Fandom Nieuws #1

Een tijdje terug vroeg ik via Instagram aan mijn volgers of ze af en toe op mijn blog Fandomnieuwsoverzichten zouden willen lezen. Nieuwtjes op het gebied van boeken, films, series, games, evenementen en meer, ik probeer veel bij te houden en houd vele bedrijven en social media in de gaten, dus ik verspreid graag mijn enthousiasme over bepaalde nieuwsberichten. Eens in de maand zal ik dus een nieuwsoverzicht plaatsen met de nieuwtjes die mij erg opvielen, hierbij dus het eerste overzicht!

Mario is 35 jaar en viert feest!

Mario is nu 25 jaar oud en de lijst met spellen van deze loodgieter is al aardig lang. Deze mijlpaal wordt gevierd met allemaal nieuwe spellen (of remakes) die uit gaan komen. Ik ben erg benieuwd naar deze remakes en spellen, zo speel ik graag Mario All Stars, waarin je drie oude spellen van Mario kan spelen. Ik heb vroeger Super Mario Sunshine plat gespeeld op de GameCube en Super Mario Galaxy wilde ik al lang spelen, nu kan dat op de Switch! Genoeg toffe releases om naar uit te kijken, zie vooral de video hieronder voor de bekendmaking van alle spellen.

Aankondiging van Hyrule Warriors: Age of Calamity

Nintendo gaf ook een trailer voor Hyrule Warriors: Age of Calamity. Dit is een prequel op Breath of the Wild, waarin je met vier grote helden speelt tijdens de uitbraak van Ganondorf honderd jaar geleden. Ik speel zelf met veel plezier Breath of the Wild, dus ik speel ook graag deze prequel! Hij zal uitkomen op 20 november.

Verfilmingnieuwtjes

Afgelopen maand kwamen er ook nieuwtjes voorbij van boeken die worden omgezet naar films of series. Zo krijgt de duologie van Warcross een televisieserie, wat echt heel goed kan werken! Dit verhaal speelt zich af in een toekomstig New York en Tokyo, waarin mensen met een speciale lens leven in een wereld met virtual reality-elementen. Dit zou visueel er prachtig uit kunnen zien, dus deze serie lijkt me heel gaaf! Daarnaast zullen de Kane Kronieken van Rick Riordan, gebaseerd op Egyptische mythologie, worden verfilmd door Netflix. Bijzonder dat het niet bij Disney gebeurt, maar ik denk dat Netflix er wat leuks mee kan doen.

Aankondiging nieuwe Funko Pops New York Comic Con

Hoewel er niet echt fysieke conventies kunnen plaatsvinden, zijn er op New York Comic Con nieuwe Funko Pops aangekondigd. Een indrukwekkend lijstje, zo komt een mooi plateau van de disney film Up eraan, maar ook een nieuwe Funko van The Child, Danny Phantom, een flocked versie van Pikachu en Growlithe en Meerminman en Mosseljongen.

Bron: Funko

Hogwarts game op Playstation 5

Ik had lang getwijfeld of ik dit nieuws wilde noemen door alle commotie rondom J.K. Rowling, maar het leek me goed om het te delen met daarbij de kantopmerking dat ik absoluut niet Rowling wil promoten. Haar haatreacties rondom transgenders is afschuwelijk, en ik vind het zo erg dat sommige lezers die zich juist zo veilig vonden in de wizarding world, zo hard worden veracht door de maker van deze wereld. Ik post daarom ook niet meer over Harry Potter, hoewel ik nog steeds hou van de boeken, maar haar boeken wil ik niet promoten waardoor anderen haar boeken kopen of merchandise halen waar zij geld mee verdient. Zo zit ik ook heel erg met deze game. Hij lijkt me heel tof, aangezien je echt als Hogwarts-leerling kan leven, maar door deze game te kopen steun je iemand die tegen transgenders is. Nu ga ik sowieso geen PS5 kopen, maar mocht het op andere platformen uitkomen, wacht ik totdat ik de game tweedehands kan kopen. Zo steun je Rowling niet financieel, maar kan je uiteindelijk toch deze game spelen.

Bekendmaking Sword Art Online Progressive Anime Adaptatie

Het nieuwe seizoen van Sword Art Online is afgelopen en was naar mijn idee echt een geniaal seizoen (mocht je niet hebben genoten van de eerste seizoenen, denk ik dat je het recente seizoen echt fantastisch vindt), en na de laatste aflevering werd aangekondigd dat SAO: Progressive (een reboot van de serie) ook wordt gemaakt. SAO is gebaseerd op light novels, en ik heb van de Progressive-serie een deel van de manga gelezen. Hierin volg je vooral het verhaal van Asuna en wordt het verhaal veel uitgebreider. Ik kijk in ieder geval erg uit naar de anime, en ik hoop mijn collectie van graphic novels en manga van deze franchise nog te gaan uitbreiden!

Bron: Anitrendz.net

Disney+ trailers: Mandalorian Seizoen 2 + WandaVision

Ook zijn er nieuwe trailers gekomen van The Mandalorian (ik kan niet wachten op seizoen 2!) en WandaVision, die waarschijnlijk dit jaar nog gaat uitkomen. Black Widow is helaas opgeschoven naar mei, dus die kunnen we voorlopig nog niet zien.

Ontlezing bij jongeren? Fuck begrijpend lezen!

In een aflevering van Zondag met Lubach werd er een belangrijk onderwerp aangekaart: ontlezing bij jongeren. Hierin kaart Lubach begrijpend lezen aan, wat het leesplezier van kinderen naar beneden haalt. En terecht! De eindexamens worden zelfs door hoogleraren niet perfect gemaakt en ik vond lezen ook een stuk minder leuk door deze vragen in examens. Echt goed om terug te luisteren, hopelijk word er wat aan het schoolsysteem gedaan en komt lezen weer op nummer 1 te staan!

Gratis schrijfworkshop in Tilburg!

Cindy Paul en Renée Zonneveld zijn van onder andere For Ever en People notice the rain, en zullen een schrijfworkshop geven bij bibliotheek LocHal in Tilburg. Dit zullen vier sessies vanaf 4 november zijn van 7 uur tot half 9, waarin jij wordt ondersteund tijdens het schrijven van een verhaal. Het is helemaal gratis en je krijgt persoonlijke feedback op je verhaal, hoe tof is dat! Interesse? Mail dan naar desireevanbeurden@bibliotheekmb.nl , en wie weet kan jij binnenkort aan de slag met je verhaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokemon nieuws Crown of Tundra

Op 23 oktober komt de nieuwe uitbreiding uit van Pokémon Sword and Shield, namelijk The Crown of Tundra! Je kan hierin alle legendarische Pokémon vangen, nieuwe Pokémon zien, een nieuw gebied verkennen en nieuwe wedstrijden aangaan. Gelukkig ben ik dan vrij op die dag, dus dan kan ik lekker lang spelen!

In januari een nieuw seizoen van Wie is de mol!

Op de valreep werd gisteren bekend gemaakt dat vanaf januari een nieuw seizoen (seizoen 21) gaat starten van Wie is de mol. Ik had niet verwacht dat dit seizoen door de coronacrisis zou komen, maar ze hebben dus toch een seizoen gefilmd! Wie zouden de kandidaten zijn, en waar zouden ze heen zijn gegaan? Het lijkt me een pittige klus om dit seizoen op te zetten, dus ik kan niet wachten op meer informatie!

Dit waren de afgelopen nieuwtjes van september die ik erg opvallend vond. Heb ik nog wat gemist? Laat het me weten! En mocht je nog tips hebben, erg genieten van deze rubriek of juist niet, dat hoor ik graag. Ik heb in ieder geval genoeg nieuwe games, een anime en nieuwe toffe vooruitzichten voor de komende tijd, zeker qua games op de Nintendo Switch ben ik zeer tevreden.

Wat is jouw favoriete nieuwtje van de afgelopen maand?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.