Evenementen in 2019 waar ik enorm naar uitkijk

De komende maanden staan er behoorlijk veel toffe evenementen op het programma. Ik kijk naar zo veel dingen uit dit jaar, dus uiteraard moest ik een overzichtje plaatsen met de spectaculaire dagen die eraan gaan komen. Boekenevenementen, conventies, vakanties en meer, genoeg om naartoe te gaan!

 

Aanstaande donderdag tot en met zondag kan je naar het boekenfestijn gaan in Ahoy Rotterdam. Dit is een grote boekenmarkt met allemaal goedkope boeken (gemiddelde prijs is meestal rond de 4 euro). Veel oudere boeken, maar daardoor kan je wat onbekende pareltjes scoren! Er is meestal een lange tafel aan YA-boeken, maar ook veel Engelse boeken, manga, graphic novels en leerboeken zijn er te vinden. Ik ga op de donderdag, hopelijk kan ik wat leuks scoren! De dag erna, op de vrijdag, is de volgende Boekverslinders Leesclub in Zoetermeer bij boekhandel Silvester, we bespreken Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Mocht je willen komen, laat het me weten!

In februari is er een boekpresentatie, namelijk 17 februari van het boek ‘Dit is hoe het ging’. Ik heb de auteur (Astrid Boonstoppel) al ontmoet en een interview met haar gehad en ik kijk erg uit naar dit evenement. Het thema is ook Great Gatsby, dus iedereen is vast erg netjes gekleed! Ik ben in ieder geval van plan om te gaan, aangezien het wordt gevierd in Rotterdam. Lekker dichtbij!

23 en 24 maart kan ik naar mijn eerste conventie van 2019 gaan, want dan is Dutch Comic Con! Dit is met gemak de grootste en leukste conventie van Nederland en ik kijk er telkens naar uit. Ik heb al plannen wat cosplay betreft en ik kan niet wachten om de special guests te zien, de dealerroom af te gaan en te spreken met andere nerds/cosplayers. Het wordt vast weer erg tof! 

Al snel daarna is Elfia Haarzuilens op 13 en 14 april. Ik ga misschien met een Throne of Glass-cosplaygroep erheen, aangezien dat zeker bij een fantasyevenement past. Ik ben zelf nog nooit naar Elfia geweest, dus ik ben erg benieuwd wat ik allemaal kan verwachten.

Op 21 april ga ik naar Yalfest, het grote YA-boekevenement met meerdere internationale auteurs. Dit keer een andere locatie, toffe nieuwe auteurs en vast weer bijzondere masterclasses. Ik kan niet wachten om meer te horen over het evenement, ik had in ieder geval meteen mijn kaartje besteld! Ik ga zowel naar het dag- als avondprogramma. Dat wordt genieten!

De week erna is het de meivakantie en ook een hele bijzondere vakantie. Mijn fangirl en ik naar namelijk een week naar Tokyo! Dit is de stad waar we al jaren naartoe willen gaan en we kunnen niet wachten om alle traditionele, moderne, bijzondere en geeky wijken te ontdekken. Dat wordt echt een vakantie om nooit te vergeten!

In juni kan je naar Animecon, welke nu in Rotterdam zal zijn. Voor mij lekker dichtbij, ik ben benieuwd wat ze ervan gaan maken! Ik weet nog niet zeker of ik ga, maar aangezien het in Rotterdam is wil ik best wel even langs gaan. Een andere conventie die ik waarschijnlijk niet ga bezoeken maar wel in de gaten ga houden, is YALC (Young Adult Literature Con), onderdeel van London Film and Comic Con op 26 tot en met 28 juli. Ik ben al drie keer geweest en YALC is altijd een succes. Ik ga rond die tijd al op vakantie, maar misschien dat er met hele speciale gasten ik wat ga regelen en bijvoorbeeld een kort tripje boek naar Londen, maar alleen als er auteurs zijn die ik gewoon niet mag missen. 

Castlefest is op 1 tot en met 3 augustus, een evenement waar ik vorig jaar enorm van genoot. Helaas zit ik dan op vakantie, maar ik raad je zeker aan om te gaan! Zo’n evenement in de buitenlucht is heel erg leuk en je waant je echt in een magische wereld. In september is wel Elfia Arcen, welke ik wel hoop te bezoeken.

   Dit zijn de evenementen voor 2019 die ik graag bezoek, maar… Er is meer! Ik kan niet veel verklappen aangezien het evenement zelf nog bekend gemaakt moet worden, maar de boekenfans zouden eind juni even vrij moeten houden… Voor de rest kan ik niks zeggen! Hopelijk kan je binnenkort meer horen over dit evenement, want dit is iets wat je niet wil missen.

En, welke evenementen staan in jouw agenda?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik hoop dit jaar ook wat vaker naar een event te kunnen. Het ziet er altijd zo leuk uit en de event-wrapups van andere bloggers vind ik altijd zo jaloersmakend tof. Maar ja, het is altijd maar de vraag of ik oppas kan regelen 😅

    1. Hopelijk gaat het je lukken! Je kan in ieder geval genieten 3 februari (helaas niet bij!)! 🙂

  2. Ga je 3 februari niet naar de boekpresentatie van Joany in Eindhoven? Ik ga verder alleen naar YALFest en ik zal dat mysterieuze event van je in de gaten gaan houden en stiekem hopen dat het in een weekend is.

    1. Dan ben ik helaas een weekendje weg! Met dat mysterieuze event word je qua dag vast erg tevreden… 🙂

  3. Naar een aantal boekpresentaties sowieso en natuurlijk YALFest. Jessica en ik hebben weer een B&B geboekt voor in dat weekend. Eigenlijk zou ik heel graag dit jaar naar YALC gaan, maar dat is even afhankelijk hoe goed mijn bedrijf het gaat doen de komende maanden.

    1. Ah supertof! Wordt bij Jessica en jou echt een traditie, haha 😀 Ik hoop dat het je gaat lukken Katja, YALC blijft gewoon leuk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.