Fandomavonturen: Welke soort gave als Overlevende zal ik hebben?

In The Darkest Minds is er een bijzondere ziekte waardoor 90% van de kinderen overlijdt. De kinderen die deze ziekte overleven, krijgen bepaalde gaven. Er zijn vijf soorten gaven die je kan krijgen, die worden ingedeeld op kleur. Toen ik eenmaal de boekverfilming in de bioscoop had gezien, vroeg ik me af welke kracht ik zou hebben. Tijd om daar achter te komen!

 

Ik zal van elke soort gave een kleine uitleg geven, voor het geval je de film niet hebt gezien of de boeken nog niet hebt gelezen. We beginnen bij de Roden: de meest gevaarlijke kracht die je als overlevende kan hebben. Ik ga niks verklappen over deze kracht, maar denk aan code rood: deze overlevenden wil je niet tegenkomen als ze hun gave gebruiken. Ik denk ook niet dat ik deze gave zou bezitten, dus deze gave kunnen we al wegstrepen.

Dan hebben we de overlevenden die de Oranjes worden genoemd. Zij zijn op mentaal gebied erg sterk en gevaarlijk, want ze kunnen namelijk anderen beïnvloeden en bevelen geven. Is een Oranje woedend op iemand anders? Dan kan hij of zij van de ander eisen dat ze weglopen, of in het ergste geval zichzelf neerschieten… Deze kracht is net als de Roden erg zeldzaam, dus ik denk ook niet dat deze kracht bij mij zal passen. 

Dan gaan we door naar de Gouden (Gelen in het boek genoemd). Zij kunnen elektriciteit beheersen. Dit kan ook wel erg gevaarlijk zijn! Ik denk dat het op gevaarlijke momenten erg handig kan zijn, maar ik heb niet het idee dat deze kracht volledig bij mij past. Ik ben geen enorme techneut, dus ik vermoed dat deze kracht eerder bij anderen terecht zou komen.

We gaan door met de Blauwen, die juist dingen kunnen laten zweven. Dit lijkt mij een hele coole kracht, omdat je dan met een beetje oefening zelfs kan zweven! Aan de andere kant heb ik het idee dat de Blauwen fysiek erg sterk zijn, aangezien ze vooral lichamelijk bewegen om hun krachten te gebruiken. Hoewel ik nu wel aan het sporten ben begonnen, denk ik niet dat ik er toe in staat ben om als een spierbundel te vechten in combinatie met een gave. Deze streep ik dus ook weg!

En dan de laatste gave die kinderen kunnen hebben, ook de minst gevaarlijke: de Groenen. Groenen hebben een verhoogde intelligentie, hebben een beter inzicht en kunnen daarom bijvoorbeeld veel sneller puzzels oplossen. Hoewel ik mezelf niet uitermate slim vind, ben ik denk wel aardig goed met puzzels. Daarbij studeer ik op de universiteit, dus een gave waarin ik net wat slimmer ben zou altijd van pas kunnen komen. Ja, ik zou graag een Groene willen zijn! Mijn kracht is niet gevaarlijk, maar kan ik juist gebruiken voor goede en handige dingen.

 

Ben je door het lezen over deze gaven benieuwd geworden naar The Darkest Minds? Ga dan snel naar de bioscoop voor de boekverfilming, of lees het boek! De filmeditie is nu ook uitgekomen, ideaal als je niet genoeg kan krijgen van deze film. Wat voor kleur zou jij hebben als je een overlevende zou zijn? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.