Hoe ik mijn Bullet Journal inricht #3

Ik werk al een tijdje met een Bullet Journal en zoals het er nu voor staat, wil ik hem nog vele jaren gebruiken. Een Bullet Journal is helder, geeft overzicht in je leven en maakt mij persoonlijk veel productiever! De afgelopen weken heb ik al een deel van mijn Bullet Journal behandeld, zodat jij een idee hebt hoe ik die indeel. Geen enkele Bullet Journal is hetzelfde en zeker een mannelijke Bullet Journal-gebruiker maakt minder gebruik van tekeningen et cetera, waardoor ik mij vooral richt op de structuur van de Bullet Journal. Vandaag vertel ik je nog een paar van mijn maandelijkse pagina’s, maar ik geef ook een uitleg over mijn overzichten van de week en de dagen!

Na de kalender (die ik vorige week heb behandeld) en een overzicht van mijn financiën, had ik een experimentele pagina aangemaakt, die ik waarschijnlijk voortaan op een andere manier ga gebruiken. Het was eerst de bedoeling dat ik van bepaalde gebeurtenissen een kleine tekening maakte zodat ik een bepaald moment kon herbeleven. Dat tekenen is soms iets te veel werk, dus ik heb besloten om voortaan gewoon op te schrijven wat voor leuke dingen er zijn gebeurd. Dit ga ik volgende maand oppakken, dus aan het eind van juni kan je daar een goed overzicht van zien!

Daarnaast heb je de May Tracker, waarin ik kijk welke bepaalde gewoontes/activiteiten ik doe op een dag. Ik begin met taken zoals studeren, colleges bezoeken, werken, bloggen en meer, om vervolgens op bepaalde hobby’s uit te komen zoals lezen, het kijken van series en tekenen. Ook kijk ik wanneer ik sociale interactie heb gehad met familie, vrienden en huisgenootjes. Het zijn allemaal activiteiten die ik het liefst elke dag doe. Als een bepaalde dag dus bijna helemaal vol zit met kleurtjes, heb ik dus een flink productieve dag gehad! Achteraf is het dan ook leuk om te zien wanneer ik lekker bezig was en kan het een reminder zijn dat ik bepaalde activiteiten echt weer eens moet doen.

Een speciale pagina is een volgorde van de lesstof die ik behandel tijdens mijn studie. Als ik dan eenmaal moet leren voor tentamens, heb ik een overzicht hoe ik in de juiste volgorde leer qua practica, hoorcolleges en zelfstudie.

Daarna komen we uit bij een weekoverzicht. Hierin stel ik eerst doelen samen, waarin elk vakje een bepaalde tijd weergeeft. Zo wil ik een bepaald aantal uur spenderen aan studeren (waarbij een vakje staat voor 1 uur), wil ik zeven blogs schrijven (waarbij een vakje staat voor een blogje), wil ik 500 bladzijdes lezen (waarbij een vakje staat voor 50 bladzijdes) en ik wil tien uur besteden per week aan het kijken van films/series (een vakje is een uur). Ik hoop aan het eind van de week de balkjes vol te hebben. Zit ik eroverheen? Dan maak ik een extra balkje die ik verder in kan kleuren.

Vervolgens schrijf ik de taken op die ik voor een week heb. Zo heb ik een kopje met studie, boeken die ik wil lezen en blogjes die ik wil schrijven. Deze vakjes vul ik in als ik het heb gedaan. Doe ik het niet in de week zelf? Dan kijk ik de volgende week nog even terug en probeer ik het alsnog te doen. Ook kan ik nog een lijstje maken met afspraken die ik heb die week, hoewel ik dat ook simpelweg kan vinden in mijn kalender.

Uiteindelijk komen we uit bij de dagoverzichten. Hierbij maak ik telkens een tijdlijn. Elke kleur die ik gebruik bij de tijdlijn, staat voor een bepaalde activiteit. Een dag probeer ik dus zo veel mogelijk in te vullen met vele kleuren, zodat ik weet dat ik telkens bezig was met bloggen, studeren, lezen of iets anders. Is mijn dag wat leeg? Dan voelde ik me waarschijnlijk niet heel lekker of was ik wat aan het luieren. Bij de dag zet ik ook de taken neer die ik die dag wil doen. Zo probeer ik alle weektaken te verdelen over de dagen!

 

Zo, dit is is hoe ik mijn Bullet Journal indeel. Voor mij een uiterst praktisch systeem en ik kan niet wachten of ik nog vorderingen maak in mijn productiviteit. Ik hoop ook telkens aan het eind van de maand een overzicht te maken van mijn productiviteit. Wie weet kan ik over de loop van de maanden progressie zien! Deze overzichten hoop ik ook op mijn blog te zetten, dus kijk daar zeker naar uit.

Heb jij ook een Bullet Journal en wat mag er in de jouwe absoluut niet ontbreken?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Schrijf eens niet zo netjes :c

    1. SORRY :c

  2. ohhh ik zie nu pas dat je ook een Bullet Journal gebruikt, gaaf! Ik kocht een paar weken terug mijn eerste journal toen ik in Breda was. Ik volgde al een tijdje meerdere facebook groepen en Instagram accounts en wilde ook graag iets ermee doen. Ik heb vorig jaar heel enthousiast een Happy Planner gekocht, maar dat gaf ik na een paar weken alweer op jammer genoeg. De laatste tijd heb ik een creatieve mood en teken/kleur ik heel veel dus dat is superleuk om nu te combineren met de BuJo. Ik gebruik ‘m een beetje als agenda, maar vooral gewoon om mijn creativiteit kwijt te kunnen momenteel. InstaTracker pagina, doodle a day pagina’s, quote pagina’s etc naast de weekly agenda spreads. Je BuJo indelingen zien er echt super netjes uit <3

    1. Ik vind jou BuJo ook erg mooi, zou daar dus niet de tijd/creativiteit voor hebben haha 😀 En dank je! Lekker overzichtelijk houden haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.