Het Eos-Project Blogtour: De spannendste quotes van Mirjam Mous

Mirjam Mous heeft weer een nieuw boek geschreven, hoezee! Het Eos-Project kan je binnenkort lezen, maar in de tussentijd maak ik jou alvast lekker voor de boeken van Mirjam Mous. Dutchbookchick vertelde gisteren hoe jij je moet voorbereiden op het boek, vandaag vertel ik over spannende quotes in de boeken van Mirjam Mous, waaronder quotes van Het Eos-Project. Deze auteur heeft een talent voor het schrijven van spannende boeken vol actie, heerlijk om te lezen! Graag laat ik aan jou wat spannende quotes zien die Mirjam Mous heeft geschreven, zodat je nog nieuwsgieriger bent naar haar boeken!

 

Zodra ik in mijn boeken van Mirjam Mous, zag ik al snel dat Mirjam al snel de aandacht van de lezer weet te begrijpen door haar spannende eerste hoofdstukken. Zo vond ik dit begin van Boy7 zo interessant dat ik gewoon door moest blijven lezen!

Zonder parachute uit een vliegtuig geduwd worden. Met een rotvaart in een auto rondscheuren, die je met geen mogelijkheid kunt besturen. In het diepe gegooid worden, terwijl je nooit zwemmen hebt geleerd. In een vreemde stad verdwalen en aan niemand de weg kunnen vragen omdat iedereen Japans spreekt.

Zo voelde het. Maar dat dan allemaal tegelijk.

~ Boy7

Wow, wat een begin zeg! Boy7 gaat over een jongen die wakker wordt terwijl hij niks meer weet. Zijn hele geheugen, helemaal weg! Al snel gaat hij op onderzoek uit en ontdekt hij gruwelijke dingen… Dit boek is toch wel het meest populaire boek van Mirjam Mous, aangezien er zelfs een boekverfilming en theatervoorstelling van is gemaakt. Dat zegt wel hoe gaaf dit boek is!

Ik keek op mijn horloge. Hoeveel tijd had ik nog voor het gebouw zou ontploffen?

~ Boy7

Ja hoor, Boy7 heeft meer spannende quotes. Boy7 was ook het eerste boek dat ik van Mirjam Mous las en kon ik haast niet wegleggen!

Virus begint ook lekker spannend. Twee jongens (Hopper en Kris) zijn op vakantie in Spanje. Hopper rijdt de auto, en dan gebeurt er dit…

Hij kijkt naar beneden en strekt zijn arm uit. Ik ga weer recht zitten, laat mijn hoofd tegen de steun rusten en… Ik schrik me het apelazarus. Er loopt een man op de weg!

‘Stop!’ hoor ik mezelf schreeuwen.

Hopper komt omhoog. Hij vloekt en remt uit alle macht en de banden maken een gillend geluid en alle lucht wordt uit mijn longen gezogen en ik denk stop, stop, stop nou, maar de auto schuift gewoon door, recht op de man af.

~ Virus

Zo, je snapt zeker wel dat ik vanaf die laatste zin al meteen in het verhaal zat en meteen door ging lezen. Een vakantie die leuk zou worden, wordt stukke gevaarlijker dan verwacht…

Een boek dat ook enorme impact op mij maakte, is 2C. Dit boek gaat over een klas die op werkweek gaat, maar iemand heeft andere plannen met deze klas… De proloog van dit boek zorgt er in ieder geval voor dat je met flink wat spanning gaat beginnen in dit boek…

Geef een volwassene een jong dier en hij wil het beschermen. Kittens laten met het grootste gemak je hart smelten. Wordt een puppy mishandeld, staat iedereen meteen op zijn achterste benen.

In 2C zaten vierentwintig jonge dieren.

Een bus vol onschuldige scholieren betekende macht.

En hij was de koning.

Ze waren trouwens heus niet allemaal zo onschuldig als iedereen wel dacht.

~ 2C

In de bus zit de hele klas, maar ze krijgen allemaal berichten binnen van de ”koning” in de proloog. Dit zijn de berichten die de leerlingen krijgen en de vellen papier die in de bus zaten verstopt.

Speel mijn dvd af!

Het is die met het gele hoesje

Doe het binnen vijf minuten

Anders breekt de hel los

Dit is geen grap!

~2C

 

Wees niet bang

Het reisje naar de Ardennen gaat niet door

Er is een bom aan boord

Hij gaat af zodra iemand de bus probeert te verlaten of juist binnendringt

Zolang jullie doen wat ik wil, lopen jullie geen gevaar

~ 2C

Nou, probeer dan nog maar te stoppen met lezen!

Ook het nieuwe boek van Mirjam Mous, Het Eos-Project, weet je als lezer het boek haast niet weg te leggen door de laatste zin van het eerste hoofdstuk en de eerste zinnen van het tweede hoofdstuk.

Dan ziet hij het.

Zijn gezicht.

Op een poster, boven de ton voor lege batterijen.

Ze hebben er vermist bij geschreven, maar Mink weet dat ze ‘gezocht’ bedoelen.

~ Het Eos-Project

Het Eos-Project is een spannend verhaal over Mink, een jongen die graag illusionist wilt worden. Na een beroepsoriëntatiedag (die hij moest doen bij een journalist), gebeurt er in de avond iets verschrikkelijks als Mink zijn hond uitlaat…

Tussen de rietkragen dreef iets.

Kleren, probeerde Mink zichzelf gerust te stellen.

Maar het waren geen kleren. Er zat duidelijk nog iets in.

Iemand in.

~ Het Eos-Project

Wie drijft er in het riet? In wat voor avontuur komt Mink terecht waardoor hij uiteindelijk wordt gezocht door de politie? Lees het snel in Het Eos-Project!

 

Dit waren de spannendste quotes die ik van Mirjam Mous kon vinden. Kijk jij ook zo uit naar Het Eos-Project? Morgen is Emmy aan de beurt voor het laatste deel van de Blogtour, dus kijk daar zeker naar uit! Ze heeft namelijk iets creatiefs bedacht wat betreft Het Eos-project…

Vind jij de boeken van Mirjam Mous ook zo spannend?

3 reacties

  1. Als ik heel eerlijk ben heb ik nog geen enkel boek van Mirjan Mous gelezen :$ Deze quotes maken me toch wel erg nieuwsgierig, ze klinken allemaal erg spannend. Vooral Boy 7 trekt mijn aandacht!

    1. Boy 7 blijft ook wel mijn favoriet! 😀

  2. Ik weet nog dat ik Boy 7 ook echt megaspannend vond haha (en een beetje bizar). 2C ben ik in begonnen maar die heb ik nog niet uitgelezen, wil ik zeker nog eens doen want die vond ik ook erg spannend.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.