Inkt-trilogie special: welke tattoo’s zou ik hebben in de wereld van Inkt?

De Inkt-trilogie is een boekenserie waarin tatoeages op mensen hun huid komen. Elke tatoeage betekent iets en daardoor kunnen mensen als het ware het leven van anderen ”lezen” door naar hun huid te kijken. Inkt vond ik een bijzonder verhaal en het vervolg genaamd Vlam is ook erg interessant, dus ik vroeg me af welke tatoeages ik in deze wereld zou hebben. Welke belangrijke gebeurtenissen zouden een tatoeage kunnen betekenen, en wat zou de tatoeage zijn? Tijd om dat even op een rijtje te zetten!

 

Misschien wist je het nog niet, maar vroeger was ik bang om te eten en kreeg ik sondevoeding. Op mijn zesde moest ik leren eten en beetje bij beetje leerde ik eten. Toen ik mijn eetdiploma haalde was ik gekroond tot eetkoning en was het feest! Lees er hier meer over.  Dit was een belangrijke gebeurtenis in mijn leven, want door mijn moed overwon ik mijn grote angst. Wat daar bij zou passen? Veren staan onder andere voor moed en kracht, dus rond mijn maag zou er dan een veer komen. Ik had twee eetdiploma’s gehaald, dus bij de tweede zou er een tweede veer komen. Wanneer ik eenmaal alles durf te eten, zal er een derde veer komen. 

Vanaf mijn twaalfde ging ik op toneel en dit deed ik vele jaren met heel veel plezier. Ik vond het heerlijk om in de huid te kruipen van een persoon en helemaal in deze rol te duiken. Helaas heb ik geen tijd meer om toneel te spelen, maar het is wel een grote passie van mij. In het teken van deze passie zou ik bij mijn schouderblad een tatoeage nemen van twee maskers: een lachend en een huilend gezicht. Dit was ook het symbool van mijn theatervereniging, dus dat komt helemaal goed uit!

Het beroep dat je doet in de Inkt-wereld wordt ook meestal afgebeeld op je huid. Ik zit op de studie Economie & Bedrijfseconomie en ik ga aan de master Accounting & Control beginnen. Het is lastig om daar een gepaste tattoo bij te bedenken, maar misschien dat iets als goud of geld (muntgeld en briefgeld) een idee is? Mijn eerste jaar op de universiteit zou bijvoorbeeld bestaan uit een klein muntje op mijn linkerpols en gaandeweg mijn studie zouden er dan meer munten/briefjes geld bij komen die richting mijn schouder gaan, zodat ik kan laten zien hoe ver ik ben met mijn studie/carrière. 

Ik blog nu al vijf jaar lang over boeken, series, films, muziek, games en meer! Uiteraard zou dit ook moeten worden vereeuwigd op mijn lichaam in de wereld van Inkt. Hierbij zou ik dan een een grote collage op mijn linkerbeen willen van alle fandoms waar ik dol op ben. Harry Potter, Avatar, Pokémon, Steven Universe, Game of Thrones, Percy Jackson, noem maar op! Misschien is het tof om een grote collage te doen van verschillende personages uit mijn favoriete fandoms, zodat mijn huid laat zien hoe enthousiast ik ben over mijn fandoms!

Ik ben afgelopen maand op vakantie geweest in Tokyo, een prachtige vakantie in het land waar ik al jaren naartoe wilde. Mijn liefde voor dit land (en voor reizen in het algemeen) zou ik ook willen tonen op mijn huid. Op mijn rug zal dan een afbeelding komen van een Oosterse draak. Maar, dit wil ik combineren met een andere gebeurtenis! Vijf jaar geleden kreeg ik last van een chronische buikpijn waardoor ik haast een half jaar ziek in bed lag. Gelukkig was deze buikpijn uiteindelijk verdwenen, dus ik had de strijd met de pijn overwonnen! Dit is ook te zien in een tattoo van de koi karper, die ook symbool staat voor water (ik woonde dichtbij de zee, dus dat geeft het extra betekenis). De draak staat voor bescherming, moed en wijsheid. Mijn tattoo zal dan beginnen aan de rechterkant van mijn middel met de koi karper, die vanuit het water verandert in een Oosterse draak die rond mijn rug kronkelt.

Tot slot wil ik nog een tattoo bespreken met een grote betekenis, namelijk mijn eigen tattoo! Ik heb een tattoo op de achterkant van mijn rechteronderbeen: drie driehoeken die naar boven wijzen en onder elkaar zitten, de middelste is ingekleurd. Ik heb een zusje, maar ik heb ook een broer, die helaas stil is geboren. Voor hem zette ik deze tattoo toen hij 25 jaar zou worden. Hij is de bovenste driehoek, ik de middelste en mijn zusje de onderste. Zo wil ik laten zien dat hij voor altijd mijn broer blijft en elke keer als ik mijn tattoo zie, besef ik me weer dat ik hoop dat hij trots op me is en dat ik voor twee man wil leven!

 

Dit zijn de tatoeages die ik zou hebben als ik in de wereld van Inkt zou leven. Welke tatoeages zou jij hebben en welke betekenis schuilt erachter? Laat het me weten en begin snel aan deze trilogie, want hij is erg goed! En om het nog leuker te maken: Alice Broadway komt naar Yaltival op 30 juni, dus dan kan je de auteur ook ontmoeten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.