Grisha Readalong Update

Deze maand staat Blossom Books in het teken van de Grisha-trilogie van Leigh Bardugo. Binnenkort komt List en Leugens uit, een nieuwe serie die zich afspeelt in het Grisha-universum, en daarom lezen een boel bookjunkies deze maand de Grisha-trilogie opnieuw zodat ieders geheugen flink is opgefrist. In deze weken konden alle Grisha-readers de eerste twee boeken lezen, Schim en Schaduw en Dreiging en Duisternis. Vaak zijn er leessprinten en challenges waar je mee aan kan doen. Het leuke is nog dat als je actief meedoet, kans maakt op een meet en greet met Leigh Bardugo! Deze weken deed ik uiteraard mee en ik heb wat bevindingen opgesomd van mijn ervaringen met de Grisha Readalong.

 

Week 1: Schim en Schaduw, leessprintjes en challenges

De eerste paar dagen zijn alle Grishareaders begonnen aan het eerste deel, Schim en Schaduw. Ik had voor Fantasywereld het boek gerecenseerd en daarvoor een ongecorrigeerd leesexemplaar ontvangen, op dat moment vond ik dat een mooie kans, ik kon gewoon het boek lezen voordat die uitkwam! Het leesexemplaar was wel paperback dus uiteraard moest ik de hardcover kopen, de boeken zijn namelijk zo mooi! Het was weer heerlijk om dit boek te lezen (voor mij al de derde of vierde keer). Het was voor mij een drukke week (inauguratie bij mijn studentenvereniging, huiswerk, werken, toneelvoorstellingen die ik moest voorbereiden) maar het was mij gelukt hoor! Vooral in de trein heb ik lekker veel gelezen. Voor de Readalong heb ik dit allemaal gedaan:

  • Schim en Schaduw meegenomen naar college.

 

  • Meegedaan aan 2 leessprintjes. Telkens binnen een half uur rond de 50/60 bladzijdes gelezen!
  • Schim en Schaduw uitgelezen en begonnen aan Dreiging en Duisternis.
  • Voor de tweede challenge een foto gemaakt van mijn favoriete leesplekje, namelijk mijn eigen bed met uitzicht op een poster van Alina! Ik vond de reacties hierop ook erg leuk. Benieuwd naar de rest van mijn Fandomkamer? Hier kan je er meer foto’s van zien (en ja, nog meer coole posters).

 

Ik kon door de drukte helaas niet met alle challenges en leessprinten meedoen, maar uiteraard bekeek ik wel alle challenges die zijn uitgevoerd door andere lezers! Het is altijd leuk om te zien wat zij hebben bedacht voor een challenge. Vooral de fancast en fantart waren ontzettend gaaf gedaan! Er zitten een heleboel getalenteerde tekenaars tussen zeg!

 

Week 2: Een trage Dreiging en Duisternis, The Darkling kostuum en Grisha-droom

De tweede week ging wat moeizamer voor de readalong voor mij. Volgende week zijn mijn tentamens, dus ik moest me wat meer focussen op mijn studie. Daarnaast kreeg ik nog wat boeken binnen, dus ik wissel telkens van boek af. Dreiging en Duisternis lees ik vooral in de trein en probeer ik ergens deze dagen uit te hebben. Mijn hectische leven heeft ervoor gezorgd dat ik helaas niet heel actief kon zijn met de readalong, maar ik heb toch een aantal dingen kunnen doen:

  • De helft gelezen van Dreiging en Duisternis
  • Meegedaan aan de zesde challenge, namelijk het verkleden als een Grisha! In februari bij de releaseparty van het derde deel van de Grisha-trilogie won ik de prijs voor beste kostuum en kreeg ik een flink boekenpakket. Als de Duisterling had ik toch een veel indruk gemaakt. Eind oktober tijdens het feest in Rotterdam hoop ik als Nikolai verkleed te gaan, alleen moet ik eerst nog de kleding ervan regelen.

 

  • Ik droomde over een hedendaagse Grisha. Ja, ik ben flink obsessed blijkbaar. Ik droomde dat ik Mal was en ik samen met Alina vluchtte voor de Duisterling. We verstopten ons op de Erasmus Universiteit (daar studeer ik, vandaar) maar we zagen al snel Grisha rondlopen op de campus en helaas werd mijn lieve Alina gevangen genomen en ontvoerd in een tram. Hoe het verder ging? Geen idee, binnenkort maar goed slapen en verder dromen… Ik bevrijd je wel Alina!

 

Dit waren mijn avonturen wat de Grisha Readalong betreft voor de eerste helft van de maand oktober. Volgende week heb ik tentamens en vermoed ik dat ik niet veel tijd kan besteden aan het lezen van de Grisha, maar ik krijg het derde deel vast wel uit voor het einde van de maand. Achteraf kunnen we dan op 31 oktober feesten in Rotterdam met Leigh Bardugo (en het is dan ook mijn verjaardag, dus extra feest!). Zie hier de Facebookpagina voor meer informatie over de Grisha Readalong.

Doe jij mee aan de Grisha Readalong en ga ik jou zien tijdens het feest?

2 reacties

  1. Leuke update, ik ben pas mee gaan doen vanaf boek twee. Inmiddels ben ik ook al aan boek 3 begonnen. Ik ben in ieder geval al erg enthousiast voor de List & Leugens Party 31 Oktober!

  2. Wauw 50 pagina’s is echt wel een mooit getal op een half uurtje

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.