Interview met Taran Matharu #2

Taran Matharu is een geweldige schrijver en daarom was ik erg verheugd toen ik hem een half uur mocht interviewen. Dit is een lange tijd, dus ik kon al mijn vragen aan hem stellen! Vorige week stond het eerste deel van mijn interview met Taran Matharu online, nu ga ik door met wat vragen die ik aan Taran stelde.

 

Op de Instagram van Taran kan je veel gerechten zien die hij eet. Hij is een liefhebber van lekker eten, dus ik vroeg wat zijn favoriete eten was. Taran vertelde me dat hij heel erg van sushi houdt, aangezien zijn ouders ook een sushirestaurant bezitten. Nu we het toch over lekker eten hadden, vroeg ik aan Taran wat voor gerecht hij voor Fletcher zou willen maken als hij dat zou kunnen. Taran dacht even na en zei dat hij graag gegrilde zalm voor Fletcher zou maken. Fletcher heeft namelijk weinig vis gegeten in zijn leven aangezien hij niet dichtbij de kust woont, dus die ervaring zou hij aan Fletcher willen geven. 

Ik ben een grote Pokémonfan, maar Taran ook. Zo is hij naar een Pokémoncenter geweest in Japan. Dit was niet de grootste winkel die ze in Japan hebben, dus hij wil ooit nog terug naar Japan om de grootste te bezoeken. Hij had niks gekocht in de winkel, maar weet dat hij de volgende keer een extra koffer mee gaat nemen voor alle merchandise. Ik kwam hierbij tot de volgende vraag: wat voor Pokémon zou Fletcher kiezen aan het begin van zijn reis en wat is Tarans favoriete Pokémon? De keuze was voor Taran snel gemaakt. Fletcher zou een Charmander kiezen (wat logisch is, aangezien zijn demon ook wat weg heeft van een Charmander) en Tarans favoriete Pokémon is ook een Charizard. Charizard is de eindevolutie van Charmander, is ontzettend sterk, kan krachtige vuuraanvallen gebruiken en kan ook nog eens vliegen. Ideaal voor Taran Matharu!

Door naar de volgende fandom waar ik over wilde praten. Taran heeft een van de makers van Avatar The Last Airbender ontmoet tijdens een conventie, dus ik hoorde graag van hem welk element (water, aarde, vuur of lucht) hij en Fletcher zouden besturen als ze in de Avatar-wereld zouden zitten. Taran zou zelf een luchtmeester zijn. Een vliegende bizon erbij en hij zou zo de hele wereld kunnen verkennen! Fletcher is juist een vuurmeester.

Op naar wat vragen over schrijven! Ik vroeg naar het schrijfproces van Taran. Hij is een vrij spontane schrijver. Hij schrijft gewoon vanaf het begin, terwijl het plot dan nog wat vaag is. Hij zorgt later wel voor de details, hij ziet zelf waar het verhaal heen gaat. Nu we toch bezig waren met schrijven, vroeg ik meteen of hij schrijfadvies had voor beginnende schrijvers. Hij vertelde dat je boeken moet gaan lezen vanuit het perspectief van een schrijver. Als je bijvoorbeeld een geweldige personage leert kennen, moet je voor jezelf nagaan waarom je dat vindt en wat voor trucs de auteur gebruikt om ervoor te zorgen dat dit personage zo levendig aanvoelt. Ben je dol op een fictieve wereld? Ga dan na hoe de auteur zo’n wereld heeft bedacht en met welke dingen je rekening moet houden. Kon je niet stoppen met lezen tijdens een gevecht in een boek? Kijk dan vooral hoe de auteur de spanning in het gevecht wist te houden en hoe hij/zij ervoor zorgde dat je vol adrenaline zat. Zo kan je door andermans werk veel leren over schrijven! 

Welke personages in De Summoner zijn gebaseerd op echte personen uit het leven van Taran? Hij zei dat de slechteriken in het verhaal zijn gebaseerd op de pestkoppen uit zijn jeugd. Een leraar in de academie is gebaseerd op de moeder van Taran en Fletcher heeft wat weg van de jongere versie van Taran.

Ook wilde ik weten of Taran nog schrijfplannen had voor de toekomst. De Summoner bestaat uit drie delen, een prequel en een boek met meer details over de serie, maar hij is nu bezig met een nieuw boek. Dit zal een science fiction worden op een planeet vol dinosauriërs. Iets heel anders, maar volgens mij gaat dit ook een tof verhaal worden!

Dit was het tweede deel van het interview met Taran Matharu. Volgende week kan je het laatste deel lezen van mijn interview met Taran, waarin hij vertelt over zijn overlevingskansen in de Hongerspelen, zijn bekendheid door het schrijven en andere boekenevenementen. Kijk daar vooral naar uit!

Welke boeken van De Summoner heb jij al gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.