Evenementen van de komende maanden waar ik naartoe wil

Yalfest is al meer dan een week geleden en na dit evenement kan je in een zwart gat belanden. Een groot YA-boekevenement is geweest, wat nu? Gelukkig heb ik veel leuke dingen op de planning staan, dus de komende maanden zijn er genoeg evenementen om naar uit te kijken. Conventies, boekevenementen, leesclubs en meer!

 

tot 7 mei – Vakantie in Tokyo

Momenteel ben ik niet in Nederland, maar aan de andere kant van de wereld! Ik had een half jaar geleden met mijn fangirl een vakantie geboekt naar Tokyo en sindsdien keken we er enorm naar uit. Volgende week komen we terug en hopelijk komen we terug met een gigantische lading aan mooie herinneringen, leuke souvenirs en foto’s voor het nagenieten. De komende maanden kan je daarom ook veel blogs verwachten in het teken van Tokyo, want ik zal er vast genoeg over kunnen bloggen!

Woensdag 8 mei – Detective Pikachu avond

De dag na onze terugkomst gaan we naar de film Detective Pikachu, die een speciale avond bij de bioscoop in Tilburg heeft met Pokémonstandjes! Ik kan niet wachten om deze film te zien, ik heb in ieder geval hoge verwachtingen.

Vrijdag 10 mei – Leesclub boekverslinders

Op de vrijdag is er weer een leesclub van de Boekverslinders in boekhandel Silvester in Zoetermeer, waar we Vroeger is alles wat ik van je heb gaan bespreken. Deze leesclub is altijd gezellig en ik ben heel benieuwd wat de andere leesclubleden van het boek gaan vinden. ik begeleid deze leesclub, dus van tevoren heb ik een hoop vragen voorbereid. Dat wordt leuk! 

Vrijdag 17 mei – Concert Against the current

De week erna staat er een concert in Tilburg op de planning, namelijk die van Against te current. Ik ben al een tijdje niet naar een concert geweest, dus ik ben heel benieuwd hoe hard ik ga swingen tijdens het optreden van deze band.

Zaterdag 1 juni – YA evenement bieb Enschede

In het begin van juni ben ik te vinden bij een YA evenement bij de bibliotheek in Enschede. Daar zal ik een workshop geven voor boekbloggen, maar ik wil uiteraard ook een beetje meedoen met de activiteiten die er zullen zijn. Dat wordt leuk!

Zondag 9 juni – Japanmarkt Leiden

Ik ga bijna elk jaar naar de Japanmarkt in Leiden. In de straat van het Sieboldhuis zijn er allemaal kraampjes vol Japanse spullen. Bonsaiboompjes, merchandise van anime en ook wat lekkere hapjes. Hier kan je een verslag lezen van een de editie van 2017 en ik hoop dit jaar weer een kijkje te gaan nemen bij deze markt.

Donderdag 13 juni – leesclub proudYA010 bibliotheek Rotterdam

Daarna is het tijd voor een leesclub in de bibliotheek van Rotterdam! We gaan Truth or Dance bespreken en Chinouk Thijssen (de auteur) zal ook aanwezig zijn. Zo kunnen we kletsen over haar boek, je kan je boek dan ook laten signeren, dat kan een hele gezellig avond worden! Het is in de bibliotheek dichtbij Blaak en zal van 7 tot 9 uur duren. De toegang is ook gratis en je kan je aanmelden via proudya010@gmail.com .

Vrijdag 14 t/m zondag 16 juni – Animecon

Ik weet nog niet zeker of ik hier heen ga, maar Animecon vindt dit jaar plaats in Ahoy Rotterdam. Voor mij lekker dichtbij, dus misschien dat ik een bezoekje ga brengen aan deze conventie. Persoonlijk vind ik dat deze conventie soms wat nadelen heeft (erg moeilijk doen met tasjes en eten), maar wie weet dat ik er toch naartoe ga.

Zondag 30 juni – Yaltival

Op zondag 30 juni kan je naar Yaltival gaan, een geweldig evenement georganiseerd door Dynamo en boekhandel van Piere in Eindhoven. Drie internationale auteurs (waaronder Stephanie Garber en Emily Barr), een paar Nederlandse auteurs, workshops, standjes, een goodiebag en een cosplay catwalk!

Zondag 14 juli – Werfpop Leiden

In juli is er een gratis muziekfestival, namelijk Werfpop. Afgelopen jaren ben ik hier meerdere keren naartoe gegaan en ik vond de sfeer altijd heel lekker, en de artiesten mogen er ook wezen!

2 t/m 5 augustus – Castlefest

Ik kan zelf niet naar Castlefest (ik ben dan namelijk op vakantie in Krakau), maar ik wil Castlefest zeker benoemen. Dit fantasyevenement is erg mooi om mee te maken en is ook lekker buiten, ideaal als het warm weer is! 

21 + 22 september – Elfia Arcen

De maand erna is er weer een fantasyevenement, namelijk Elfia. Ik hoop hier eindelijk een keer naartoe te gaan, want het lijkt me een erg mooi evenement vol fantastische cosplayers!

13 oktober – Young Adult ILFU

In Trivoli Vredenburg was vorig jaar YALFU met onder andere Becky Albertalli. Hoewel dit evenement erg krap was met het signeren (een grote chaos), wil ik dit jaar wel naar de volgende editie. V.E. Schwab komt namelijk naar dit evenement. Zij is de auteur van De kleuren van magie, die wil ik zeker ontmoeten! Meer auteurs zullen waarschijnlijk nog bekend worden gemaakt, dus deze zet ik zeker in mijn agenda.

24 + 25 november – Dutch Comic Con Winter Edition

Aan het eind van het jaar is de wintereditie van Dutch Comic Con. Dutch Comic Con is altijd een feestje, dus hier ga ik uiteraard naartoe.

Dit zijn de evenementen die bij mij op de planning staan. Mis ik nog een leuk evenement, een conventie of wat anders? Laat het me weten en wie weet zie ik jou dit jaar op een van deze evenementen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.