt rustig als je niet telkens berichtjes krijgt op je mobiel. Zeker het proberen waard! Ik besteedde mijn dagje aan het kijken van Avatar (waar nog wat blogjes over zullen komen) en wist mijzelf wel te vermaken. Ik ga wel vaker een dagje unplugged!

Zou jij een dagje offline kunnen zijn?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Vera Pellos op juli 20, 2016 om 1:21 pm
  • Reageer

  Ik wel!!! Soms heb ik wel dat ik een hele week er niet opzit. Dan ben ik druk bezig met werk, lezen, films/tv-series kijken, dat ik gewoon geen zin heb om alles te checken op internet. Dus een dagje offline is voor mij geen probleem!!! 🙂

 1. Ik zou eigenlijk weer eens wat vaker een offline-dagje moeten inplannen. Vroeger deed ik dat regelmatiger en dan viel het me steeds op hoeveel meer je gedaan krijgt op dezelfde tijd wanneer er geen online afleiding is. Misschien moet ik dan wel eerst (net als jij) wat chips in huis halen als afleiding wanneer er afkickverschijnselen optreden. 😉

  1. Klinkt als een goed plan! 😀

 2. Avatar <3 ik vond het zo leuk om te kijken vroeger! Ik heb volgens mij geen enkele aflevering gemist!
  Maar even on topic: lijkt me lastig hoor een dag zonder internet! Eigenlijk zou iedereen dat wel tenminste één dag per maand moeten doen, je houd waarschijnlijk veel meer tijd over om te ontspannen 🙂

  1. Een dagje offline is heerlijk! Ik ga het ook vaker doen, je wordt er echt productiever van 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.