Hoe ik mijn doelen en goede voornemens aanpak met deze overzichten

Voor 2020 had ik voor mezelf wat voornemens vastgesteld, maar ook wat doelen die ik graag dit jaar wil verwezenlijken. Ik was aan het eind van 2019 erg gemotiveerd in de kerstvakantie, dus ik haalde een map en wat papier om daar overzichtelijk neer te zetten wat mijn doelen zijn en wilde ik daardoor op mooie wijze al mijn doelen behalen! Het heeft wat weg van een Bullet Journal, dus ik laat je graag zien wat ik allemaal opschrijf in deze map zodat jij misschien ook wat inspiratie hebt om actiever je goede voornemens aan te pakken.

Op het begin heb ik al mijn doelen voor 2020 opgeschreven (die nog wat doorgaat op de achterkant). Al deze doelen kan je hier lezen. Ik heb er hokjes voor geplaatst zodat ik ze kan afvinken. Ik heb al een hokje kunnen afvinken, aangezien ik een volgende heb gekregen voor mijn afgelopen vak!

Ik wil in 2020 mijn verhaal afmaken, dus ik had ten eerste (rechtsboven) een lijst gemaakt met stappen die ik moet ondernemen om mijn verhaal af te krijgen (eerste versie afmaken, redactieronde, tweede versie etc.). Daarna een pagina (links) met ideeën voor blogs die ik wil schrijven. Daarbij zet ik bij wat voor soort blog het is (recensie, speciaal stuk of podcastidee) met na de titel een vinkje als ik de blog al heb geschreven. Daarbij kan ik opschrijven in welke maand ik de blog wil uitbrengen. Zo heb ik nog een recensie van De Kerstmisaurus 2, maar die wil ik dus online brengen rond december! Vervolgens een lijstje (rechtsonder) met boeken die ik graag lees in 2020, voornamelijk boeken die ongelezen in mijn boekenkast staan of boeken die ik graag wil kopen.

Rechtsboven zie je een lijstje van films die uit waren gekomen in 2019 (of eerder) en die ik graag wil zien. Mocht ik dan een avondje vrij hebben en zin hebben in een film, kan ik uit dit lijstje inspiratie halen! Rechtsonder zie je dan weer een pagina met films die in de bioscoop verschijnen, met de datum erbij. Ik kan dan nog aanvinken of ik de film heb gezien en of ik er een blog over heb geschreven. Links zie je mijn Series Tracker, waarin ik de afleveringen invul van de series die ik heb gezien. Niet per se nodig (ik heb namelijk al apps ervoor), maar ik schreef vooral de series op die ik echt wil zien dit jaar en als ik ze eenmaal kan invullen geeft dat vast veel voldoening!

Mijn january habit tracker is een schema waarin ik elke dag invul of ik bepaalde gewoontes heb gedaan. Deze sluiten vooral aan bij voornemens zoals gezond/vegetarisch eten, blogs lezen, oefeningen doen en meer. Met een beetje geluk wordt het schema veel kleurrijker naarmate het jaar verstrijkt. Rechtsboven heb ik een schema gemaakt met boeken die ik heb gelezen en een aantal van boeken die binnen zijn gekomen of die ik heb gekocht. Zo houd ik bij of ik meer boeken heb gelezen dan heb gekregen, zo kan ik mijn TBR wat naar beneden halen! Dan heb ik nog een schema (rechtsonder) waarin ik maandelijks opschrijf wat mijn doelen zijn, maar ook mijn TBR, watchlist en belangrijke momenten die kunnen gaan plaatsvinden.

Tot slot bloggerelateerde pagina’s. Ik schrijf per dag op welke blog ik online wil zetten en heb per dag soorten blogs uitgekozen. Zo heb ik zondag altijd de wekelijkse avonturen van een Fanboy, vrijdag de Friday Five en ga zo door. Op deze manier heb ik meer regelmaat in verschillende soorten blogs die online gaan komen. Elke soort blog heeft ook zijn of haar eigen kleur. Als ik een blog eenmaal heb geschreven, markeer ik de dag groen!

Ik heb daarnaast pagina’s met mijn TBR en To Watch-list, waarin ik inschat hoeveel boeken en series ik kan zien, maar ook welke boeken of series er in de maand uitkomen. Zo hoop ik een beetje een goede inschatting te kunnen maken met wat ik in een maand aankan, erg handig!

Tot slot heb ik nog wat losse pagina’s waarin ik per week of per dag opschrijf wat ik wil doen, maar die pagina’s zijn soms pure chaos als ik of sneller of langzamer bepaalde taken die ik heb uitvoer. Ik werk in ieder geval met lijstjes die ik kan afvinken, dus voor mij is het nog redelijk overzichtelijk. Tot nu toe werkt deze map heel goed. Ik ben me meer bewust van de dingen die ik wil doen, houd bepaalde gewoontes bij en merk dat ik uiteindelijk veel meer kan dan eerst! Het geeft me erg veel energie en het geeft voldoening als ik bepaalde dingen kan afvinken. Over een tijdje zal ik waarschijnlijk nog een update geven zodat je wellicht wat vooruitgang ziet in alle doelen die ik heb. Ben jij ook bezig met een bullet journal of iets dergelijks, helpt het jou ook met je voornemens? Laat het me weten, en vertel vooral als je nog tips hebt voor bepaalde pagina’s die je gebruikt!

2 reacties

  1. Wat een fijne manier om je doelen actief bij te houden. Ik houd mijn doelen dit jaar grotendeels bij op de website dayzeroproject en in mijn bullet journal. Zo lekker om doelen af te kunnen vinken 😜

    1. Ja, dat afvinken is echt heerlijk! Jij veel succes met al je doelen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.