Fandom Nieuws #4

De afgelopen maand is er weer behoorlijk wat nieuws rondom series, films, boeken en meer online gekomen. Elke maand kan ik er weer een overzicht van maken, nerdland staat niet stil! Dit zijn de nieuwtjes die mij het meeste opvielen, maar laat het vooral weten als jij wat mist in dit overzicht.

Nieuw Avatar Graphic Novel in de maak over Suki!

In juni 2021 verschijnt er een nieuwe graphic novel in het Avatar-universum. Deze keer een verhaal vanuit Suki, waarin ze gevangen is genomen door de Vuurnatie. Ik vraag me af hoe je een gevangenschap nog heel spannend kan maken, maar het is wel heel fijn dat de oude serie steeds meer toevoegingen krijgt.

Bron: Peter Wartman/Dark Horse Comics

Enorme waslijst aan releases voor Disney en Disney+

Disney had een presentatie voor de aandeelhouders, waarin ze enorm veel films en series aankondigden. Deels bioscoopfilms, maar ook veel series en films voor Disney+. Onder andere zijn deze films bekend gemaakt:

 • Raya and the last dragon. 5 maart zowel uit in de bioscoop als voor premium gebruikers van Disney+.
 • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 9 juli in de bioscoop.
 • Eternals – 5 november
 • Encanto – 24 november
 • Spider-Man Far From Home Sequel – 17 december
 • Nimona – 14 januari 2022
 • Doctor Strange and the Multiverse of Madness – 25 maart 2022
 • Thor: Love and Thunder – 6 mei 2022
 • Lightyear – 17 juni 2022
 • Black Panther – 8 juli 2022
 • Indiana Jones – 29 juli 2022
 • Captain Marvel 2 – 11 november 2022
 • Avatar 2 – 16 december 2022
 • Star Wars: Rogue Squadron – 23 december 2022

Ook zijn er veel films aangekondigd, zoals Children of Blood and Bone, Guardians of the Galaxy 3, The Little Mermaid (life action) en meer. Er komen ook meer dan tien series rondom Star Wars en Marvel op Disney+, er komt zo veel leuks aan! Een overzicht van alle releases kan je hier vinden, het is namelijk een hoop. Ik kan niet wachten!

Trailer van real life action serie van Winx Club

Ik had maanden geleden al gehoord dat er een life action serie uit zou komen van Winx Club, een oude serie over magische feeën. Flinke nostalgie, want toen deze serie uitkwam was ik tien jaar oud en was het ”stoer” om Winx Club te kijken. Sterker nog, ik kan me goed herinneren dat ik gewoon met vier andere jongens voor de buis zat om Winx Club te kijken voordat we gingen gamen. Ik ben best benieuwd naar deze serie die 22 januari op Netflix verschijnt, maar aan de andere kant heb ik er weinig vertrouwen in…

Teaser Trailer van de Grisha serie op Netflix

De Grisha-boeken worden gemaakt tot een serie op Netflix, en nu is eindelijk een teaser uitgekomen. Er is niet veel te zien, maar ik ben heel benieuwd naar de serie! Deze zal op 2 april verschijnen, dus dat wordt nog afwachten!

Nieuwe Funko Pops van Avatar The Last Airbender

Binnenkort komen er nieuwe Funko Pops aan van Avatar! Zo kan ik binnenkort Admiraal Zhao, Ozai, Suki, Ty Lee en Aang met alle elementen in huis halen. Zo wordt mijn verzameling steeds meer uitgebreid!

Hold My Book Podcast begint in 2021

Rosanna (The Queen of Geek) en ik beginnen in 2021 met een YA-boekenpodcast! Hold My Book is de podcast waarin we twee keer in de maand een aflevering maken. Een aflevering waarin we elke maand weer wat anders doen, en een aflevering waarin we boeken bespreken waar we helemaal niks mee hebben, zoals Huis van de Nacht. Mocht je de podcast van Lux nog kennen kan je genieten van deze aankomende podcast, dat wordt lachen en de boekenliefde verspreiden! We horen ook graag wat van de luisteraars en andere YA-lezers, dus via social media op Instagram kan je ons volgen en stellen we af en toe een vraag aan luisteraars die we meenemen in de aflevering.

Logo gemaakt door @palindromeda_

Ash vertelt over vaders persoonlijkheid in aankomende film

In de aankomende Pokémonfilm gebeurt er iets unieks, Ash zal namelijk de kijkers wat vertellen over de persoonlijkheid van zijn vader, die ook een Pokémontrainer is. Ik gok niet dat we zijn vader gaan zien, maar we gaan in ieder geval iets over hem horen. Hier kan je in ieder geval de trailer van de aankomende film zien.

Heroes Dutch Comic Con Online variant

Op 6 februari komt Heroes Dutch Comic Con met een online-variant. Je kan vrienden spreken via de chatbox, op een online markt merchandise kopen en ook beroemheden en gamers spreken. Er is zelfs een galaxy box vol items die je kan halen met je ticket. Hier vind je alle informatie over het evenement. Ik weet zelf nog niet of ik hieraan ga meedoen, aangezien ik juist de sfeer in de jaarbeurshallen zo leuk vind, een online variant zal waarschijnlijk niet zo’n impact op me hebben. Maar goed, wie weet wordt het juist een groot feest!

Dit zijn de nieuwtjes die mij opvielen de afgelopen maand. Wat vond jij het leukste nieuwtje? Laat het me weten!

2 reacties

 1. Yeah voor de podcast!!

  1. Thanks voor je enthousiasme Katja! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.