Harry Potter Hogwarts Mystery, jouw avontuur op Hogwarts!

Anderhalve week geleden kwam Harry Potter Hogwarts Mystery in de app-store. Dit is een game waarin je een Hogwartsstudent kan worden en jouw leventje op Hogwarts kan meemaken! Een ideale game voor de Potterheads onder ons. Ik ben het spel fanatiek aan het spelen (ik zit al bijna in het tweede jaar op het moment van schrijven) en ik vertel je graag over mijn belevingen in het spel, daarbij geef ik ook enkele tips voor de game.

 

In Hogwarts Mystery ben je een aankomende Hogwarts-student. Je wordt bevriend met een jongen/meisje (afhankelijk van je geslacht) en samen komen jullie in dezelfde afdeling op Hogwarts. Je hebt een oudere broer die weg is van Hogwarts en geruchten gaan dat hij is overgelopen naar de duistere zijde. Je wil graag alles leren op Hogwarts, maar ook een zoektocht starten naar je broer.

In de game kom je verder door de hoofdlijn te volgen, lessen te volgen op Hogwarts en door side quests te volbrengen. In de opdrachten zoals een quest of een les heb je energiepunten nodig, die zichzelf aanvullen in de loop van de tijd. Ook kan je met je acties punten winnen voor je afdeling. De afdeling met de meeste punten aan het eind van het jaar krijgt een grote prijs. Verder leer je andere studenten kennen en kan je steeds meer locaties bezoeken in de game.

Tot zover de uitleg van de game. Ik vertel je graag wat ik zelf van de game vind. Ten eerste vind ik de personalisering van je personage erg leuk. Je kan je uiterlijk de hele game aanpassen (als een soort Sims-manier) en nog met muntjes/juwelen bijzondere kleding/haarstijlen etc. kopen. Je kan zelf je eigen afdeling kiezen, wat ook erg fijn is. Bijzondere kleding en haarstijlen kunnen veel kosten (zeker als je diamanten moet betalen), maar het is niet noodzakelijk om deze spullen in je bezit te hebben. Je kan de muntjes en diamanten beter gebruiken voor de game zelf. 

Wat je afdelingspunten betreft: deze kan je halen door de juiste acties uit te voeren in de game die bij je afdeling passen (maak bijvoorbeeld wijze beslissingen als Ravenclaw) en door het goed te doen in de lessen (goede antwoorden geven op vragen, spreuken goed uitvoeren en dergelijke). Je zal sowieso ook veel punten verliezen en waarschijnlijk kan je ver achter lopen op de rest, maar dit kan je inhalen door extra lessen te volgen (liefst van 8 uur, zodat je meteen 10 punten krijgt voor je afdeling). Dat kan wel een tijdje duren (zo ging ik drie dagen alleen maar extra lessen volgen), maar dan heb je ook wat. De kans is in ieder geval groot dat je aan het eind van het jaar alsnog de beker haalt, dus wees niet al te bang als je ver achter loopt.

Daarbij krijg je ook een beloning als je een ster haalt in een les. Ik raad je aan om een diamant te pakken, maar mocht die niet in de opties staan, kies dan een eigenschap die je kan verbeteren (je hebt knowledge, empathy en courage). Hoe hoger je levels zijn in deze eigenschappen, hoe groter de kans dat je betere keuzes kan maken in de game. Daarbij ben je ook sterker in een duel door je hoge level aan eigenschappen. Ikzelf heb dus met de extra lessen flink geïnvesteerd in mijn eigenschappen, waardoor ik de komende tijd met gemak door de game kom.

Een nadeel aan de game is dat je lang moet wachten om je energie terug te krijgen (je krijgt 1 energiepunt per 4 minuten), maar het is ook logisch aangezien de makers van de game op een bepaalde manier inkomsten moeten krijgen. Diamanten kan je gebruiken door energie te kopen, dus probeer deze vooral te sparen. Zet je meldingen aan zodat je weet wanneer je balk weer is gevuld en begin pas met een quest of een vak als je balk vol is, zodat je zeker weet dat je de opdracht haalt. Daarbij kan je op Hogwarts ook punten krijgen door bepaalde plekken aan te raken (zoals de tak bij de buitenkant van Hogwarts), deze kan je ongeveer 2 à 3 keer per dag gebruiken.

Ikzelf kan enorm genieten van deze game. Het wachten is wat vervelend, maar de game als geheel is een droom die uitkomt. Hopelijk heb je wat aan de tips die ik heb genoemd en kom je snel verder in de game!

Speel jij Hogwarts Mystery al, heb jij nog tips voor in de game?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik speel ‘t ook. Het is gewoon vet cool om lessen bij te wonen en daar een beetje rond te wandelen. De storyline is ook lekker mysterieus 🙂

  2. Ik vind het geweldig. De wereld die is uitgebouwd en alles. Eens ik begin met spelen kan ik niet meer stoppen voor alle energie op is, dus ik open de app niet als ik weet dat ik daar eigenlijk te weinig tijd voor heb haha. En de sadist in mij vond het stiekem leuk om te zien dat Ravenclaw op 1 stond op je screenshot haha. Veel speelplezier Joost!

    • Amy Paape op mei 6, 2018 om 10:45 am
    • Reageer

    Oh Joost… je hoeft echt niet allemaal extra lessen te doen joh! Want, spoiler alert: iedereen wint aan het einde van het eerste jaar 😛

    1. Haha, ja daar kwam ik later dus ook achter xD Maar goed, hierdoor gingen mijn levels met empathy, knowledge en bravery wel erg omhoog, hierdoor kan ik wel telkens alle keuzes aanvinken die ik wil 🙂 Dus extra lessen kunnen in principe geen kwaad. Nu maar hopen dat je ook in het tweede jaar sowieso wint, ik wil diamanten xD

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.