Fandom Nieuws #3

De afgelopen maand kwamen er genoeg nieuwtjes uit rondom boeken, films en series. Het Fandom Nieuws stond gelukkig niet stil, dus er zijn genoeg nieuwe ontwikkelingen waar ik over kan vertellen. Vooral veel nieuwtjes wat betreft films, dus er is genoeg om naar uit te kijken!

Johnny Depp geen Grindelwald meer

Het is vast niemand ontgaan, maar Johnny Depp zal Grindelwald niet meer spelen in Fantastic Beasts. Er is veel ophef over de rechtszaak met zijn vrouw, er waren zelfs petities om Depp in de film te houden en Amber Heard uit Aquaman te halen, maar de beslissing is wel gemaakt. Depp zal Grindelwald niet meer spelen, maar Mads Mikkelsen zal dit nu gaan doen. Ik heb wel vertrouwen in deze acteur, en daarnaast was de tweede film zo’n chaos dat ik sowieso benieuwd ben of de franchise nog beter gaat worden…

Nieuwe catalogi uit

Uitgeverijen hebben de afgelopen maand hun catalogus online gezet, dus we kunnen nu via de website Issuu kijken naar de nieuwe boeken die de komende maanden uit gaan komen! Er komen veel mooie boeken aan, dus mijn leesplanning zit voor de komende maanden al weer lekker vol. Elke maand zal ik ook de book releases tonen, zodat jij op de hoogte wordt gehouden van de YA-boeken die binnenkort zullen verschijnen!

Zarude te downloaden

Via de Gamemania website kan je je aanmelden om een code te krijgen voor Zarude, een mythische Pokémon in Pokémon Sword & Shield. Elke vrijdag sturen ze de mail, dus dan kan je deze Pokémon bemachtigen voor in je game! Ik heb hem inmiddels binnen, dus dat is weer een Pokémon die ik van het lijstje af kan strepen.

Sword Art Online Progressive trailer

We moeten er even op wachten, maar op 6 november 2022 komt SAO: Progressive uit, een reboot op de originele show waar ze meer in detail treden. Er gaan geruchten dat het een zesdelige film wordt, wat mij betreft prima! De trailer maakt me in ieder geval nieuwsgierig, en voor die tijd wil ik zeker de manga en de light novels gelezen hebben!

Toch vertalingen in series Nimmernacht en Phobos

Het gebeurt soms dat Nederlandse vertalingen van boekenseries halverwege afkappen, maar gelukkig is er goed nieuws: het derde deel van de boeken van Jay Kristoff en het vierde deel van Phobos gaan toch vertaald worden! Ls Amsterdam heeft nu een iets hogere prijs voor het derde deel ingezet (logisch, want de vertaalkosten zijn enorm hoog) en Jen Minkman van Dutch Venture Publishing zorgde ervoor dat het vierde deel van Phobos vertaald gaat worden.

Chaos Walking trailer

De Chaos Walking trilogie van Patrick Ness is een fantastische serie, en nu worden de boeken verfilmd met onder andere Tom Holland. Dat wordt dus tijd voor een reread, want ik kan niet wachten op deze film. De trailer is ietwat warrig, maar ik wacht met veel enthousiasme af!

Tom & Jerry trailer

Tom & Jerry keek ik vroeger heel vaak, het geeft zo veel nostalgische gevoelens! Nu is er een real life action film (waarin Tom en Jerry nog vrij getekend lijken) met onder andere Chloë Grace Moretz, ik ben er best benieuwd naar!

Eerste bookish box te vinden bij Igniting Imagination!

Igniting Imagination is een Nederlandse webshop vol bookish goodies zoals kaarsen, maar nu is er een eerste bookish goodie box! Dit is een kersbox geïnspireerd op Sarah J. Maas, genaamd Merry xMaas! De Glazen Troon, Hof van Doorns en Rozen en Huis van Aarde en Bloed, 6 tot 8 leuke voorwerpen zijn erover te vinden in de box, waaronder een sleeve! De box is tot en met 20 december te bestellen en is hier te vinden. Andere webshops doen hier ook aan mee, en wat ik tot nu toe heb gezien is de box echt het geld waard!

Limited edition van Hof van Zilveren Vlammen!

Best of YA maakte via Facebook bekend dat de eerste druk van het nieuwe boek van Sarah J. Maas een speciale binnenkant gaat krijgen van een illustratie van Taratjah, hoe tof! Doordat de Amerikaanse uitgeverij nieuwe covers heeft gemaakt, kan Best of YA helaas niet meer het nieuwe boek uitbrengen in de oude cover (dit zal ze te veel geld kosten, en is ook een dikke middelvinger naar de oorspronkelijke uitgever), dus ze hebben er wat moois van gemaakt. Mooie illustratie aan de binnenkant, en de vorige delen zijn midprices! Zo kan je toch deze nieuwe covers (die veel volwassener ogen en dus een breder publiek zullen trekken) voor een lage prijs in huis halen. Wees er snel bij, want de unieke illustratie is alleen bij de eerste druk te vinden!

Super Nintendo World in Japan gaat volgend jaar open!

Universal Studio’s in Japan krijgen er een geweldige uitbreiding bij, namelijk Super Mario Land! Ik kan haast niet geloven dat het echt is, het is net alsof je in de game stapt! Mocht ik weer naar Japan gaan, wil ik hier wel een bezoekje aan brengen…

Dit zijn de opvallende nieuwtjes van het afgelopen maand wat betreft boeken, films, series, anime, games en meer. Mis ik nog iets in dit overzicht? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.