Hoe ik mijn Bullet Journal inricht #1

Vanaf de maand april ben ik actief aan het bullet journallen. Een bullet journal zorgt dat ik al mijn taken overzichtelijk heb staan, zodat ik vele malen productiever ben. Ik lees meer, kijk meer series, zit goed aan mijn studie en plan flink vooruit wat blogjes betreft. Ik ben ontzettend tevreden met dit systeem en graag laat ik aan jou zien hoe ik mijn eigen bullet journal indeel. Heb je geen idee wat een bullet journal is? Wees maar niet bang, ik zal alles aan je uitleggen.

Een bullet journal is een agenda, een takenlijstje en meer. Je kan je bullet journal invullen zoals je zelf wilt. Sommige mensen zijn heel creatief en maken er een heel kunstwerk van, terwijl anderen juist het simpel houden. Hoewel je dus je eigen invulling kan geven, zijn er een aantal pagina’s die bijna elke bullet journal heeft. Graag laat ik je zien hoe de mijne eruit ziet en welke schema’s en overzichten voor mij handig zijn.

Er bestaan genoeg bullet journalboekjes die speciaal bedoeld zijn voor bullet journallen, alleen maak ik nu gebruik van een ruitjesschrift. In 2018 wil ik graag overstappen op een echte bullet journal, maar voor nu vind ik een schrift ook erg handig. Alle lijntjes staan al uitgetekend, dus ik hoef alleen maar mijn eigen schema’s in te vullen. Het papier is alleen niet zo stevig als bij een echte bullet journal, dus dat is dan wel weer een nadeel. Zelf maak ik gebruik van pennen van de Hema, een potlood, geodriehoek en twee copic marker line-pennen die verschillen in dikte.

Een bullet journal begint meestal met een index. Dit is een inhoudsopgave waarbij je alle belangrijke pagina’s vermeldt. Ik loop ze allemaal na in mijn blogjes, dus je kan ze allemaal zien!

De tweede pagina is bedoelt voor de keys. Keys zijn bepaalde symbolen en tekentjes die al je taken verduidelijken. Zo is een niet ingevuld vakje een taak die ik nog moet doen, een kruis geeft aan dat mijn taak niet door gaat, een cirkel is een evenement en een driehoek een afspraak. Zo hoef ik minder te schrijven en weet ik sneller wat iets precies is. Rechts daarvan zijn er kleuren die ik gebruik voor het maken van een tijdlijn van een dag. Deze zal je later vaak voorbij zien komen bij volgende blogjes waarbij je mijn dagschema’s ziet.

Daarna ga ik het jaar 2017 nader bekijken (ik begon dit boekje in de maand mei, dus de vorige maanden zijn er niet bij inbegrepen). Ik begin met de Year in pixels, waarbij ik bij elke dag die ik meemaak een kleur bedenk die mijn stemming weergeeft. Zo zie ik aan het eind van het jaar hoeveel fijne dagen ik heb gehad en eventueel wanneer het wat minder ging. Daaronder heb ik mijn Yearly Goals ingezet, zoals het halen van bepaalde vakken voor de uni, vakanties die ik plan en bepaalde challenges (zoals het lezen van 100 boeken, het zien van 40 series en meer). Deze doelen hoop ik dit jaar te halen.

Vervolgens heb ik een lijstje gemaakt van de boeken die ik graag wil lezen. Links staan recensie-exemplaren (die geef ik uiteraard wat voorrang) die ik heb gekregen, terwijl aan de rechterkant boeken staan die ik ooit heb gekocht, maar nog niet heb gelezen. Ik hoop dat ik genoeg boeken kan afstrepen dit jaar (en het liefst gewoon alle boeken), zodat ik steeds minder ongelezen boeken heb. Als ik ook even niet weet welk boek ik wil lezen, kan ik gewoon dit lijstje erbij pakken en een boek uitkiezen.

Rechts staat een lijst van films die ik wil zien. Deze hoop ik de komende maanden flink uit te breiden, want ik wil nog veel films zien dit jaar.

Dan is het de beurt aan mijn Series Tracker. Hierbij zet ik series neer die ik graag volg, met daarbij de seizoenen en de afleveringen die ik nog moet zien. Als ik een aflevering heb gezien, kleur ik het vakje in. Zo heb ik altijd inspiratie als ik een serie wil kijken en word ik aangespoord afleveringen te zien van een serie waar ik op achter loop. Met een beetje geluk is aan het eind van het jaar alle series volledig ingekleurd!

Als laatst heb ik nog een pagina met mijn financiën voor het jaar 2017. Hierbij schrijf ik per maand op hoeveel ik heb verdiend met mijn werk en hoeveel ik uitgeef. Mijn uitgaves verdeel ik nog in noodzakelijke uitgaven (zoals boodschappen) en extra uitgaven (zoals het kopen van boeken of andere dingen die ik niet perse hoef te hebben). Na elke maand kijk ik of ik veel erbij heb gekregen of juist te veel heb uitgegeven. Heb ik een overschot? Dan spaar ik dat voor mijn vakantie deze zomer. Heb ik teveel uitgegeven? Misschien moet ik dan de volgende maand minder boeken en dergelijke kopen…

 

Dit was het begin van alle pagina’s die ik in mijn bullet journal schriftje heb staan. Volgende week laat ik de overige pagina’s zien die ik in het begin van mijn boekje heb staan. Aan het eind van de maand laat ik nog een overzicht zien van mijn maandelijkse overzichten en hoe productief ik was die maand. Genoeg bullet journal-blogjes in de toekomst dus!

Heb jij bepaalde pagina’s ook in jouw bullet journal, of heb je er eentje die ik ook zou moeten hebben? Laat het me weten in de reacties!

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. nice! Ik vind het echt heel lastig. Ik ben vanaf deze week echt begonnen 😀

  1. Succes! 😀 Is inderdaad wel een gewoonte die je moet aanleren om je bullet journal bij te houden, maar dan werkt het echt!

   1. Ik ga mijn best doen 🙂

  • Gaia op mei 15, 2017 om 3:50 pm
  • Reageer

  Erg leuk om te zien hoe je je bullet journal hebt ingericht. Dat geeft wel inspiratie :D. Ik heb zelf ook een soort van Bullet Journal, maar ik heb eigenlijk alleen een index en maandoverzichten. Ik heb geen aparte pagina’s voor tv series ed in het begin. Zulke dingen zijn leuke ideeën! Misschien dat ik dat ook maar eens doe.. :D.

  1. Goed om te horen dat je nog dingen gaat toevoegen aan je bullet journal 😀 Zulke overzichten zijn voor mij echt motiverend om verder te werken qua het kijken van series of het lezen van boeken, hopelijk bij jou ook 🙂

 2. Ik vind het er nog steeds handig uit zien, vooral zo’n lijstje met series 🙂
  Tegenwoordig heb ik het zelf een beetje te druk om actief series te kijken, laat staan om aan een bullet journal te beginnen 🙁 ik houd het voor nu wel bij een taken boekje (per dag geef ik mezelf een aantal taken waarvan ik er minimaal een paar gedaan moet hebben)

  1. Een takenboekje is mijn bullet journal voornamelijk, ook niks mis mee! 😀 Het lijstje met series vind ik ook ontzettend handig, nu moet ik wel flink veel series kijken zodat ik veel in kan kleuren haha 😀

 3. Zo leuk!! De Year in pixels pagina moet ik ook nog maken, maar twijfel nog over HOE ik ‘m maak. Zag een leuke variatie ervan met tekeningen van de Inside Out figuren en dat leek me ook heel leuk om te maken. Dus ik wacht nog even tot ik de juiste inspiratie/mojo gevonden heb om aan die pagina te beginnen hihi!

  TBR pagina’s ben ik momenteel mee bezig – ik heb twee kasten getekend – en een movies to watch pagina. Of ik een series pagina maak weet ik nog niet, want momenteel kijken we niet veel series op een paar na zoals Arrow, Modern Family en Scorpion.. Dus ik blijf daar ook nog even over twijfelen haha. Hoewel de BuJo idd is om je productiever te maken enz, wordt de mijne vooral gebruikt om mijn creatieve uitspattingen in kwijt te komen, lol. Maar da’s dan weer het mooie van een BuJo; elke bujo is uniek en persoonlijk en iedereen kan er lekker mee doen wat hij/zij zelf wil.

  1. Zolang jij het BuJo’en maar leuk blijft vinden 😀 En je BuJo ziet er wel ontzettend mooi uit, dat doe ik je niet na 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.