Elfhame 101: Alles wat je moet weten over de Elfhame-serie van Holly Black!

De Gevallen Koning is laatst uitgekomen, het tweede deel in de Elfhame-serie van Holly Black. Dit is een magisch verhaal over een meisje dat opgroeit in het faerie-rijk, waar ze zichzelf wil bewijzen. Mocht je nog nooit gehoord hebben over deze serie en deze prachtige Nederlandse edities, vertel ik je graag meer over deze serie. Vandaag vertel ik je alles over het rijk Elfhame waar het verhaal zich afspeelt, morgen kan je een recensie lezen over De Gevallen Koning en de dag erna vertel ik over de personages in deze boeken!

Elfhame is een magisch rijk vol met Faerie, elfachtige wezens die niet kunnen liegen en mensen kunnen betoveren. Het is een plek die los staat van de mensenwereld, dus alleen op magische wijze kan je je wanen in Elfhame. Een paar mensen wonen er, maar zij zijn betoverd door de Faerie en worden vaak als slaven behandeld. Elfhame bestaat uit drie eilanden: Insmire, Insmoor en Insweal, maar daarbuiten is zelfs de Onderwaterwereld.

Elfhame bestaat uit verschillende hoven, maar de macht van Elfhame ligt bij de koning of koningin. Koningin Mab is de eerste heerser van Elfhame, en door haar kroon heeft ze de macht over het rijk. Deze kroon bezit veel kracht en deze kroon kan alleen doorgegeven worden aan nakomelingen van Mab. Twee nakomelingen moeten bij een kroning aanwezig zijn: een die de kroon krijgt, en iemand die de kroon overdraagt.

Elfhame heeft ontzettend veel te bieden. Bijzondere plekken, grote landhuizen, gigantische feesten vol magie en meer! Maar wees gewaarschuwd, want de Faerie zijn slim en weten je met gemak te dwarsbomen, wat Jude maar al te hard merkt. De sterksten en de sluwste bewoners van Elfhame overwinnen, je moet altijd rekening houden met gevaar als je reist door het faerierijk. Dit maakt deze serie zo fascinerend om te lezen, want niks is zeker!

Zin in intriges binnen een magisch hof, oogverblindende locaties en bijzondere machtspelletjes? Deze serie is echt wat voor jou! Het rijk van de Faerie houdt je in zijn greep, dus haal snel deze prachtige boeken in huis en reis af naar Elfhame!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.